از روغن آووکادو گرفته تا روغن هسته انگور و روغن کنجد از انواع متنوع روغن های پخت و پز هستند. در اواسط دهه ی 80، استفاده از واژگانی مانند “دوستدار قلب” و “رژیم مدیترانه ای” سبب شد تا انواع گوناگون این روغن ها در قفسه ی فروشگاه ها جای بگیرند.

بعضی روغن ها در حرارت بالای 100 یا 200 درجه فارنهایت، نه ساختار خود را از دست می دهند و نه اکسید می شوند و این به معنی اثر گذاری ساختار شیمیایی آن ها است.

 

روغن دود می کند، بعد استفاده می کنید؟

درجه حرارتی که روغن در آن شروع به فاسد شدن می کند، به “نقطه دود” معروف است. روغن آووکادو با بالاترین نقطه ی دود، از جمله روغن هایی است که به علت غیر اشتعالی بودن و غنی بودن از ویتامین E خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش و به ایمنی بدن کمک می کند.

از شیشه های تیره برای نگهداری روغن استفاده کنید.

نکته ی مهم دیگر استفاده از بطری های شیشه ای تیره به جای انواع پلاستیکی آن ها است. زیرا این بطری ها از تخریب روغن در برابر نور خورشید محافظت می کنند.

یک قاشق چایخوری از هر نوع روغنی شامل 5 گرم چربی و 45% کالری است. آنچه مهم است، چربی اشباع شده یا اشباع نشده ی روغن است. در واقع بعضی از چربی ها برای بدن کاملاً مفید هستند. مانند روغن نارگیل که دارای چربی اشباع شده ی متوسطی به نام تری گلیسیرید است، که به معنای آن است که این روغن، در برابر اکسیداسیون در دمای بالا مقاوم است که از این نوع روغن ها برای سرخ کردن استفاده می شود

از روغن های محلی و تازه به جای برندهای صنعتی استفاده کنید.

روغن های دیگری مانند روغن زیتون وجود دارند که عصاره ی آن ها از طریق فشار و بدون استفاده از روش های شیمیایی به دست می آیند که این نوع روغن ها برای هر چیزی غیر از پخت و پز مناسب هستند و به خاطر ایمنی و سلامت آن ها امروزه در اکثر فروشگاه ها ی جهان عرضه می شوند و تاکنون روند رو به افزایشی در سبد خانوار های کشاورزی و تعاونی ها داشته اند.

ارسال شده در 26 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع آشپزی رژیمی و سالم , پرسش و پاسخ , تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • فروپاشی زندگی مشترک به خاطر شکاک بودن همسران
  • مصرف همزمان داروهاي ضد افسردگي و مسكن ها عامل بروز خونريزي معده
  • سردی و کرختی دست و پا
  • ارتباط ماست وانیلی با روحیه
  • درگیری بانوان با عارضه MS
  • تناسب اندام بهتر با این روش ها
  • اهمیت تمرکز بر نقاط قوت فردی
  • عذرخواهی منطقی را به کودک بفهمانید
  • فریب شنیده‌ها را نخورید! ۵ تله‌ بزرگ چاقی در زندگی
  • ماساژ پوست با آرد جو پوست را زیبا میکند
  • روانشناسی منتشرکنندگان تصاویر خصوصی دیگران
  • معالجه ای برای مردان نابارور
  • برای به خواب نرفتن در هنگام رانندگی چیکار کنیم؟
  • چه فعالیت ورزشی برای قند سوزی بهتر است؟
  • رابطه افسردگی با افرادی که سکته مغزی داشته اند
  • محبوبترین ها

  • راهکار درمانی اعتیاد
  • بررسی سن از لحاظ قلبی
  • با این چنگال عادات غذایی تان تصحیح می شوند
  • آمار امید به زندگی در ایرانیان
  • آماده‌باش ناوگان اورژانس کشور
  • این مطب ها شما را گول میزنند
  • بدترین نوع مسمومیت کدام است
  • متلاشی شدن رشته های DNA مغز با امواج موبایل
  • دلیل به سکسکه افتادن چیست
  • تکنولوژی جدید برای داروهای تاریخ گذشته
  • شناسایی ژن جدید «پارکینسون»
  • معاون عتبات پزشکی هلال‌ احمر از اعزام امدادگران به سامرا خبر داد
  • واردات قاچاق شیر خشک با نام مکمل بدنسازی به ایران
  • آخرین اخبار و آمار منتشر شده درباره ویروس کرونا
  • 227 نوزاد مبتلا به تیروئید در استان فارس شناسایی شدند
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است