2-117

طی چند وقت اخیر محققان دریافت اند که از روی عرق بدن انسان نیز می توان به سطح خون و میزان دیابت پی برد و میزان عرق و بزرگی و کوچکی عرق نقش مهمی در این تشخیص دارد.بیماران مبتلا به قند خون بالا باید از سرانگشت خود نمونه خون بگیرند که گاهی روزانه چند بار اتفاق می‌افتد. محققان دانشگاه تگزاس در دالاس یک سیستم جایگزین غیرتهاجمی را ارائه کرده‌اند که از عرق بدن استفاده می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، حسگر زیستی الکتروشیمیایی این محققان  بطور مدوام سطوح قند خون را در عرق انسان ارزیابی می‌کند.

این دستگاه منعطف، لایه‌های نازک روی هم چیده شده فلز/ اکسید فلز را درون منسوجات منفذدار مبتنی بر پلیمر ادغام کرده و از همان شیمی پایه و واکنش آنزیمی موجود در نوار تست قند خون استفاده می‌کند.

حسگر مذکور به جای بررسی یک قطره خون به دنبال سطوح قند، این کار را بر روی میزان کوچکی از عرق موجود در پوست زیر نوار چسب یا ساعت ردیاب سلامت انجام می‌دهد.

دانشمندان این حسگر جدید را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که میزان کمی از عرق بدن بطور مساوی بر روی قسمت زیرین آن پخش می‌شود و کاملا روی الکترودهای آن را می‌پوشاند. علاوه بر آن، توپوگرافی سطح پلیمر به شیوه‌ای اصلاح شده، مولکول‌های اکسیداز گلوکز را شکار کرده و سیگنال آن‌ها را تشدید می‌کند.

این حسگر اکنون در مرحله پیش‌ساخت قرار دارد؛ اما با موفقیت بر روی نمونه‌های عرق انسان آزمایش شده و نسخه تجاری آن تا چند سال آینده ارائه خواهد شد.