شادابی و سلامتی برای انسان زمانی اتفاق می افتد که تمام اعضای بدن به نحوه احسن فعالیت های خود را درست انجام دهند، بعضی از اعضا نقش حیاتی را در بدن ایفا می کنند یعنی در نبودشان و یا کارکرد ناصحیحشان حیات فرد را تحت تاثیر قرار می دهد مانند اعضایی چون مغز ، قلب و کبد . این 3 جز اعضای اصلی بدن شناخته شده اند و کارکرد صحیح آن ها به بدن بسیار کمک می کند .در رابطه با کمک به عملکرد کبد و نحوه صحیح انتخاب غذای مناسب برای بدن با یک متخصص طب سنتی به گفت و گو پرداخته ایم .
دکتر منصور خرمی زاده متخصص طب سنتی بیان کرد : کبد عضو بسیار مهمو حیاتی در بدن انسان است که علاوه بر اینکه تولید غذا در آن ایجاد می شود به عنوان یک پالایشگاه و تصفیه کننده بزرگ محسوب می شود و می توان گفت کارکرد های سایر اعضای بدن بستگی به کارکرد صحیح کبد دارد .اگر بخواهیم نقش کبد در بدن را به سادگی شرح دهیم می توانیم بگوییم غذایی که خوردیم پس از هضم در کبد به مواد اولیه ای که قرار است به سلول های استخوانی ، عضلات ، سلول ها و عصب ها تبدیل می شوند .
افرادی که دائما عصبانی هستند ، پوست بدنشان خشک است ، دست و پاهایشان مداوم خواب میرود و نسبت به سنشان خط های زیادی روی صورتشان دارند دارای کبدی با حرارت بالا هستند و افرادی که دائما دچار بی حوصلگی ، کسلی و بی حالی هستند حرارت کبدشان کم است در نهایت اگر کبد کارکرد مناسبی داشته باشد بدنی سالم را برای فرد بوجود آورده و برعکس اگر اختلالی در عملکردش بوجود آید کارکرد بدن به کلی تحت تاثیر قرار می گیرد .
وی تاکید کرد : افراد هنگام غذا خوردن ، غذا را باید خوب بجوند در غیر این صورت غذا در معده درست هضم نمی شود و اگر هضم غذا درست صورت نگیرد ماده هضم نشده وارد کبد شده و کبد نمی تواند کارکرد درست خود را ارائه دهد بنابراین کبد ماده هضم نشده را در خود نگه می دارد و این خود باعث اختلالاتی در کبد و مجاری صفراوی می شود و این عامل باعث می گردد فرد در ناحیه بالای شکم احساس حرارت کند و یک سستی و بی حالی بدن او را فرا بگیرد و نکته حائز اهمیت در این باره این است که افرادی که غذایشان را تند تند می خورند و درست نمی جوند بیشتر از سایر افراد دیگر درمعرض خطر ابتلا به کبد چرب هستند .
این متخصص طب سنتی در رابطه با خوردن متناسب غذا با فصل های سال اظهار کرد : میزان غذا خوردن و درست جویدن آن از دیدگاه طب سنتی بسیار مهم است اما نکته سومی که ما متخصصان طبی سنتی بر آن بسیار تاکید داریم این است که هر غذایی را متناسب با فصلی که در آن قرار داریم استفاده کنیم .قطعا غذایی هایی که می خوریم کیفیت و طبع های گوناگونی دارند برخی بدن را به سمت خشکی میبرند برخی مرطوب و برخی گرم و یا سرد ، مسلما غذاهایی که رطوبت زیادی دارند بدن را مرطوب می کنند و بر عکس غذاهای خشک بدن را به سمت خشکی می برند .
برای مثال در فصل تابستان که هوا گرم و خشک است اگر نیاز کبد که رطوبت و حرارت است تامین نشود و از غذاهای مرطوبت استفاده نکنیم کبد به سمت خشکی می رود پس توصیه می شود از خنکی و غذاهای رطوبت دار بیشتر استفاده کنند و این موضوع برای زمستان دقیقا برعکس تابستان است و در این فصل توصیه می شود از غذاهای گرم و خشک استفاده کنند و در 2 فصل بهار و پاییز از غذاهای معتدل مصرف کنند .
فرخی زاده سن و شغل افراد را در نوع انتخاب غذای مناسب برای بدن مهم دانست و گفت : سن و شغل افراد از دیدگاه اطبای سنتی مهم است چرا که غذای مصرفی کودکان و سالمندان مسلما با غذای نوجوانان و میانسالان باید متفاوت باشد همچنین افرادی که شغل های سنگین و با فعالیت های زیاد دارند باید غذاهای غلیط تری را میل کنند و کسانی که شغل های کم تحرکی و با فعالیت بدنی پایین دارند باید غذاهای لطیف تری وسبک تری را مصرف کنند .
عرقات گیاهی مانند شاه تره، خارشتر و کاسنی ، آب زرشک و دم کرده عناب و زرشک از جمله داروهای گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می‌آیند. این نوشیدنی‌های گیاهی از آنجا که طبعی سرد و تر دارند موجب کاهش میزان کلسترول خون می‌شوند و درعین‌حال به پاک‌سازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می‌کنند. به اعتقاد اصبای سنتی، نوشیدن یک تا 2 لیوان از عرقیات شاه تره، کاسنی و خارشتر یا ترکیبی از آن‌ها می‌تواند تأثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبد به ویژه کبد چرب و سیروز کبدی داشته باشد البته باز هم متذکر می شوم مصرف دمنوش ها و عرقیات هم باید متناسب با فصل و طبع بدن باشد تا تاثیر واقعی آن را مشاهده کنید .
این متخصص در پایان خاطرنشان کرد : افراد بعد از خوردن نهار و شام بلافاصله به هیچ عنوان استحمام نکنند چرا که بعد از غذا خوردن تمام طبیعت و قوای بدن برای هضم غذا به سمت معده می روند ، فردی که بعد از خوردن غذا به حمام می رود به دلیل رطوبت و گرمایی که به بدن منتقل می شود بعث باز شدن منافذ پوست و عروق محیطی می شود در نتیجه تمام حرارت و قوای بدن به سمت بیرون می آید و هضم غذا با یک اختلال جدی رو به رو می شود و همان طور که گفتیم غذای هضم نشده برای کبد مشکلات جبران ناپذیری را رقم می زند .

