شربت و شیر نذری را زیاد شیرین نکنید شربت و شیر نذری شربت و شیر

دمنوش و نوشیدنی های زیادی که در ایام محرم بین عزاداران توزیع و نذر می شود اگر مقدار زیادی شکر داشته باشد به علت مصرف زیاد عزاداران ممکن است سلامتی آن ها را به خطر بیندازد و باید در مصرف شکر یا قند صرفه جویی نماید.

شربت شکر، آبلیمو، زعفران، سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی از جمله نذوراتی است که این روزها در برخی از چادرهای برپایی در سطح شهر توزیع می‌شود. متصدیان توزیع شربت باید به دو نکته کلیدی در این خصوص توجه کنند. یکی بهداشت آب و یخ مورد نیاز برای تهیه شربت است و دیگری میزان شکر مورد استفاده در این شربت هاست که متاسفانه اغلب متصدیان تهیه کننده، به این موضوع بی‌توجه هستند و از مقادیر بالای شکر در این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند، در صورتی که این شربت‌ها را می‌توان با میزان کم شکر و حتی برخی از انواع آن را بدون شکر و با افزودن برخی عرقیجات همچون گلاب، بیدمشک و به لیمو طعم دار کرد و مورد استفاده قرار داد.

بیشترین نوشیدنی‌هایی که در دهه اول ماه محرم نذر می‌شوند، چای، دمنوش دارچین، شیر، شیرکاکائو و شربت است که اگر آن‌ها را با میزان زیاد شکر شیرین کنند، بخصوص برای افراد مبتلا به دیابت و اضافه وزن با عوارض بسیاری همراه است.

اگر نذر شیر یا چای دارید، دلیلی ندارد که حتما نوشیدنی را شیرین کنید. می‌توانید آن را به همراه کیک یزدی، نان قندی، شکر پنیر، خرما، نبات، عناب، سنجد، مویز، کشمش یا قند توزیع کنید تا مبتلایان به بیماری قندخون (دیابت) یا عزادارانی که مایل به استفاده از شیرینی نیستند، بتوانند از نوشیدنی نذری بهره ببرند.

 برای تهیه شیرکاکائو هم می‌توانید از شکر به میزانی استفاده کنید که فقط تلخی کاکائو را بگیرد و یک شیرینی ملایم داشته باشد. استفاده کمتر شکر در نذوراتی چون فرنی، شله زرد، شیر برنج، کاچی و حلوا نیز توصیه می‌شود.

در برخی مکان‌ها که لوله کشی مستقیم آب آشامیدنی ندارند، شربت را با آب درون مخزن‌هایی تهیه می‌کنند که با قالب‌های یخ خنک می‌شوند و امکان آلودگی یخ‌های موجود در این مخازن به دلیل نحوه حمل‌ونقل غیر بهداشتی و تماس تکه‌های یخ با زمین، همیشه مطرح بوده است که می‌تواند منجر به افزایش بار میکروبی شربت و ایجاد اختلالات گوارشی بخصوص اسهال‌های حاد خونی در عزاداران شود؛ توجه به این نکته در تهیه و پخش نذورات بسیار حائز اهمیت است.

5 1000
ارسال شده در 18 مهر 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • بین مصرف آنتی بیوتیک و خواب آلودگی چه ارتباطی وجو دارد
  • مصرف پروتئین هنگام سحر ممنوع!
  • گربه های دوستدار کودکان
  • رفع میل به خوردن خوراکی های شیرین
  • چربی پوست و مویرگهای نمایان را چگونه کاهش دهیم
  • نزدیک تر شدن به پیری با سیگار
  • آموزش تصویری یوگا برای درمان بی خوابی
  • دویست نوع سم درون هر نخ سیگار
  • محبوبترین ها

  • سیگار و فرزندان آینده
  • تاریخچه تنباکو یا توتون و بررسی آن
  • کشش به سمت مواد مخدر و راههای درمانی آن
  • سیگار کشیدن به اضافه ی دیابت یک مخلوط بسیار کشنده
  • مصرف قرص های روان گردان و اثرات مخرب آنها
  • کمک روحی به فرد معتاد درخانواده
  • درباره ماده مخدر گل چه می دانید؟ نشانه های مصرف گل
  • خطر دود عود و تنفس آن
  • رپورتاژ

  • استحکام وسلامت استخوان فک= نجات دندان های لق
  • مرجع فروش انواع ویلچر, ویلچر برقی, واکر, عصا
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما