be6d05626f2012fb5055242b1317d2ca

مصرف برخی مواد غذایی توسط مادر در دوران شیردهی برای شیرخوار خطرساز و مشکل آفرین خواهند بود می توانند باعث ایجاد نفخ در شکم نوزاد می شوند مصرف آب و مایعات و برخی خوردنی های مفید می توانند باعث افزایش شیر مادر شوند سعی کنید از خوردنی های حساسیت زا در دوران شیرهی استفاده نکنید.

شیر مادر در تغذیه کودک و تاثیراتی که روی دستگاه گوارش او می‌گذارد بسیار قابل توجه است. اینکه مادران چه مواد غذایی را می‌توانند در دوران شیردهی مصرف کنند، کدام مواد غذایی تاثیر مثبت و کدام یک از آنها تاثیر منفی روی شیر دارند از موضوعات مورد توجه خانم‌های شیرده است.
 شیر مادر در تغذیه کودک و تاثیراتی که روی دستگاه گوارش او می‌گذارد بسیار قابل توجه است. اینکه مادران چه مواد غذایی را می‌توانند در دوران شیردهی مصرف کنند، کدام مواد غذایی تاثیر مثبت و کدام یک از آنها تاثیر منفی روی شیر دارند از موضوعات مورد توجه خانم‌های شیرده است که از غزاله زمانی، کارشناس تغذیه در مورد آنها می‌پرسیم و او توضیحاتی می‌دهد که در ادامه خواهید خواند؛
کدام مایعات در دوران شیردهی مصرف شود؟
مصرف آب و مایعات برای دوران شیردهی ضروری است تا آب از دست رفته بدن در اثر شیردهی را جبران کند. بنابراین نوشیدن 6 الی 8 لیوان آب در طول روز توصیه می‌شود. همچنین نوشیدن مایعات دیگر مانند انواع آب‌میوه مخصوصا میوه‌هایی چون آب طالبی و آب هندوانه بسیار موثر است.

مایعات دیگری که می‌توانند به تامین آب بدن کمک کنند آبلیمو، دوغ و شربت به‌لیمو هستند. از سبزیجات پرآب مثل گوجه، خیار و کاهو که درصد بالایی آب دارند نیز می‌توان برای تامین آب بدن استفاده کرد. البته این موضوع  ممکن است باعث ایجاد برخی مشکلات شود.

مراقب نفخ در شیر خود باشید!

برخی از میوه‌ها و سبزی‌ها نفاخ هستند و وقتی مادر آنها را مصرف می‌کند این ویژگی به شیر آنها وارد می‌شود. وقتی نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند تحت تاثیر این خواص قرار می‌گیرد و ممکن است دچار نفخ شود. البته این موضوع در مورد نوزادان مختلف متفاوت است و همه آنها نسبت به یک مواد غذایی یکسان واکنش‌های یکسانی ندارند.
بنابراین بهترین روش برای اینکه مادران متوجه شوند که شیرخوار آنها نسبت به کدام مواد غذایی ناراحتی نشان می‌دهد و با خوردن شیر دچار نفخ و دل درد می‌شود این است که با آزمون و خطای مواد مختلف این حساسیت گوارشی را کشف کنند.
در بیشتر موارد البته سبزیجاتی مانند کلم، شلغم، سیر، پیاز و تربچه و نیز انواع حبوبات و همچنین میوه‌هایی چون زردآلو، هلو، هندوانه و گیلاس ایجاد نفخ می‌کنند. در مورد سیر و پیاز یک نکته را می‌توان اضافه کرد و آن اینکه سیروپیاز اگر به صورت خام مصرف شوند ایجاد نفخ می‌کنند اما اگر به مقادیر کم در غذا استفاده شوند مشکلی نیست.
مصرف ماهی در شیردهی
برخی از مواد غذایی نیز می‌توانند ایجاد حساسیت در کودک کنند که در مورد آنها نیز والدین باید دقت کنند که اگر متوجه این موضوع شدند در مصرف این مواد غذایی احتیاط داشته باشند. از جمله این مواد غذایی ماهی است که مصرف آن برای دوران شیردهی بسیار مفید است اما در برخی از کودکان باعث حساسیت می‌شود؛ همچنین تخم‌مرغ، شیر گاو، آجیل و مخصوصا بادام زمینی و کافئین از جمله این مواد غذایی هستند که کافئیین ممکن است روی طعم شیر تاثیر بگذارد.
کدام مواد غذایی حجم شیر را بیشتر می‌کنند؟
گفته می‌شود که برخی از مواد غذایی باعث زیاد شدن شیر مادر می‌شوند که این تاثیر در مورد برخی از مواد غذایی ثابت شده است اما در مورد برخی از آنها این موضوع هنوز جنبه علمی ندارد. از جمله مواد غذایی که تاثیر آنها در میزان شیر مادر موثر است می‌توان به لبنیات اشاره کرد؛ شیر، ماست و دوغ مایعاتی هستند که باعث زیادشدن شیر می‌شوند.
در مورد هندوانه، هویج، کلم، کاهو، اسفناج، زنجبیل، ماءالشعیر، رازیانه، شاهدانه و سیب‌زمینی با اینکه تاثیر آنها کاملا اثبات نشده است اما توصیه به مصرف آنها در دوران شیردهی می‌شود.
نی‌نی سایت

ارسال شده در 3 آبان 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع سلامت مادر و نوزاد

پیشنهاد سردبیر

  • راه های کنترل آسم در کودکان و نوجوانان
  • راه حل های آسان برای چشم های پف کرده
  • مبتلایان به ام اس بخوانند
  • شناسایی بهترین شیوه درمانی حساسیت
  • زمان بندی غذاهای مختلف در تغذیه کودکان شیرخوار
  • شناسایی نشانه های بیماری دیابت در آقایان
  • افسردگی مربوط به زایمان و انتقال آن به کودک
  • بیماریهای شایع درماه رمضان و پیشگیری از انها
  • هر آنچه درمورد جنون آنی باید بدانید
  • استفاده از عسل روی پوست و مو
  • چه فعالیت ورزشی برای قند سوزی بهتر است؟
  • چگونه از نوار قلبی بیماری مادرزادی ASD را تشخیص دهیم
  • مراقبت از استخوان ها با چای
  • ارتباط میزان هوش با ماه تولد افراد
  • ارتباط بین قرص آهن و ابتلا به پارکینسون
  • محبوبترین ها

  • روش های موثر برای استفاده از مسکن ها
  • چرا وجود ویتامین B2 ضروری است
  • داروهای جدید برای مبتلایان به شیزوفرنی
  • مصرف بيش از حد داروهاي ضد ميگرن باعث سردرد دائمي مي شود
  • 5 حقایق درباره قرص های کاهش وزن
  • آداب و رسوم مسکن خوردن را بدانید
  • آدرنالین از عامل های گشاد کننده مردمک چشم
  • لزوم واكسيناسيون عليه هپاتيت A و B قبل از بچه دار شدن
  • كشف داروي تقلبي دامپزشكي توسط بسيجيان
  • اگر مصرف قرص ضد بارداری را فراموش کردید!
  • تاثیر اعتیاد بر كاهش اثر داروهای بیهوشی
  • فقدان داروی مناسب، علت مرگ میلیون ها كودك
  • داروهای لاغری مورد تایید و اثرات و عوارض آن ها
  • اسپری که زخم پای دیابتی ها را درمان می کند
  • داروهاي ضد افسردگي داراي خاصيت بي حس کننده موضعي هستند
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است