منبع: سلامت نیوز

ارسال شده در 4 آبان 1395 توسط آقای جوانبخت با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • 7 نکته درباره داشتن دوره قاعدگی راحت
  • 5 دلیلی که نشان میدهد تخم مرغ لاغر کننده است
  • آمپول ضد پيري به زودي توليد مي‌شود
  • چطوری در طول شب نخوابیم
  • نوشیدنی موز و دارچین برای درمان بیخوابی
  • بودن با این افراد به ضرر شماست
  • در طول فصل امتحانات از پوست استرس را از بین ببرید
  • اگر فشار خون بالایی دارید از این خوراکی ها استفاده کنید
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به بیماران ام اس در جهرم
  • نشستن زیاد و آسیب به ریه
  • تشخیص سرطان ریه با این علائم
  • چرا باید خربزه بخوریم
  • بررسی مشکلات شنوایی در کودکان
  • چرا خانم ها به میخچه دچار می شوند؟
  • تصاویری از فتومتر بیلی روبین متر
  • محبوبترین ها

  • تصاویر دستگاه برونکوسکوپ
  • تصاویر شیکر راکر
  • تصاویری از دستگاه پانورکس
  • عکس هایی از میوه به
  • نارنگی یک میوه پر خاصیت
  • تصاویر دستگاه استریل کننده با بخار
  • عکس هایی از جمعیت هلال احمر در ایام نوروز
  • تصاویری از لامپ UV ضد عفونی کننده
  • خواص سیر و عکسهایی از این سبزی
  • اطلاعاتی در رابطه با گیاه مریم گلی
  • کرفس سرشار از مواد معدنی
  • اطلاعات جامع در رابطه با زرشک
  • عکس های دستگاه ظهور و ثبوت فیلم رادیوگرافی اتوماتیک
  • عکس های تخمدان در زنان و دختران
  • تصاویر دستگاه اسپکتروسکوپ رومیزی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است