خوردو خوراک مادر بر تغییر مزه شیر وی تاثیرات فراوانی میگذارد هر نوع غذایی که مادر مصرف می کند بر طعم شیر وی تاثیر خواهد گذاشت می خواهیم مادران را به مصرف مواد مغذی و مفید و خوش طعم تشویق کنیم که باعث خوشمزه تر شدن شیر آن ها خواهد شد چربی‌ها,سیر,نعنا,هویج,غذاهای ادویه‌دار,لبنیات و قهوه از جمله مواد غذایی هستند که باعث تغییر مزه شیر مادر و تحریک اشتهای شیر خوار خواهند شد البته توصیه می کنیم در استفاده از این خوردنی ها زیاده روی نکنید.

آیا شیر مادر و طعم آن تحت تاثیر غذاهایی که می‌خورد و می‌نوشد است؟

بله هر آنچه که می‌خورید روی شیر شما اثر می‌گذارد حتی چیزهایی که کاملا دور از ذهن به نظر می‌رسند، بنابراین اهمیت دادن به تغذیه در دوران شیردهی بسیار مهم است.

اگر برنامه غذایی منطقی و معقولی داشته باشید می‌توانید شیر سالمی به فرزندتان بدهید. اگر شیر شما از برخی مواد مغذی برخوردار نباشد باید مکمل‌های مربوط به آنها را مصرف کنید.

گذشته از تاثیر مواد مغذی که در رژیم غذایی‌تان دارید، روی شیری که به نوزادتان می‌دهید، نمی‌توان نسبت به تغییری که غذاها می‌توانند روی شیر داشته باشند، بی‌تفاوت بود.

طعم‌های مختلف غذاها تا مدت زمان مشخصی روی شیر اثر می‌گذارند.

کودکانی که از طریق شیر مادر با طعم‌های مختلف غذاها آشنا می‌شوند، خیلی زودتر از سایر کودکان تمایل به خوردن غذهای جامد نشان می‌دهند.

چربی‌ها

مادرانی که مقدار زیادی چربی مصرف می‌کنند چربی‌ها را از طریق شیر خود به بدن نوزاد منتقل می‌کنند.

مادرانی که مقدار زیادی چربی در طول شبانه‌روز مصرف می‌کنند، احتمال آنکه نوزادان چاق‌تری داشته باشند، بیشتر است.

سیر

تحقیقات به عمل آمده نشان می‌دهند که سیر به راحتی می‌تواند شیر مادر را تغییر طعم دهد.

حبه‌های سیر در بدن مادر فعل و انفعالاتی را به وجود می‌آورند که باعث می‌شوند، نوزاد برای مدت زمانی طولانی‌تر شیر بخورد و مکیدن‌های قوی‌تر داشته باشد، علاوه بر آن باعث تغییر رنگ شیر مادر می‌شود و آن را تیره‌تر می‌کند.

نعنا

نعنا تاثیر چندانی روی شیر مادر ندارد ولی به محض مصرف آن چیزی حدود 6 ساعت در بدن او اثرش را حفظ می‌کند و باعث تغییر طعم شیر می‌شود اما به هر حال اثر آن کوتاه مدت است و زود برطرف می‌شود.

 

هویج

هویج روی طعم شیر مادر اثر می‌گذارد. مادرانی که هر روز آب هویج می‌خورند به راحتی طعم آن را از طریق شیر خود به بدن نوزاد منتقل می‌کنند.

نوزادانی که در این مدت طعم آب هویج را از طریق شیر مادر دریافت کرده‌اند، به هنگام بزرگسالی علاقه‌ بیشتری به خوردن هویج و آب هویج نشان می‌دهند.

غذاهای ادویه‌دار

طعم شیر مادر بسیار تحت تاثیر غذاهایی است که مادر می‌خورد.

ادویه‌ها برای بدن مفید هستند، اما طعم شیر را خیلی تغییر می‌دهند، بنابراین لازم است که در مدت شیردهی نسبت به مصرف انواع ادویه‌جات بسیار دقیق باشید و هیچگاه در مصرف هیچ‌یک زیاده‌روی نکنید.

