21

امروزه کمتر کسی است که در تمام طول زندگی خود دچار هیچگونه اختلال و یا مشکل روانی نشده باشد. یکی از بهترین روش ها برای درمان مشکلات روانی ، استفاده از گیاهان دارویی می باشد. در این مطلب برای شش اختلال شایع ، 6 راه درمان ارائه خواهیم داد.

در زندگی همه ما روزهای خوب و بد زیادی وجود دارد که موجب می شود ما در طول زندگی حس های متنوع و متفاوتی از قبیل اضطراب، نگرانی، اندوه و بی خوابی را تجربه کنیم؛ حس هایی که ممکن است در درازمدت تبدیل به اختلال شده و زندگی روزمره ما را تحت تاثیر خود قرار دهند. دراین فرصت با برخی از شیوه های طبیعی و سنتی درمان و مهار این حس ها که به طور روزمره در کنار ما وجود دارند، آشنا می شویم.

 

 

مشکل:

بی خوابی

راه حل: دمنوش سنبل الطیب

اگر از بی خوابی شبانه رنج می برید و ساعت خواب شبانه تان به هم ریخته پیش از آنکه سراغ قرص های خواب آور بروید از شیوه های طبیعی درمان این اختلال استفاده کنید. بنابراین می توانید از دمنوش سنبل الطیب یا بابونه ۳۰دقیقه پیش از خواب برای درمان بی خوابی بهره ببرید. برای این کار می توانید یک قاشق غذاخوری از گیاه خشک شده سنبل الطیب یا بابونه یا ترکیبی از هر دو گیاه را درون یک لیوان آب جوش بریزید و روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید تا ۱۰دقیقه در این شرایط باقی بماند. پس از این مدت زمان، چای گیاهی شما آماده است. با نوشیدن این چای می توانید به مرور ساعت خواب خود را تنظیم کنید و آرامش بیشتری حین خواب داشته باشید. اگر تصمیم دارید برای مدت زمان طولانی از این گیاهان دارویی استفاده کنید بهتر است به متخصص طب سنتی مراجعه کرده و از او در این زمینه مشورت بگیرید.

 

 

مشکل:

فراموشی

راه حل: اسانس شمعدانی

اگر این روزها فراموشی زیاد سراغتان می آید و مرتب قرار ملاقات ها یا برنامه هایتان را فراموش می کنید، ممکن است به ضعف موقت حافظه دچار شده باشید. در صورتی که این فراموشی تنها به فراموش کردن فهرست خرید و برخی از ملاقات ها محدود می شود، می توانید به راحتی در مدت زمان کوتاهی حافظه تان را تقویت کنید. برای این منظور می توانید از اسانس شمعدانی، مریم گلی و اکلیل کوهی استفاده کنید. یک قاشق چای خوری از هر یک از این اسانس ها را با یک لیوان آب مخلوط کرده و آن را به وسیله یک افشانه در فضای خانه یا محل کارتان اسپری کنید. بسیاری از درمانگران شیوه درمانی عطردرمانی بر این باورند که بوییدن عصاره یا اسانس مریم گلی یا ترکیب آن با یکی از عصاره های شمعدانی و اکلیل کوهی می تواند حافظه را تحریک کرده و آن را تقویت کند.

 

 

مشکل:

کم رویی

راه حل: عصاره گل آلاله

درمانگران شیوه درمانی «آروماتراپی» یا «عطردرمانی» برای درمان نوجوانان کم رو تکنیک جالبی دارند. آنها براین باورند اگر افراد کم رو عصاره یا اسانس گل آلاله را ببویند به این ترتیب می توانند بر کم رویی خود غلبه کنند. البته این مسئله در حالتی امکان پذیر است که کم رویی نوجوان بحرانی یا ناشی از وراثت نباشد. این درمانگران توصیه می کنند یک تا ۲ قطره از عصاره گل آلاله را روی یک پارچه بریزید و آن را درون یک ظرف در باز گذاشته و در خانه یا اتاق فرد قرار دهید. فرد خجالتی و کم رو به مرور با استنشاق عطر گل آلاله حس اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کند و با اطمینان خاطر بیشتری می تواند روابط اجتماعی خود را انجام دهد. او به مرور کم رویی اش را کنار می گذارد و بر این عارضه غلبه می کند و می تواند با اعتماد به نفس بیشتری در جمع دوستان و خانواده حضور پیدا کند.

 

 

مشکل :

غمگینی

راه حل: اسانس مرزنگوش

گاهی اوقات از دست دادن یکی از اعضای خانواده، دوستان یا یک تغییر شغل و محل زندگی می تواند حس اندوه و غم را در ما ایجاد کند. این حس اگرچه یکی از واکنش های طبیعی روح و جسم انسان به مسائل اطرافش است اما ممکن است در مدت زمان طولانی موجب بروز اختلال ها و بیماری های دیگری مانند افسردگی شود و برنامه های روزمره و زندگی انسان را تحت تاثیر خود قرار دهد. برای درمان حس اندوه راه های متعددی در شیوه های درمانی طبیعی در جهان وجود دارد که یکی از آنها بوییدن اسانس مرزنگوش است که بویی آرامش بخش و بسیار لطیف دارد. بوییدن این اسانس در طول روز می تواند موجب از بین رفتن اندوه و افزایش انرژی و نشاط فرد شود. بهترین شیوه برای بوییدن این اسانس آن است که یک قطعه از آن را روی دستمال نخی تمیز بریزید و آن را در طول روز ببویید تا به مرور بر اندوه و غم خود غلبه کنید.

 

 

مشکل:

تحریک پذیری

راه حل: بابونه

بسیاری از ما ممکن است به دلیل فشار کار روزانه، شرایط شغلی و استرس هایی که در طول روز داریم به مرور دچار تحریک پذیری شویم به این ترتیب که خیلی زود از کوره در برویم و عصبانی شویم. این ویژگی یکی از مهم ترین دلایل تنهایی و منزوی شدن در جمع دوستان و همکاران است. برای کنترل و تعدیل این حالت و واکنش در بدنمان روش های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین و مناسب ترین آنها استفاده از تکنیک های تمرکزی مانند تای چی و چی گونگ است. این تکنیک ها به دلیل تمرینات تنفسی و آرامش بخشی که در خود دارند، می توانند به مرور انرژی عصبانی موجود در انسان را تخلیه و او را آرام تر کنند. علاوه بر این بوییدن عصاره گل هایی مانند بابونه و اسطوخودوس نیز می تواند این افراد را در کنترل حساسیت پذیری شان کمک کند.

 

 

مشکل:

اضطراب

راه حل: گل گاوزبان

درمانگران فشار درمانی بر این باورند افرادی که زود مضطرب و نگران می شوند می توانند این عارضه را در خودشان به مرور تعدیل کنند. آنها معتقدند اجرای یکی از تکنیک های فشار درمانی روی نقطه مرکزی پیشانی است. برای پیدا کردن این نقطه کافی است نقطه وسط حد فاصل ۲ ابرو را در نظر بگیرید و کمی بالاتر از آنجایی که درست مرکز پیشانی می شود را با کمک انگشت وسط دست فشار دهید. می توانید این نقطه را ۳۰ ثانیه فشار دهید و ۳۰ ثانیه آن را رها کنید. علاوه بر نوشیدن ۱ تا ۲ فنجان دمنوش گل گاوزبان نیز در از بین بردن اضطراب موثر است. البته، این شیوه در افرادی که دچار اضطراب زیاد و مزمن هستند جایز نیست و باید حتما برای درمان به متخصص طب مدرن یا درمانگر طب طبیعی مراجعه کنند.