5318760_484

دامپزشکی یکی از مهمترین مشاغلی است که نیازمند رعایت اصول بهداشتی دارد فعالیت های دامپزشکان باید از سوی وزارت بهداشت پشتیبانی شود و نکات بهداشتی و سلامتی محل فعالیت این پزشکان جهت افزایش بهره وری شغلی این افراد باید رعایت شود امراض عفونی و ویروسی زیادی سلامت دامپزشکان را تهدید میکند در ادامه توضیحات بیشتری در این مورد خواهیم داد.

؛ جزء چهار رشته دکترای حرفه ای است و دانشجویان حدود 6 سال در این رشته به تحصیل می پردازند و مطالب گسترده ای را فرا می گیرند. ولی متآسفانه دامپزشکان از موقعیت مناسبی از لحاظ درآمد و شآن اجتماعی آن گونه که شایسته آنهاست، برخوردار نیستند و از آن جایی که دامپزشکی در بهداشت و سلامت غذایی جامعه نقش مهمی را ایفا می کند و دامپزشکان سربازان دفاع از سلامت هستند بر آن شدیم تا مشکلات این گروه از افراد جامعه را بررسی کنیم.
پیام محبی رییس جامعه دامپزشکان در این خصوص بیان کرد: دامپزشکان فعالیت های زیر ساختی بهداشت جامعه را انجام می دهند و به دلیل آن که  آنها هممانند پزشکان به طور مستقیم  با مردم در ارتباط نیستند و اغلب زحمات آنها نادیده گرفته می شود و آنگونه که در خورآنهاست به دامپزشکان توجه نمی شود.
محبی ضمن اشاره به این موضوع که دامپزشکان در کیفیت و سلامت مواد غذایی و همچنین بهداشت محیط نقش مهمی را ایفا می کنند، ادامه داد: دامپزشکان از اعتبار اجتماعی و درآمد مناسب در جامعه بهره مند نیستند چرا که نگاه جامعه بیمار محور است نه سلامت محور و در صورتی که به سلامت جامعه، مواد غذایی و محیط زندگی توجه شود، نقش دامپزشکی اساسی و پررنگ می شود.
عدم تناسب بین فارغ التحصیلان دامپزشکی و نیاز جامعه
رییس جامعه دامپزشکان افزود: کشور ما بیشترین تعداد فارغ التحصیلان رشته دامپزشکی را در جهان دارد و تعداد این افراد بیشتر از نیاز جامعه است و همین امر موجب سرخودگی فارغ التحصیلان این رشته به دلیل نداشتن آینده شغلی مناسب می شود.
وی تصریح کرد: عدم تناسب بین میزان مصرف علم با میزان تولید آن در رشته دامپزشکی و سایر رشته ها باعث بروز مشکلاتی نظیر بیکاری، عدم استفاده درست و بهره مندی از امکانات آموزشی می شود.
یک دانشجوی دامپزشکی دانشگاه تهران نیز در این خصوص عنوان کرد: در کشوری که با توجه به موازین دینی و قوانین آن داشتن بعضی از حیوانات جایز نیست، پذیرش این تعداد  دانشجو به خصوص در رشته تخصص دام کوچک باعث بیکاری فارغ التحصیلان این رشته می شود.
با برنامه ریزی درست بسیاری از مشکلات دامپزشکان رفع می شود
رئیس جامعه دامپزشکان بزرگترین مشکل دامپزشکی را نگاه نادرست جامعه و مسئولان به مقوله بهداشت و رشته دامپزشکی دانست و یادآورشد: نگاه نادرست جامعه و مسئولان به مقوله بهداشت از عدم برنامه ریزی درست در این زمینه ناشی می شود و با برنامه ریزی در زمینه بهداشت می توان بسیاری از مشکلات دامپزشکان را برطرف کرد.
دانشجوی دامپزشکی باید از نزدیک با حیوانات سر و کار داشته باشد
یکی از دانشجویان سال آخر رشته دامپزشکی در خصوص مشکلات آموزشی این رشته ضمن بیان این موضوع که در این رشته بیشتر به جنبه های تئوری توجه می شود، اذعان داشت: دانشجوی دامپزشکی باید از نزدیک با همه حیوانات سر و کار داشته باشد و بیشتر به فعالیت های عملی بپردازند، به همین جهت بهتر است در دانشکده دامپزشکی مکانی برای پرورش انواع حیوانات و ارتباط مستقیم دانشجویان در نظر گرفته شود.
آینده شغلی مبهم دانشجویان دامپزشکی
یکی دیگر از دانشجویان دامپزشکی متذکر شد: پذیرش دانشجو در رشته دامپزشکی بیش از حد نیاز است و همین امر موجب اشباع جامعه از این رشته  و به خطر افتادن آینده شغلی دانشجویان این رشته می شود و لازم به ذکر است که در بعضی از کارخانه جات از جمله کارخانه های تولید فرآورده های لبنی و تولید کنسرو ماهی به جای استفاده از دامپزشکان از کارشناسان مواد عذایی استفاده می شود.
وی ادامه داد: نگاه جامعه و دامداران به دامپزشکان و دانشجویان این رشته مثبت نیست و این امر از نگاه مسولان و دولت به قشر ناشی می شود در صورتی دامپزشکان نقش بسیار مهمی در سلامت جامعه ایفا می کنند و یکی از ارکان مهم قدرت و پیشرفت در هر جامعه سلامت عذایی و دامپزشکی است.