12

تلفن همراه امروزه به یکی از وسایل ضروری برای هر فرد تبدیل شده است ، بسیاری از کار های ما با استفاده از تلفن همراه آسان شده است. اما این وسیله همانقدر که مفید است ، می تواند مضر نیز باشد. استفاده از این وسیله برای برخی از افراد حالت وسواسی پیدا کرده است.

بر اساس یافته های تحقیقی جدید، شیوع بیماری عجیبی به نام «نوموفوبیا» یا «ترس جدا شدن از تلفن همراه» در حال افزایش است. این تحقیق را شرکت «سکیورانووی» که با فناوری تلفن همراه سروکار دارد، انجام داده و نتایج آن نشان می دهد ۶۶ درصد افرادی که در این تحقیق شرکت کرده بودند به این بیماری مبتلا هستند. این آمار درمقایسه با نتایج تحقیقی مشابه که ۴سال پیش انجام شد، افزایش یافته است. بر اساس نتایج آن تحقیق، ۵۳ درصد افراد با «ترس جدا ماندن از تلفن همراه» دست به گریبان بودند.

دکتر میچ اسپرو، رییس صنف روان شناسان کودک و خانواده ایالت فلوریدا در این باره می گوید: «مشکلات ناشی از تلفن همراه تا حدود زیادی قابل پیش بینی بود» او تاکید می کند: «تلفن همراه وسیله ای است که باید باعث پیشرفت زندگی ما شود؛ نه اینکه ارتباط های ما را با کسانی که دوستشان داریم، از بین ببرد.»

تحقیق شرکت سکیورانووی نشان می دهد مردم به طور متوسط ۳۴ بار در طول روز تلفن همراه خود را چک می کنند اما این آمار برای کسی مثل «کارلا کامپوس» هیچ است. کامپوس تخمین زده که نزدیک به ۵۰ بار در طول روز تلفن همراه خود را چک می کند و حتی آن را با خود به رختخوابش می برد. او می گوید: «پیش از اینکه خوابم ببرد، تلفن همراهم را زیر بالشم می گذارم!»

براساس یافته های این تحقیق، ۷۵ درصد مردم تلفن همراهشان را باخود به توالت هم می برند! «اسکات میلر فاروگیا» پذیرفته که خودش یکی از این افراد است. او می گوید: «من به جای روزنامه، تلفن همراهم را به توالت می برم.» شیلی، همسر اسکات هم به تلفن همراه معتاد است؛ آنقدر که همه «تلی» صدایش می زنند. او می گوید: «مهم نیست کجا باشم؛ تلفن همراه من، همیشه با من است!»

کامپوس به حدی در استفاده از تلفن همراه افراط می کند که حتی موقع دوش گرفتن هم آن را همراه خود به حمام می برد، فقط به این دلیل که ممکن است کسی تماس بگیرد و به او نیاز داشته باشد. او تلفنش را روی طاقچه ای می گذارد تا خیس نشود.

کامپوس برای ارتباط با پسر ۱۰ ساله اش هم از تلفن همراه استفاده می کند؛ اما نه فقط زمانی که در کنار هم نیستند، او در این باره توضیح می دهد: «پسرم اصلا با من حرف نمی زند. وقتی می بینمش، از کنارم می گذرد و فقط می گوید: سلام مامان! صحبت های جدی ما یا از طریق تلفن است یا فیس بوک!» کامپوس معتقد است تلفن همراه، اعضای خانواده اش را به هم پیوند داده، اما دکتر اسپرو مخالف این عقیده اوست و می گوید: «از تلفن همراه باید فقط در مواقع ضروری استفاده کرد اما وقتی در کنار یک انسان هستید، همیشه باید او را در اولویت قرار دهید.»

از یافته های دیگر این تحقیق جالب، آن است که هرچه جوان تر باشید، احتمال ابتلایتان به «نوموفوبیا» بیشتر و درصد احتمال ابتلای این بیماری در زنان بیشتر از مردان است.

اگر تلفن همراهتان را دایم چک می کنید یا همیشه، حتی زمانی که می دانید جایش امن است، نگران گم شدن آن هستید و مهم تر از همه اینکه اگر هرگز تلفن همراهتان را خاموش نمی کنید، باید بدانید که شما هم در آستانه ابتلا به بیماری نوموفوبیا هستید!