shutterstock_118599106

 

امروزه دنیای دیجیتال تقریبا تمامی دنیای کودکان را تسخیر کرده است و آن ها را سرگرم خود کرده است استفاده از وسایل هوشمند تمامی وقت استراحت و تفریح آن ها را به خود اختصاص داده است استفاده از رایانه و تلفن همراه به صورت گسترده از سنین کودکی مشاهده می شود اما این فعالیت ها باید توسط والدین چک شوند و مورد بررسی قرار گیرند تا فرزندمان در مسیر دیگری قرار نگیرد دنیای دیجیتال مانند شمشیر دولبه است و استفاده کودکان از آن باید توسط خانواده ها نترل و مدیریت شود.

با فراگیر شدن استفاده از ابزارهای ارتباطی، چالش بزرگی که بسیاری از والدین با آن روبه‌رو هستند نحوه ورود فرزندانشان به دنیای دیجیتال است. امروزه پدر و مادرها با چالش بزرگی در رابطه با فرزندانشان روبه‌رو هستند؛ اینکه چگونه به فرزندانشان علم استفاده از رایانه و تلفن همراه را بیاموزند، چه برنامه هایی از نظر سنی برای کودکانشان مناسب است و چگونه از دیدن محتوای نامناسب و اعتیاد اینترنتی که در حال گسترش است جلوگیری کنند.

به گزارش مهر، محققان آزمایشگاه امنیت کسپرسکی که در حوزه دیجیتال بسیار معتبر است، در این زمینه توصیه هایی را برای والدین کودکان در سنین خاص از بدو تولد تا ۵ سالگی ارائه کرده است که در ادامه خواهید خواند.

 

از تولد تا دو سالگی: اولین گام ورود به دنیای دیجیتال
کودکان زیر سه سال ادراک بی نظیری نسبت به محیط پیرامون خود دارند. همه چیز به طور کامل برای آن ها تازگی دارد و تنها با یک‌بار تلاش برای یادگیری تکنولوژی می توانند آن را به طور عجیبی فراگیرند. آن ها در همان ابتدای تولد با تکنولوژی شروع به تعامل می کنند و تکنولوژی آنان را به سمت خود می کشد. این گونه کودکان را که از نوپایی با تکنولوژی درگیر می شوند «کودکان تکنولوژی» می نامند. در این سن، کودک هنوز قادر به تایپ کردن، گشت و گذار در اینترنت یا نصب برنامه نیست. از یک طرف هم دنیای دیجیتال هیچ استفاده ای برای کشف و تحقیق توسط کودکان نوپا ندارد.
در این سن با فرزندمان چه کنیم؟
تا قبل از 3 سالگی هرگز از نشان دادن تبلت یا گوشی هوشمند به کودکتان دریغ نکنید. زندگی آینده آن ها حول تکنولوژی در حال رشد خواهد بود. این یک شانس برای کودکتان خواهد بود، زیرا که این تکنولوژی یک جنبه عادی از زندگی روزمره است و بهتر است آن را از کودکی فراگیرد البته افراط نکنید. کودک نوپا باید درک کند که دستگاه یک اسباب بازی نیست، البته این تعریف به عهده پدر و مادر است و آن ها در تفهیم این موضوع به فرزندان، نقش اصلی را ایفا می کنند. بهتر است از همین سن، صحبت کردن با کودکتان را آغاز کنید و به او یادآور شوید که نباید به مدت طولانی مشغول بازی کردن و دیدن کارتون شود. یک‌بار تذکر برای کودک 2 ساله کافی است تا نسبت به این موضوع محتاطانه رفتار کند و این تذکر باعث می شود کودکان در سنین بالاتر در این رابطه کمتر سرپیچی کنند.
از سه تا پنج سالگی: آدرس بارها را کنترل کنید
اگر فرزندانتان شانس بازی کردن با تلفن هوشمند را تا قبل از سه سالگی داشته باشند، در سالروز تولد سه سالگیشان می توانند شما را با مهارت هایشان غافلگیر کنند. آن ها می توانند به تنهایی یک بازی را شروع کرده یا اینکه عکس ها را به سرعت بیاورند. به احتمال زیاد در سن یک یا دو سالگی کودک نوپای شما، با اینگونه توانایی ها رشد کرده پس بهتر است آدرس بار جست و جوها را کنترل و آن ها را دنبال کنید.
محافظت در این سن به چه معناست؟
ممکن است کودکان پیش دبستانی اعتیاد خفیفی به بازی کردن در فضای مجازی داشته باشند. در این مورد، بهترین راه محدود کردن زمان بازی کودکان است. یک ویژگی خوب در ساخت کنسول های بازی و برنامه های کنترلی پدر و مادر که بر روی تلفن همراه و رایانه‌ها وجود دارد و قابل نصب است، کنترل زمان بازی فرزندان است که می‌توان از آن بهره برد.
در این سن با فرزندمان چه کنیم؟
هنگامی که دستگاه کودکتان را برای استفاده از بازی محدود کرده اید، برای او شرح دهید که چرا زمان را محدود کرده اید و به او بگویید دستگاه هم نیاز به استراحت دارد. همچنین برنامه های آموزشی و کتاب های تعاملی را به فرزندان خود معرفی کنید، استفاده از برنامه های آموزشی را با استفاده از تلفن های هوشمند به آن ها بیاموزید. با یکدیگر از تلفن های هوشمند، تبلت و رایانه استفاده کنید. هنگام بازی، به فرزندتان اجازه دهید جزئیات بازی را برای شما شرح دهد یا اینکه کتاب های تعاملی را با یکدیگر مطالعه کنید. پیشنهاد فعالیت های دیگری نیز در کنار بازی یا تماشای کارتون به فرزندتان بدهید زیرا که کودک نمی داند فعالیت های دیگری هم برای سرگرمی اش وجود دارد. بهتر است که فرزند خود را برای پیدا کردن سایر فعالیت های فراگیر در سراسر دنیای دیجیتال، فعال کنید. در ضمن دستگاه جداگانه ای نباید برای فرزند در خانواده وجود داشته باشد تا هر زمان که خواستید بتوانید قسمت های مختلف آن را بررسی و از به خطا نرفتن کودک تان در فضاهای مجازی، اطمینان حاصل کنید.