صبحانه نخوردن

یکی از عواملی که باعث میشود انسان در طول شبانه روزش سرحال باشد خوردن صبحانه است که همواره به آن تاکید میشود،اما باز هم بعضی افراد به آن گوش نمیدهند.صبحانه علاوه بر سرحال کردن،فواید زیادی برای بدن دارد.دانش آموزان هم باید حتماً صبحانه بخورند تا در طول روز بتوانند درس هایشان را بخوانند و سرحال باشند.

دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ با بیان اینکه ایران دهمین کشور دنیا در تولید تخم‌مرغ است، گفت: می‌کوشیم که صبحانه با تخم‌مرغ را در بین دانش‌آموزان ترویج کنیم اما آموزش و پرورش برای ترویج خوردن صبحانه‌ کار خاصی نکرده است.

سیدفرزاد طلاکش با بیان اینکه امسال بیست و یکمین سال بنیانگذاری روز جهانی تخم‌مرغ است که متأسفانه در ایران هفتمین سال برگزاری آن است، گفت: تخم‌مرغ کامل‌ترین، ارزان‌ترین و فراوان‌ترین غذای پروتئینی است که جایگاه ویژه‌ای را در تغذیه اقشار مختلف جامعه می‌تواند داشته باشد، ولی متأسفانه به دلایل غیرعلمی و باورهای اشتباه از مصرف این ماده مغذی خودداری می‌شود.

دبیرستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ اظهار داشت: تخم‌مرغ عالی‌ترین منبع پروتئینی است که تمامی 9 اسیدآمینه ضروری را در خود دارد و یک جعبه مغذی کوچک حاوی تمام مواد ویتامینی و معدنی ضروری بدن از قبیل کلسیم، سدیم، ید، سلینیوم، کولین، لوتئین، ویتامین‌های B،A،D،E را در خود داراست.

وی خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر مراکز مهم تغذیه جهان در کشورهای پیشرفته تخم‌مرغ را به عنوان یک غذای عملگرا مطرح می‌کنند که با کمترین تولید انرژی، نیاز مواد مغذی معادل یک رژیم 2000 کالری را فراهم می‌کند، ضمن اینکه قند آن هم بسیار پایین است.

طلاکش گفت: پروتئین تخم‌مرغ از چنان ارزش بالایی برخوردار است که به عنوان استاندارد سنجش کیفیت سایر مواد غذایی قرار می‌گیرد و به دلیل مواد بسیار مهم و ضروری زرده آن مانند کولین که برای تکامل مغز جنین و نوزاد و تقویت حافظه و یا لوتئین که برای حفظ و پایداری چشم از تخریب‌های طبیعی در سالخوردگی جلوگیری می‌کند، نباید مورد بی‌مهری قرار گیرد.

وی افزود: گرچه عمده چربی تخم‌مرغ که در زرده موجود است، از نوع غیراشباع بوده و کلسترول تخم‌مرغ نقشی تأثیرگذار در افزایش کلسترول خون ندارد، اما متأسفانه توصیه به کم خوردن تخم‌مرغ توسط برخی از پزشکان و کارشناسان تغذیه، بی‌بهره ماندن جامعه جوان و در حال رشد و حتی سنین بالاتر را رقم زده و در نتیجه تعداد قابل توجهی از کودکان و نوجوانان ما به دلیل عدم مصرف کافی پروتئین دچار کوتاهی قد و مشکلات ضعف ایمنی، ضعف یادگیری و… هستند. به همین جهت می‌کوشیم حداقل مصرف سرانه کشور در تخم مرغ را به 250 عدد برسانیم.

وی افزود: طی 40 سال گذشته ثابت شده که کلسترول‌های غذایی تخم‌مرغ نقشی را در عوارض قلبی ـ عروقی، کبدی و بسیاری از ادعاهای غیرعلمی و سنتی نداشته و تمامی متخصصین تأکید بر کنترل مصرف اسیدهای چرب اشباع و ترانس دارند که تخم‌مرغ نه تنها عاری از این چربی‌های مضر است، بلکه نوع کلسترول آن و سایر ترکیبات موجود در زرده، برخلاف باور عام به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

دبیرستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ گفت: با کارهای پژوهشی و تحقیقاتی بسیار زیاد توانسته‌ایم طرح بستنی سفیده تخم‌مرغ و دیگر محصولات بر پایه تخم‌مرغ را به وزارت بهداشت ارائه دهیم که هم‌اکنون منتظر صدور مجوز آن و تلاش کارخانه‌های لبنی کشور برای تولید آن هستیم.

وی تصریح کرد: تخم‌مرغ 13 نوع ویتامین اساسی و مواد معدنی ضروری بدن را در خود دارد. وی خاطرنشان کرد: در سال آینده چهار نوع تخم‌مرغ غنی‌شده که تخم‌مرغ غنی‌شده با امگا3، تخم‌مرغ غنی شده با سلنیوم E، تخم‌مرغ غنی‌شده با D3، و همچنین تخم‌مرغ غنی‌شده با اسیدفولیک و روی به جامعه ارائه شود.

وی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات جهانی انجام شده مصرف خام سفیده تخم‌مرغ آلرژی‌زاست ضمن اینکه 60 درصد پروتئین تخم‌مرغ در سفیده آن می‌باشد، اما کیفیت پروتئین زرده تخم‌مرغ بسیار بالاتر از کیفیت سفیده است.

منبع : سلامت نیوز