thux6cnd28

 رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، با اشاره به بیماری های شایع در بین کودکان کار، خاطرنشان کرد:

تاثیر پذیری روانی کودکان کار، معضل جدی است که کمتر به آن توجه می شود.

دکتر حامد برکاتی در مورد خطراتی که سلامت کودکان کار را تهدید می کند، گفت: معمولا بحث سوء استفاده از این کودکان مطرح است، در صورتی که سه معضل بزرگ بیماری های واگیر، غیر واگیر و معضلات عاطفی این کودکان را تهدید می کند.

به گفته این مقام مسئول، بی توجهی سرپرستان این کودکان به آنها ، تحکم هایی که به این کودکان در محل کار می شود ، همچنین ارتباطاتی که آنها با مردم در محل کار پیدا می کنند و انواع و اقسام رفتارهایی را که مشاهده می کنند، این کودکان را به شدت تحت تاثیر منفی قرار می دهد، بخصوص اگر این کودکان در سنین زیر ۱۲ سال قرار داشته باشند.

وی بابیان اینکه بیشتر این رفتارها در کودکان باعث اثرات سوء و منفی می شود و آینده کودک را نابود می کند، اظهار داشت:  موضوع تاثیر پذیری روانی این کودکان موضوعی است که جای کار بسیار دارد و باید از این زاویه نیز به بحث کودکان کار نگاه کرد .

رئیس اداره سلامت کودکان در مورد احتمال ابتلای این کودکان به بیماری های واگیر گفت: این کودکان در معرض ابتلا به انواع و اقسام عفونت های عام هستند و بطور مشخص، کچلی در این کودکان بیشتر از سایر بچه ها دیده می شود.

وی با اشاره به ابتلای این کودکان به انواع و اقسام بیماری های پوستی تصریح کرد: متاسفانه این کودکان به معضلات دهان و دندان گرفتار هستند و به بیماری های عفونی دهان و دندان مبتلا می شوند، طوری که اکثراً بهداشت دهان و دندان آنها دچار مشکل است.

برکاتی در بحث ابتلای این کودکان به بیماری های غیر واگیر نیز اظهار داشت: متاسفانه بیشتر این کودکان دچار سوتغذیه هستند و معمولا تغذیه مکفی از همه گروه های غذایی را ندارند. مثلاً به بیماری هایی مثل سوء تغذیه و کوتاهی قد مبتلا می شوند که مربوط به کمبود ریز مغذی هاست و کمبود انواع و اقسام ویتامین ها در این کودکان دیده می شود.

وی کوتاهی قد این کودکان را با روند تکامل شناختی آنها مرتبط دانست و خاطر نشان کرد: این امر بر موقعیت اجتماعی و روانی کودک بسیار تاثیر گذار است. از سوی دیگر سوء تغذیه و کوتاهی قد نیز هم افزایی دارند و بر تکامل شناختی کودک تاثیر گذار است، طوری که حتی تکامل ارتباطی و بیان آنها هم تحت تاثیر قرار می دهد.

رئیس اداره سلامت کودکان در مورد مراقبت های بهداشتی از این کودکان گفت: طبیعتاً باید سیستمی، سرپرستی این کودکان را تقبل کند. در حال حاضر معضلی که وجود دارد موضوع سرپرستی این کودکان است که به نظر می رسد تعاملاتی میان بهزیستی و شهرداری در این رابطه در حال به وجود آمدن است.

وی با اشاره به اینکه وقتی ساختار حمایتی این کودکان دیده شود می توان از بعد سلامت هم به این کودکان پرداخت، یادآور شد: مراقبت های بهداشتی از این کودکان باید مثل همه آحاد جامعه رایگان باشد. متاسفانه اکثر این کودکان شناسنامه ندارند و طبیعتا پرونده سلامت هم ندارند و در نتیجه خدمتی هم نمی توانند بگیرند. اگر به معضلات این کودکان پرداخته نشود این معضلات در آینده جامعه را هم گرفتار خواهد کرد.