arbaeen-1-660x319

در حدود دو هفته دیگر به روز اربعین حسینی باقی است ولی با توجه به سفر زمینی و پیاده‌روی چند روزه مسیر به خصوص طی کردن جاده 80 کیلومتری نجف به کربلا، دکتر حسین حاتمی متخصص بیماری‌های عفونی و بهداشت عمومی درباره طی کردن جاده 80 کیلومتری نجف به کربلا به باید و نبایدهای بهداشتی برای اربعین در عراق پرداخت.

«وبا» به راحتی قابل کنترل است

حاتمی، از وبا به عنوان قدیمی‌ترین و شناخته شده‌ترین بیماری مسری نام برد و افزود: وبا یک بیماری حاد عفونی واگیردار است که مختص انسان بوده و عامل بیماری‌زای آن باکتری «ویبریوکلرا» است که از طریق آب خوب تصفیه نشده و آلودگی آن هم به سرعت منتشر می‌شود، ولی با کمی ملاحظات بهداشتی به راحتی قابل کنترل است.

وی ادامه داد: دوره نهفتگی این بیماری بین 2 ساعت تا 5 روز و به طور متوسط 2 تا 3 روز است؛ نخستین علائم این بیماری به صورت احساس پُری و سر و صدای شکم و سپس شُل شدن مدفوع است و بعد از چند بار دفع، اسهال آبکی با بوی بد مشاهده می‌شود که در صورت عدم جبران سریع مایعات و الکترولیت‌ها به مرگ بیمار می‌انجامد.

درمان و نحوه تجویز مایعات خوراکی

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: مصرف محلول خوراکی باید بر اساس شدت کم آبی بدن صورت پذیرد، اگر حجم دفع آب به میزان 50 تا 100 میلی لیتر در ازای هر کیلوگرم وزن بدن باشد برای جبران در بزرگسالان، تجویز یک لیتر مایعات در ساعت یعنی یک لیوان به فاصله هر 15 دقیقه توصیه می‌شود؛ مصرف پودر O. R. S نیز به صورت حل یک بسته پودر در یک لیتر آب جوشیده سرد ضروری است.

حاتمی بیان کرد: در صورتیکه حجم مدفوع مبتلایان به “وبا” از 7 لیتر در روز در یک فرد 70 کیلوگرمی تجاوز کند، باید مایعات از دست رفته را از طریق تزریق داخل وریدی، جبران کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی و بهداشت عمومی تصریح کرد: 90 درصد کم آبی‌های ناشی از ابتلا، با مصرف سرم خوراکی درمان می‌شود و تنها 10 درصد بیماران بستری می‌شوند.

وی با بیان اینکه عامل “وبا” در دمای 55 درجه سانتی‌گراد فقط 15 دقیقه تحمل می‌کند، گفت: بعد از پُخت غذا امکان وجود و حیات وبا در آن وجود ندارد اما بهتر است غذا داغ مصرف شود.

حاتمی، با توجه به پایان نیافتن فصل “وبا” و شیوع آن در عراق، در توصیه به زائران اربعین حسینی عنوان کرد: لازم است که زائرین اربعین در کشور عراق، از مصرف آب و غذای مشکوک خودداری کنند و از آب‌های بسته بندی شده استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: زائران حسینی از میوه‌هایی که امکان پوست گرفتن دارند استفاده کنند، همچنین لازم است در طول روز‌ها و به خصوص قبل از خوردن هر گونه ماده غذایی به دفعات، دست‌ها را به خوبی با آب و صابون بشویند.

منبع:دانشجو

ارسال شده در 26 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • استفاده از بتادین و این نکات مهم
  • بی خوابی مشکل اکثر مبتلایان به اچ آی وی
  • بررسی علل بروز ایست قلبی در بانوان
  • خواص روغن رزماری | rosemary
  • معرفی و بررسی سبزی آب تره
  • تجربه جوانی و شادابی با انگور قرمز
  • استفاده روزانه از چای گل‌گاوزبان چه عارضه هایی دارد؟
  • مصريان باستان هم از دارو استفاده مي كردند
  • اطلاعات کامل و جامع درباره آبسه
  • اهمیت احتیاط در نزدیکی برای این بیماران
  • با مسئله ی درس کودکان کم توجه چه کنیم؟
  • انتقادات وارد شده بر سونا
  • نان pofuduk مخصوص صبحانه
  • مشکل اساسی بیماران ام اس دارو است
  • اگر زیاد در معرض نور خورشید هستید از این رژیم غذایی استفاده کنید
  • محبوبترین ها

  • خواص و ویژگی های هل سبز
  • تأثیر ساپلیمنت روغن ماهی برضربان نامنظم قلب
  • باز کردن اشتها با این روش های طبیعی
  • دانه های روغنی و رهایی از سرطان پروستات
  • شیوه زندگی و ایجاد بیماری سرطان
  • با این خوراکی ها مبتلا به جنون اشتهایی می شوید
  • چطوری آب زیادتری بنوشیم
  • تحمل نکردن لاکتوز و کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • عصبی شدن با این مواد غذایی
  • چربی سوزی و سم زدایی بدن با مصرف این صبحانه
  • چای زعفران چه خاصیتی برای سلامتی دارد؟
  • خیار پزشک متخصص شما در فصول سرد سال
  • آشنایی با غذاهایی که استرس می آورند
  • افزایش نشاط و سلامت روحی با مصرف خوراکی های سالم
  • آیا خوردن بیش از حد نارنگی مضر است؟
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است