567917

دمنوش و نوشیدنی های زیادی که در ایام محرم بین عزاداران توزیع و نذر می شود اگر مقدار زیادی شکر داشته باشد به علت مصرف زیاد عزاداران ممکن است سلامتی آن ها را به خطر بیندازد و باید در مصرف شکر یا قند صرفه جویی نماید.

شربت شکر، آبلیمو، زعفران، سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی از جمله نذوراتی است که این روزها در برخی از چادرهای برپایی در سطح شهر توزیع می‌شود. متصدیان توزیع شربت باید به دو نکته کلیدی در این خصوص توجه کنند. یکی بهداشت آب و یخ مورد نیاز برای تهیه شربت است و دیگری میزان شکر مورد استفاده در این شربت هاست که متاسفانه اغلب متصدیان تهیه کننده، به این موضوع بی‌توجه هستند و از مقادیر بالای شکر در این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند، در صورتی که این شربت‌ها را می‌توان با میزان کم شکر و حتی برخی از انواع آن را بدون شکر و با افزودن برخی عرقیجات همچون گلاب، بیدمشک و به لیمو طعم دار کرد و مورد استفاده قرار داد.

بیشترین نوشیدنی‌هایی که در دهه اول ماه محرم نذر می‌شوند، چای، دمنوش دارچین، شیر، شیرکاکائو و شربت است که اگر آن‌ها را با میزان زیاد شکر شیرین کنند، بخصوص برای افراد مبتلا به دیابت و اضافه وزن با عوارض بسیاری همراه است.

اگر نذر شیر یا چای دارید، دلیلی ندارد که حتما نوشیدنی را شیرین کنید. می‌توانید آن را به همراه کیک یزدی، نان قندی، شکر پنیر، خرما، نبات، عناب، سنجد، مویز، کشمش یا قند توزیع کنید تا مبتلایان به بیماری قندخون (دیابت) یا عزادارانی که مایل به استفاده از شیرینی نیستند، بتوانند از نوشیدنی نذری بهره ببرند.

 برای تهیه شیرکاکائو هم می‌توانید از شکر به میزانی استفاده کنید که فقط تلخی کاکائو را بگیرد و یک شیرینی ملایم داشته باشد. استفاده کمتر شکر در نذوراتی چون فرنی، شله زرد، شیر برنج، کاچی و حلوا نیز توصیه می‌شود.

در برخی مکان‌ها که لوله کشی مستقیم آب آشامیدنی ندارند، شربت را با آب درون مخزن‌هایی تهیه می‌کنند که با قالب‌های یخ خنک می‌شوند و امکان آلودگی یخ‌های موجود در این مخازن به دلیل نحوه حمل‌ونقل غیر بهداشتی و تماس تکه‌های یخ با زمین، همیشه مطرح بوده است که می‌تواند منجر به افزایش بار میکروبی شربت و ایجاد اختلالات گوارشی بخصوص اسهال‌های حاد خونی در عزاداران شود؛ توجه به این نکته در تهیه و پخش نذورات بسیار حائز اهمیت است.

ارسال شده در 18 مهر 1395 توسط آقای توکلی با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • انواع مدهای جدید روز و خطرات آنها برای سلامتی
  • ویژگی ها و نشانه های لوازم آرایش فاسد
  • تخریب احساسات و اعتماد به نفس توسط اطرافیان
  • ارزیابی خوب یا بد بودن لبنیات سنتی
  • درباره کوچک کننده های بینی
  • معجزه پیاز گذاشتن در گوش
  • این مدلی با فرزندتان صحبت نکنید
  • یکجا نشینی و پیامدهای آن
  • در فصل زمستان چه چیز هایی برای بدن مفید است
  • راه هایی برای پیشنهاد ازدواج با استفاده از محصولات غذایی
  • نکات مهم برای خوردن دل و جگر
  • جنین تان را بصورت واقعی ببینید
  • عوارض جانبی لایه برداری
  • شش راه تقویت تستوسترون به صورت طبیعی
  • مراقب باشید! عرضه زعفران های تقلبی در بازار
  • محبوبترین ها

  • شوکه شدن همه از کاهش وزن این زن
  • عارضه غیرقابل علاج پس از عمل جراحی زیبایی بینی
  • تهیه وسایل میکاپ و رعایت این سه نکته
  • مشاغل مستعد سکته قلبی
  • ابداع ذره بین نامرئی کننده
  • تعداد کشته و مصدومین ایرانی در انفجار کابل
  • هرگز سراغ جوجه رنگی ها نروید
  • تصمیمات جدید وزارت بهداشت برای حوزه پرستاری
  • از خواص غذایی برنج تیره چه می دانید
  • دلیل واقعی طول عمر پیدا شد
  • ورزش برای رسیدن به وزن مطلوب چه میزان باید باشد؟
  • با شکلات پیروز شوید!
  • علت مرگ زودرس برخی مردان
  • تولد دو کودک با جهش ژنتیکی
  • شرکت های ایرانی پیشگام در تولید دارو
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است