همه ما از احساس سوزش در قفسه سینه و گلوی خود و مزه ی تلخ دهان آگاهی داریم. بله، سوزش معده. براساس مطالعات موسسه ملی سلامت هرکسی در طول زندگی با این علائم برخورد داشته است. ما باید بیشتر در این مورد بدانیم غذاهای تند، باعث سوزش معده می شوند و حتی غذاهای چرب نیز در این مورد بی تقصیر نیستند.

سوزش معده بیماری نیست.

آنچه که باید بدانید این است، سوزش معده در واقع یک بیماری نیست بلکه یک نشانه است. در واقع بازگشت اسید به معده باعث سوزش می شود که از دیگر علائم آن، سرفه ی خشک، گلو درد و استفراغ است. دو علت اصلی برای این رفلکس وجود دارد. یکی اینکه اصلی ترین مشکلات دارویی در بیماران این است که قسمت بالایی معده به سمت حفره قفسه سینه کشیده می شود ولی غذاها و رفتارها یا حرکات خاص می توانند عضلات معده را شل کنند. البته محرک های غذایی برای هر بیمار متفاوت است. غذاهای کافئین دار و نوشابه ها نیز باعث رفلکس معده می شوند.

برنامه ی شبانه ی شما در شهر

الکل و تنباکو باعث فشار بر روی قسمت تحتانی عضلات مری شده که این امر باعث اسیدی شدن و کاهش بزاق می شود. با کاهش بزاق قادر به پاک کردن اسید معده نخواهید بود و این امر سبب سوزش بیشتر می شود.

عادت آدامس خوردن:

اگر از طرفداران آدامس با طعم نعناع هستید با تغییر آن به طعم های دیگر به شل کردن ماهیچه معده خود کمک کنید و از اسیدی شدن آن محافظت نمایید.

خوردن  غذا در آخر شب:

بیماران دارای سوزش معده باید 2 ساعت قبل از خواب از خوردن پرهیز کنند.

زمانی که چیزی خورده اید به هر حالتی که باشید اسید به مری بر می گردد و زمانی که با پا زدن شروع به هضم غذا می کنید در واقع اسید بیشتری را وارد معده می کنید.

ضیافت های مفرح شما:

هنگامی که شما در یک مهمانی شروع به خوردن انواع بوقلمون- پوره سیب زمینی و… می کنید، بدن شما با حرکت سریع غذا شروع به تولید اسید می کند و چون حجم غذای وارد شده زیاد است همه اسید معده نمی تواند در روده تخلیه شود. بنابراین وارد مری و معده ی شما می شود.

ارسال شده در 27 مهر 1395 توسط خانم عرب زاده با موضوع پرسش و پاسخ , پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • سید جواد هاشمی پیراهن مشکی بر تن کرد
  • آیا رابطه جنسی به قلب فشار می اورد؟
  • پیتزا خوشمزه ، اما مضر
  • 14 راه معجزه آسا برای تنظیم سطح قند خون
  • کمک به گشایش زبان بچه از یک سالگی
  • عوامل جانبی و عجیب و غریب برای چاقی
  • آلودگی ابزارهای جراحی قلب باز به نوعی باکتری
  • شیوه حساب کردن روز تخمک گذاری با استفاده از تقویم
  • پیشگیری از ابتلا زنان به دیابت با تقویت ماهیچه
  • شفای بیماران دیابتی با درمان جدید
  • اطلاعاتی در رابطه با آجیل فندق و عکس هایی از آن
  • همه چیز درباره پیوند کبد (بخش اول)
  • لوچ شدن چشم و اطلاعات کامل درباره آن / استرابیسم
  • مشکلات جنسی در محل کار
  • نوزاد خود را به گجت بسپارید
  • محبوبترین ها

  • جایگزینی مفید برای انسولین
  • شمع خوردن تفریحی این دو خواهر استثنائی
  • شیوع بی رویه اچ آی وی
  • حس خارش خفیف در دست و پا
  • نقص عضو در جنین با اسپری مو
  • هرگز در نزدیک جاده و خیابان اصلی زندگی نکنید
  • مراقب حس ششم خانم ها باشید
  • سرنگون شدن هواپیما و جان سالم بدربردن با این روش ها
  • درباره سرطان پروستات چه می دانید
  • آیا واکسن آنفولانزا خطرناک است؟
  • افرادی که باردارند و سیگار می کشند
  • ارمغان آلودگی صوتی ؛چین و چروک روی پوست
  • همه انواع دردها و اطلاعاتی راجع به آنان
  • آیا مدانید مصرف قند و شکر در ایران چقدر است؟
  • اگر پس از افطار تپش قلب میگیرید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است