3235

هر نوع غذایی طبع خاص خود را دارد و بسته به مزاج انسان می تواند تاثیرات مختلفی بر وی داشته باشد. بعضی از غذا ها و مواد خوراکی دارای طبع گرم و بعضی داری طبع سرد و… هستند. این نوع مواد برای سازگاری با طبع انسان و عدم آسیب رساندن به او باید به شیوه های درست مصرف شوند.

متخصص طب سنتی گفت: در کتاب‌های طب سنتی مصرف همزمان دو خوراکی با طبع گرم، سرد، خوراکی‌های نفاخ و مواد مرطوب با یکدیگر و به فاصله نزدیک از هم منع شده است.

مهدی برهانی گفت: طب سنتی مصرف همزمان دو خوراکی با طبع سرد، را سبب تولید بلغم و مشکلات گوارشی می‌داند. به همین دلیل خوردن سرکه با برنج (ترشیجات بعد از برنج)، ماست با ترب و ماهی، گوشت مرغ با ماست و ماهی، شیر با گوشت مرغ و ماهی را مضر می‌داند.

وی گفت: همچنین در طب سنتی آمده خوردن آب سرد بلافاصله بعد از نان گرم سبب ایجاد عفونت در بدن می‌شود همچنین طب سنتی می‌گوید حل کردن عسل در آب جوشی که از 60 درجه بالا باشد سبب تولید ماده شیمیایی مضر برای بدن می‌شود اما در طب رایج به چنین موضوعی اشاره نشده است.

این متخصص طب سنتی افزود: مصرف همزمان خوراکی‌های سرد سبب پیسی می‌شود البته باید گفت هیچ مطالعه بالینی برای تأیید این موضوع انجام نشده است.

وی افزود: همچنین در این طب آمده از مصرف غذای شیرین (خربزه) بعد از غذای غلیظ، بی‌هضم (گوشت) خودداری کنید زیرا باعث می‌شود این غذا در بدن به صورت فاسد در آید و نفخ معده و عوارض گوارشی را در پی داشته باشد.

برهانی همچنین مصرف همزمان غذاهای نفاخی همچون آش سوپ را مضر دانست.

این متخصص طب سنتی، این سخن را که عده‌ای می‌گویند مصرف همزمان پنیر و بادام مضر است را غلط دانست و گفت: مصرف پنیر با گردو، بادام یا پسته منفعت دارد.

برهانی اضافه کرد: مصرف انار بعد از حلیم گندم یا بعد از کله گوسفند به دلیل اینکه هر دو مرطوب هستند سبب می‌شود چربی خون در بدن به شدت افزایش یابد.

وی بالا رفتن صفرا، حساسیت، آلرژی پوستی و خارش را به دلیل مصرف همزمان دو خوراکی گرم دانست و گفت: موادی همچون مویز و عسل با هم مصرف نشود.

این متخصص طب سنتی در پایان مصرف خربزه و عسل را سبب ورم روده دانست و گفت: تمامی این موارد در طب سنتی آمده است اما اینکه یکبار خوردن آنها یا مصرف چند باره فرد را به این بیماری دچار می‌کند بستگی به طبع و وضعیت گوارش فرد دارد.

منبع: دکتر سلام

 

ارسال شده در 22 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • اشتباهاتی در رابطه با شیر
  • هرگز لباس دست دوم خریداری نکنید
  • اگر اهل رژیم غذایی سخت و طاقت فرسایید بخوانید
  • روش نوین تشخیص سرطان ریه ارائه شد
  • بررسی و درمان میگرن چشمی
  • علل درد های زیر شکم را بشناسید!
  • فواید رقص تپ
  • از کجا بفهمیم استرس داریم
  • مشکلات ناشی از امواج وای فای
  • آیا حتما باید بهای آب شهری افزایش یابد تا صرفه جویی کنیم؟
  • خطرات باورنکردنی خوراکی های روزمره ما
  • اعلام زمان آزمایش خودروی پرنده
  • سالم نگه داشتن چشمها با بالا رفتن سن
  • ارتباط سرگیجه ناگهانی با بیماری
  • کارپاچیو کدو سبز
  • محبوبترین ها

  • خوراک کلم قمری و کلم با گوشت چرخ کرده
  • بقچه سرکه ای
  • رسپی تابستانی از لیمو
  • اجزای تشکیل دهنده سالاد لاغری
  • پیراشکی اسفناج و گوشت
  • پلوی تند و تیز هندی
  • دیابت حاملگی و چگونگی کنترل آن
  • آموزش کوکی های پنجره ای
  • با ذرت و بوقلمون ساندویچ درست کنید
  • پنکیکی خوشمزه و مناسب برای عصرانه
  • قورمه بلغور
  • آش در ظرفی از نان
  • چگونه خمیر تارت درست کنیم ( آموزش تصویری)
  • شیرینی سرکه ای
  • غذاهای سرخ کردنی زمینه ساز ابتلا به سرطان روده می باشند
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است