904680_339

سبزیجات خشک شده و ادویه جات به نظر همیشگی می آیند، اگر سری به قفسه ادویه جات مادربزرگتان یا خانه قدیمی ها بیندازید خواهید دید برخی از آن ادویه جات سنشان از شما هم بیشتر است!

سبزیجات خشک شده و ادویه جات به نظر جاودانه می آیند، اگر نگاهی به قفسه ادویه جات مادربزرگتان بیندازید خواهید دید برخی از آن ادویه جات سنشان از شما هم بیشتر است!

اما حقیقت این است که سبزیجات خشک و ادویه جات هم تاریخ انقضا دارند – برای حداکثر مزیتشان. از نظر فنی همچنان خوراکی به حساب می آیند، اما وقتی دیگر طعمی ندارند و یا قدرتشان در تغییر غذا کم شده دلیلی ندارد که استفاده شوند.

با استاده از راهنمایی که در ادامه خدمتتان می دهیم می توانید کاری کنید کابینت ادویه جات خانه از تبدیل شدن به موزه نجات پیدا کند، همچنین به شما می آموزیم که چگونه آنها را نگهداری کنید تا طعمشان تا مدت ها قوی بماند.

طول عمر گیاهان خشک و ادویه جات

طول عمر ادویه جات و گیاهان خشک به نوع آماده سازی و نحوه نگهداری شان مربوط می شود. ادویه جات خرد شده، ادویه جات کامل، و گیاهان خشک شده هر کدام به نحوی عمرشان بالا می رود.

ادویه جات خرد شده

ادویه جاتی که خوب خرد شده اند و تبدیل به پودر شده اند، مانند جوز هندی، دارچین، زیره سبز، و کاری، ۲ تا ۳ سال دوام می آورند.

ادویه جات کامل

ادویه جات کامل مانند چوب میخک و دارچین، که به همان شکل کامل و طبیعی خود خشک شده اند طول عمر بیشتری دارند. این ادویه جات کامل را قبل از اینکه بی خاصیت شوند می توانید ۴ تا ۵ سال نگهداری کنید. در این میان یک استثنا وجود دارد و آن فلفل کامل است، که حدود ۵ تا ۶ سال دوام می آورد.

گیاهان و سبزیجات خشک شده

گیاهان و سبزیجات خرد شده مانند ریحان، جعفری و پونه کوهی ۲ تا ۳ سال دوام دارند. اگر در همان شکل طبیعی خود خشک و نگهداری شوند، ممکن است کمی بیشتر عمر کنند، چیزی حدود ۳ تا ۴ سال.

دانه ها

بسیاری از دانه ها مانند رازیانه حدود ۴ سال عمر می کنند. دانه خشخاش و کنجد در این میان استثنا هستند و باید پس از ۲ سال به دور انداخته شوند.

عصاره ها

عصاره هایی مانند نعنا می توانند تا ۴ سال سالم بمانند. با این حال عصاره خالص وانیل، شامل این مورد نمی شود – این عصاره به علت محتوای بالای الکلش تا آخر سالم می ماند.

توصیه هایی برای نگهداری و ذخیره سازی
برای اینکه عمر ادویه جات را بالا ببریم، آنها را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید مانند یک گنجه. ذخیره سازی ادویه جات در قفسه ای نزدیک به اجاق گاز ایده خوبی نیست، چون گرما سرعت در هم شکستن ادویه جات و سبزیجات خشک شده را بالا می برد.

پرهیز از رطوبت اضافی

خشک نگه داشتن ادویه جات و گیاهان خشک شده عطر و طعمشان را برای مدت زمان طولانی تری قوی نگه می دارد. کاهش رطوبت خارج از بطری ها نیز به کاهش خطر خرابی کمک می کند. ادویه جات را هنگام اضافه کردن به غذا مستقیم روی آن نگیرید چون بخار غذا به ادویه رطوبت می دهد به جای این کار از یک قاشق خشک برای منتقل کردن ادویه به غذا کمک بگیرید.

فریزر نیز یکی دیگر از مکان های اشتباه برای نگهداری ادویه جات است، هر بار که ظرف نگهدارنده ادویه از فریزر خارج می شود، چگالش ایجاد می شود که بیشتر طعم ادویه را از بین می برد.

چطور متوجه شویم که ادویه ارزش استفاده کردن را دارد؟

اگر خاطرتان نیست که دقیقا چه زمانی آن مرزنجوش را خریده اید، مقداری از آن را کف دست خود بریزید و با انگشت بمالیدش سپس استشمام کنید. وقتی ادویه را با انگشت مالیدید در واقع روغن های درون آن را فعال کردید، و باید بویی قوی بدهد. اگر ادویه بوی خاصی نداشت پس بهتر است جایگزینش کنید.اگر ادویه تان کم خاصیت شده ولی باز هم می خواهید استفاده اش کنید، دوبرابر آنچه در دستور پخت گفته شده بریزید.

ارسال شده در 25 مهر 1395 توسط آقای توکلی با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • با تنبلی چگونه بجنگیم؟
  • اکستازی، داروی شیمیایی با خواص محرک و توهم زایی
  • عدم موفقیت در شغل با این عوامل
  • ماسک صورت برای از بین بردن آکنه و لکه های پیری
  • باردارشدن در سن بالا
  • یافتن شیوه ای برای معالجه بیماری صرع
  • عواقب علاقه به غذاهای شور
  • اعتیاد ریشه در خانواده و اطرافیان دارد!
  • صبحانه! وعده غذایی که باید جدی گرفته شود
  • خورد و خوراک مضر برای سوخت و ساز بدن
  • نیاز انسان و طبقه بندی نیازها
  • بازسازی خاطرات و رویدادهای گذشته
  • چگونگی ایجاد بیماری قلبی و عروقی
  • انواع دوغ ها و آسیب های مصرف آن ها
  • لنز و آسیب های آن در هنگام خواب
  • محبوبترین ها

  • گل مژه و پیشگیری از بروز آن
  • ترک این 7 عادت به داشتن چشمان سالم کمک میکند
  • مراقبت از بینایی با این روش ها
  • اطلاعاتی کامل درباره کاشت نگین چشم و عوارض آن
  • نسخه پزشکی برای درمان گل مژه در کودکان
  • توصیه های مفید درهنگام برق زدگى چشم
  • چه داروهایی برای بیماران گلوکوم زیان آور است؟
  • رفع پیری چشم با این کارها
  • اختلالات عروقی شبکیه
  • دهه چهلی ها و این بیماری‌ بینایی
  • اطلاعات جالب و مهم در مورد انواع لنزها
  • چرا چشم کم می بیند یا نمی بیند
  • استفاده زیاد از تلفن همراه دلیلی برای پیرچشمی در سنین پایین
  • وظایف پرستار در ارتباط با کم بینایی
  • اهمیت شبکیه و مرکز بینایی برای دیدن:
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است