لبنیات

برخی از انواع لبنیات مخصوصاً شیر، سرشار از پروتئین هستند.

پروتئین موجود در آنها به سختی هضم می‌شود. سیستم گوارشی نوزادان هنوز بسیار ضعیف و توانایی هضم پروتئین موجود در برخی محصولات لبنی را ندارد.

همین مسئله باعث بروز دل‌درد و ناراحتی در نوزاد می‌شود.

اگر متوجه شده‌اید که نوزادتان شب‌ها به هنگام خواب اذیت می‌شود سعی کنید محصولات لبنی را با احتیاط مصرف کنید تا نوزادتان همیشه شاد و سرحال باشد.

 

قهوه

وقتی که تصمیم می‌گیرید، مادر شوید، لازم است در برنامه‌ زندگی خود تغییراتی نیز ایجاد کنید. اغلب ما عادت داریم هر روز قهوه و یا حداقل چای بنوشیم.

اما زمانی که مادر می‌شوید و قصد دارید که خودتان به فرزندتان شیر بدهید، لازم است که در مورد مصرف قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار کمی تجدیدنظر کنید و مقدار مورد استفاده‌شان را کاهش دهید تا شیرتان تغییر طعم ندهد.

کمترین میزان کافئین نیز می‌تواند وارد شیر مادر شود و از بدن او به بدن نوزاد منتقل شود.

در این میان برخی از کودکان به شدت به کافئین حساسیت دارند. مصرف کافئین به طور روزانه نباید بیشتر از 300 میلی‌گرم باشد. هر فنجان قهوه چیزی حدود 200-100 میلی‌گرم کافئین دارد.

یک لیوان کوکا نیز 40-35 میلی‌گرم کافئین دارد.

اگر چنانچه متوجه تغییراتی در نوزاد خود می‌شوید که به نظرتان علت آن مربوط به شیری است که به او می‌دهید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید و تمام تلاش خود را بکنید تا برنامه غذایی مناسب با بدن نوزادتان را داشته باشید.

زندگی آنلاین

ارسال شده در 24 مهر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • آموزش دوست یابی به کودک
  • اصلاح رفتار در کودکان مبتلا به ADHD
  • راه حلی برای درمان وزوز گوش
  • «آنژي پارس» دردرمان«اسكلرودرمي» موثر است
  • راهنمایی های تغذیه ای برای کبد چرب
  • کیک سرشار از کنجد
  • چگونگی و نحوه تغییرات مثبت در روابط
  • تاثیر باهوش بودن از کودکی تا میانسالی
  • منشا تمام ویروس ها و میکروبهای منزل
  • چگونه از سرطان پروستات در امان بمانید
  • آموزش زبان جدید به کودک
  • مردان تا پایان شهریور رایگان آزمایش می شوند
  • دستگاه EECP برای چه بیماریهایی موفقیت آمیز است
  • زدن موهای زیر چشم
  • چطوری یک گوشی ساده به یک سنسور نبض تبدیل میشود
  • محبوبترین ها

  • بازیابی سولفات منیزیم با حمام
  • اهمیت قدردانی از شریک زندگی
  • اهمیت استفاده از حالت خواب در تلفن همراه
  • مضر ترین مواد خوراکی برای عارضه اسهال
  • مشکلات تیروئیدی را جدی بگیرید
  • دیالیز کلیه را باهم مرور میکنیم
  • سرماخوردگی را با چه چیزی درمان کنیم؟
  • نوین ترین روش های کاهش بی اشتهایی
  • خبردارشدن از سلامتی بدن با فشارخون
  • دریافت بیش از اندازه ویتامین د
  • چرا صابونهای ضد باکتری خوب نیست
  • در مغز یک مولکول غمگین ابداع شد
  • آیا می دانستید هرچقدر سنمان بالا می رود خمیازه کمتر به سراغمان می آید
  • اصول خوش گذشتن به اطفال در طول سفر
  • چگونه میتوان از التهاب تاندون جلوگیری کرد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است