quitting-smoking

 افراد زیادی به دلیل عدم آگاهی از مزایای ترک سیگار نمی توانند انتخاب درست را انجام دهند و لذت آنی بعد از کشیدن سیگار را کنار بگذارند.در این مطلب قصد داریم شما را با لحظه های بعد از ترک سیگار و فواید آن آشنا کنیم.

۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار

ضربان قلب و فشار خون کاهش پیدا کرده و به حد طبیعی می رسد.

۱۲ ساعت پس از ترک سیگار

سطح منواکسید کربن خون کاهش پیدا کرده و به حد طبیعی می رسد.

۲-۱ هفته پس از ترک سیگار

عملکرد سیستم گردش خون و ریه بهبود می یابد.

۹-۱ هفته پس از ترک سیگار

سرفه مداوم و تنگی نفس کاهش می یابد.

عملکرد ریه ها دوباره طبیعی شده و خطر عفونت ریه کاهش می یابد.

 

۱ سال پس از ترک سیگار

خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به نصف خطر ابتلا در افراد سیگاری می رسد.۵ سال پس از ترک سیگار

خطر ابتلا به سرطان های دهان، گلو، مری و مثانه به نصف خطر ابتلا در افراد سیگاری می رسد.

خطر ابتلا به سرطان دهانۀ رحم و سکته مغزی نیز کاهش می یابد .

۱۰ سال پس از ترک سیگار

خطر مرگ ومیر ناشی از سرطان ریه به نصف خطر مرگ و میر در افراد سیگاری می رسد.

همچنین، خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده و حنجره کاهش می یابد.

۱۵ سال پس از ترک سیگار

خطر ابتلا به بیماری های قلبی به حد خطر ابتلا به بیماری های قلبی در افراد غیر سیگاری می رسد.

دخانیات و تنباکو

پرهیز از مصرف دخانیات یکی از موثرترین راه های پیشگیری از سرطان است. کشیدن سیگار عامل ۳۰% مرگ ومیرهای ناشی از انواع سرطان ها  است.

ترک سیگار و پرهیز از مصرف توتون جویدنی – قلیان و پیپ خطرابتلا به  سرطان خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

مصرف دخانیات و تنباکو با افزایش خطر ابتلا به  سرطان های مثانه، دهانۀ رحم، مری، کلیه، دهان، حنجره، حلق، بینی ، ریه، لوزالمعده و معده ارتباط دارد.

دود دست دوم چیست؟

دود دست دوم، دود سیگار یا پیپ روشن به همراه دودی است که از دهان شخص هنگام سیگار کشیدن بیرون می آید.

استنشاق دود سیگار شخص دیگر مانند سیگار کشیدن است.

دود دست دوم،  یک عامل سرطان زا است و باعث ایجاد سرطان ریه در بزرگسالان غیرسیگاری می شود.

همچنین، در صورت زندگی کردن شخص غیرسیگاری با فرد سیگاری احتمال ابتلا به سرطان پستان، سرطان های سر و گردن، حلق و بینی و برخی سرطان های کودکان افزایش می یابد.

با دوری از دخانیات  از بروز بسیاری از سرطان ها جلوگیری کنید

کشیدن سیگار ،قلیان ، پیپ، جویدن توتون و قرار گرفتن در معرض دود توتون موجود در محیط (دود سیگار دست دوم) همگی با افزایش خطر سرطان های ریه، دهان، مثانه، روده بزرگ، کلیه، حلق، حفره بینی، حنجره، مری، لب، معده، دهانۀ رحم، کبد، لوزالمعده و خون مرتبط هستند.

خطر سرطان در افرادی که سیگار می کشند و مشروبات الکلی نیز مصرف می کنند بسیار بیشتر می شود. کارگران سیگاری که با پنبۀ نسوز سروکار دارند به شدت در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه هستند.

منبع : زندگی آنلاین

 

 

5 1000
ارسال شده در 4 آبان 1395 توسط با موضوع مواد مخدر | 294 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • 8 خواصیت طلایی شلیل برای زیبایی و حفظ سلامتی
  • اهمیت اهدای خون برای سلامتی
  • راه حل مناسب برای حس خود کم بینی
  • شامپوهای طبیعی را بشناسید
  • تغییر رنگ مدفوع یا ملنا
  • افراد روزه دار و سوزش در دستگاه گوارش
  • استفاده از انبه را از یاد نبرید
  • سه اشتباهی که انسان همواره آنرا انجام می دهد
  • محبوبترین ها

  • روحیات زنان و بازی شطرنج
  • موفقیت و کلیدهای طلایی واقعی رسیدن به آن
  • آسیب به روحیات افراد مطلقه
  • انتظارات رفتاری مردانه
  • آیا نگران از دست رفتن عشقتان هستید؟
  • افسردگی و برطرف کردن آن در خانه
  • حس اعتماد به نفس
  • کنترل احساسات پس از یک شکست عشقی
  • رپورتاژ

  • ارائه خدمات ویژه سلامت و زیبایی دندان در کلینیک دیبا
  • پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • کلینیک فوق تخصصی مو و زیبایی چهره نو
  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما