whole-wheat-pasta-628x363

 وقتی ماکارونی تهیه می کنید پیشنهاد می کنیم ماکارونی سبوس دار تهیه کنید این نوع ماکارونی خاصیت های بی شماری برای بدن به همراه دارد ماکارونی‌های غنی‌شده با انواع ویتامین‌ها مانند آهن ، اسیدفولیک یا گاها ویتامینD برای کودکان و افراد مسن بسیار مناسب هستند همچنین برای بیماران دیابتی انتخاب مناسبی هستند بیماری‌های قلبی-عروقی، کبدچرب و همچنین چاقی را از شما دور خواهند کرد.

 یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی تاکید کرد که در بین انواع مختلف ماکارونی، استفاده از نوع سبوس‌دار آن اولویت دارد.

دکتر احمد اسماعیل‌زاده، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و جزو دانشمندان یک درصد برتر دنیا، در این‌باره گفت: «با گسترش روزافزون صنعت موادغذایی، امروزه تنوع زیادی از موادغذایی از جمله ماکارونی در فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها دیده می‌شود؛ ماکارونی‌های غنی‌شده با انواع ویتامین‌ها یا ماکارونی‌های تهیه شده از غلات کامل و سبوس‌دار و…  که در بین انواع مختلف آن، استفاده از نوع سبوس‌دار اولویت دارد.»

وی در ادامه افزود: «ماکارونی جزو موادغذایی است که در گروه غلات قرار می‌گیرد و از آنجا که ارزش غذایی این ماده غذایی، به میزان کربوهیدرات و ویتامین‌های موجود در آن بستگی دارد، ماکارونی‌هایی که از آرد سبوس‌دار تهیه‌ شده‌اند، در مقایسه با ماکارونی‌هایی که در تهیه آنها از آرد سفید استفاده شده و ویتامین‌ها و فیبرموجود در آن نیز اندک است، ارزش غذایی بالاتری داشته و میزان فیبر، منیزیم و ویتامین‌های گروه b و برخی املاح دیگر و همچنین کربوهیدرات آن بیشتر است.»

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین تاکید کرد که مصرف ماکارونی سبوس‌دار می‌تواند به سلامت افراد کمک قابل‌توجهی کند و خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی، کبدچرب و همچنین چاقی را به‌طور قابل توجهی کاهش دهد. درحالی که استفاده از ماکارونی‌های سفید و بدون سبوس‌، خطر ابتلا به تمام این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.»

دکتر اسماعیل‌زاده درنهایت با اشاره به اینکه نوع دیگر ماکارونی‌های موجود در فروشگاه‌ها، ماکارونی‌های غنی شده با آهن، اسیدفولیک یا گاها ویتامین D است، گفت: «با توجه به اینکه کمبود آهن در بین زنان (به‌ویژه در زنان سنین بالا) شایع است، گنجاندن ماکارونی‌های غنی‌شده با آهن و اسیدفولیک در سفره غذایی می‌تواند گزینه مناسبی باشد.»

سلامانه

ارسال شده در 20 مهر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه , دیابت

پیشنهاد سردبیر

  • تصاویر سه راهی آنژیوکت
  • علائمی که شما را از بروز آسیب مغزی آگاه می سازد
  • به سبک فیتنس زندگی کنید
  • علت اختلال ناهنجاری پرانتزی پای نوزاد
  • موهای پرپشت و آسیب به موها
  • مواد غذایی مفید برای رفع فشار خون
  • لاغر بودن ولی شکم بزرگ داشتن
  • اطلاعات کامل درباره «گل ختمی»
  • اشتباهات متداول در مسواک زدن
  • مهندسی پزشکی توانبخشی را بهتر بشناسید
  • ویژگی‌های شخصیتی این افراد غیر قابل تغییر است
  • تحرک و فعالیت زیاد راز سالم ماندن
  • با چه و یتامینی با سرطان سینه مبارزه کنیم
  • مشکلات مختلف برای زبان
  • مراحل مختلف و مهم سونوگرافی برای زنان پا به ماه
  • محبوبترین ها

  • رژیم غذایی و مصرف مواد شیمیایی- نازایی
  • ماه هشتم بارداری و پیامدهای آن
  • تجربه اولین زایمان برای مادران
  • تمام مضرات و عوارض ناشی از آرایش در بارداری
  • یائسگی زودرس بانوان باعث پوکی استخوان میشود
  • تاثیر بی نظیر اسیدفولیک در وزن نوزاد
  • خواص محافظت کننده شیر مادر
  • در بارداری بیماری تروفوبلاستیک چه نوع بیماری است؟
  • اصلی ترین عوامل ناباروری در میان زوجین
  • اگر جنین با آی کیوی بالا می خواهید بخوانید
  • نازایی و عادات جنسی
  • مواد غذایی که نباید در دوران بارداری مصرف کنید
  • خانم های سی تا 80 ساله بخوانند
  • تاثیرات منفی غذاهای آماده برای زنان باردار
  • در حین شیردهی از این خوراکی ها پرهیز کنید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است