01de8cb6-7b2b-44e7-a936-e2a8d7d51db3
به تازگی محققین توانستند به دستاوردهای مفیدی در زمینه ساخت بافت انسان دشت پیدا کنند این بافت ها امیدهای تازه ای برای کسانی هستند که عضوی از بدن خود را از دست داده و یا در معرض خطر سرطان در آن ناحیه قرار دارند این فرآیند بیمارانی که نیازمند اهداء عضو هستند را به زندگی امیدوار کرده است و شانس دوباره ای به آن ها داده است البته در مراحل اولیه به سر میبرد و موفقیت این پروژه در آینده مشخص خواهد شد .


 محققان می‌گویند که به استفاده از فن‌آوری چاپ سه‌بعدی برای تولید بافت انسانی نزدیک شده‌اند.

به نقل از WebMD،دانشمندان هاروارد می‌گویند که توانسته‌اند در آزمایشگاه بافتی حاوی رگ بسازند که به آن اجازه خونگیری و زنده ماندن به مدت چند هفته می‌دهد.
علی‌رغم دست‌یابی به این قضیه، دانشمندان هنوز به تولید بافت انسانی که بتوان آن را در بدن کاشت و تعویض ارگان‌هایی مثل قلب و ریه نزدیک نشده‌اند.
اما دکتر آنتونی آتالا، متخصصی که با این مطالعه آشناست، تحقیق جدید را امیدبخش خواند.
آتالا گفت: «این مطالعه نشان می‌دهد که در مورد توسعه بافت‌های شبه انسانی چه چیزهایی ممکن است اتفاق بی‌افتد. علی‌الخصوص در مورد ساختن بافت‌هایی که قابلیت دریافت مایعات بدن نظیر خون و پلاسما را داشته باشند.»
به گفته آتالا، مأموریت آنها استفاده از چاپگرهای زیستی سه‌بعدی برای ساختن عضله، استخوان و حتی سلول‌های ارگان‌هاست. تا کنون دانشمندان مؤسسه ویک فارست توانسته‌اند بافت‌های زیست‌چاپ‌شده را در بدن جوندگان بکارند و حتی اخیراً موفق شدند یک گوش مصنوعی در اندازه نوزاد بسازند.
اما هنوز موانع بزرگی وجود دارد.
دکتر گلن گرین، دانشیار بیماری‌های گوش و حلق و بینی اطفال دانشگاه میشیگان گفت: «یکی از مشکلاتی که وجود داشته این است که چه‌طور بافت‌هایی بسازیم که روی خود نخوابد و قادر به دریافت مواد مغذی و خارج کردن مواد دفعی باشد. بدن‌های ما از ساختار پیچیده رگ‌های خونی برای این کار استفاده می‌کنند. اما بافت‌های بزرگی که با چاپ سه‌بعدی ساخته‌ایم از هم پاشیده یا مرده‌اند.»

سلامانه