b12
ویتامین ب یکی از ضروری ترین ویتامین های موردنیاز برای بدنمان است در صورت کاهش آن آسیب های فراوانی به سلامتی مان وارد خواهد شد اسهال, یبوست, خستگی, احساس گیجی, بی‌اشتهایی, رنگ‌پریدگی, اختلالات تمرکز و بسیاری مشکلات دیگر شما را تهدید خواهد کرد می توانید این ویتامین را از منابع سالم دریافت کنید همچنین مکمل های دارویی مناسب در این زمینه وجود دارند.

کمبود ویتامین B12 وقتی اتفاق می‌افتد که سطح گلبول‌های قرمز خون به دلیل مقدار ناکافی این ویتامین کاهش پیدا کند.

 گلبول‌های قرمز وظیفه اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن را انجام می‌دهند و در خروج دی‌اکسید کربن از بافت‌ها نقش دارند. با کاهش گلبول‌های قرمز به دلیل کمبود ویتامین B12 ، احساس خستگی و تنگی‌نفس خواهید کرد و در طولانی‌مدت ممکن است به عوارض جدی‌تر مبتلا شوید.

دلایل کمبود ویتامین B12: گوشت، تخم‌مرغ و لبنیات مهم‌ترین منابع غذایی ویتامین B12 محسوب می‌شوند. از این رو، گیاهخواری صرف ممکن است به کمبود ویتامین B12 بینجامد. رژیم غذایی نامناسب در دوران بارداری و تغذیه ضعیف نوزادان از جمله عوامل زمینه‌ساز کمبود ویتامین B12 به شمار می‌روند. افزون بر رژیم غذایی نامناسب و ضعیف، دیگر عواملی که مانع جذب کافی ویتامین B12 می‌شوند عبارتند از بیماری کرون، کم‌خونی وخیم، اختلالات گوارشی، عفونت کرم نواری ماهی، بیماری سلیاک و برداشتن قسمت‌های خاصی از معده یا روده کوچک. مصرف طولانی‌مدت آنتی‌اسیدها و سایر داروهای سوزش معده نیز موجب کمبود ویتامین B12 می‌شود.

علائم و پیامدهای کمبود ویتامین B12: شایع‌ترین علائم کمبود ویتامین B12 عبارتند از اسهال, یبوست, خستگی, احساس گیجی, بی‌اشتهایی, رنگ‌پریدگی, اختلالات تمرکز, تنگی نفس, قرمزی، ورم زبان و خونریزی لثه.

کمبود ویتامین B12 در طولانی‌مدت موجب بی‌حسی و مورمور شدن دست و پا، گیجی، زوال عقل، افسردگی و اختلال تعادل می‌شود.

راهکارهای درمان کمبود ویتامین B12: راهکارهای درمان کمبود ویتامین B12 با توجه به علت ابتلا به این کمبود، متفاوت است. ازجمله معمول‌ترین این راهکارها عبارتند از تجویز آمپول، مصرف مکمل (به شکل قرص یا اسپری بینی)، اصلاح رژیم غذایی و درمان بیماری‌های زمینه‌ای نظیر بیماری کرون یا سلیاک. هر یک از راهکارهای درمانی ‌باید طبق دستور پزشک اجرا شوند.

جام جم آنلاین