10014538_677296138997806_791493279_n

بعضی اوقات کارهای خیلی معمولی  وعادی را به شکل عادت انجام می دهیم که یا اصلا انجام دادنشان برایمان زیان آور است یا باید بعضی چیزها را در باره آن رفتار و عادت بدانیم.  تا اوایل قرن بیستم در غرب، کارهای اشتباهی مثل مصرف مواد رادیواکتیو، کشیدن سیگار، مصرف تریاک و نژادپرستی به یک اندازه عادی و طبیعی به نظر می رسید. هنوز هم می توان عادتهایی در بین رفتارهای روزمره پیدا کرد که در آنها ضررها و مشکلاتی برای انسان وجود دارد و حتی گاهی می تواند موجب مرگ شود؛ کارهایی طبیعی مثل آفتاب گرفتن، نفس نفس زدن عمیق در خانه و لبخند زدن از جمله همین عادت های معمولی هستند که در این متن به آنها اشاره شده است.

1- نوشیدن آب میوه

ظاهرا نباید اشکالی داشته باشد؛ وقتی غذای سالم بخورید، خوب کار کنید، تفریح کنید و البته کمی ورزش جای نگرانی نخواهد بود. بله؟ درست است اما این دی اکسید سولفور است که کمی معادلات را به هم می ریزد. ماده ای که در پودر میوه خشک و عصاره غلیظ شده میوه ها و نیز آب میوه های بسته بندی شده به چشم می خورد، همان چیزی است که پزشکان را نگران کرده است. این ماده معمولا برای افزایش ماندگاری مواد غذایی T به خصوص آب میوه ها و نیز برای مخلوط شدن بهتر مواد غذایی ترکیبی استفاده می شود.

متاسفانه این ماده ای نیست که برای بدن ساخته شده باشد. به تازگی آثار مخرب آن بر سیستم عصبی، عملکرد صحیح ریه و حساسیت زایی آن اثبات شده است اما از همه اینها بدتر این است که طبق تحقیقات، مادرانی که در دوره بارداری هر روز، سه تا چهار لیوان آب میوه مصنوعی می خوردند، سقط جنین بیشتری نسبت به مادران دیگر داشته اند. جالب اینجاست که این دی اکسید سولفور، خود یکی از آلاینده های هوا نیز به حساب می آید.

2- خوردن فست فود و ذرت بو داده با ماکروویو

خوردن ذرت بو داده یا سیب زمینی سرخ کرده پر از چربی، هیچ وقت به شما کمک نمی کند برنده دو ماراتون شوید. همه می دانند که فست فودها سرشار از مواد مضر و کشنده هستند اما این تنها دلیل زیانبار بودن آنها نیست. بسته ای که فست فود را در آن برای شما می آورند هم می تواند «بسته حاوی مرگ» لقب بگیرد.

دانشمندان در تورنتو کشف کردند مواد شیمیایی که در بسته بندی مواد غذایی از قبیل فست فود، سیب زمینی سرخ شده یا پاپ کورن هستند و طبیعتا از نوعی تهیه می شود که ضد روغن باشد، از پوشش به درون غذا و از آنجا به درون بدن ما منتقل می شود. این مواد به شدت برای مبتلا کردن مردم به سرطان مستعد هستند.

3- خوردن ماهی

ماهی به همان اندازه که خوشمزه است، برای مغز هم مفید هست. اما این در حالی است که درون ماهی مقادیر زیادی سم هست که در تمام قسمت های بدن ماهی وجود دارد. با این وجود بیشتر انواع ماهی ها آنقدر سم ندارند که برای انسان مسموم حساب شوند. اما به طور بالقوه بدن آنها این استعداد را دارد که سموم محیط زندگی خود را جذب کنند.

به همین دلیل ماهی هایی از یک جنس که در مناطق مختلف صید می شوند میزان سم متفاوتی دارند. میزان ترکیبات مسموم جیوه ای موجود در ماهی های صید شده در بعضی مناطق جهان از حد خطرناک گذشته است. ماهی های اقیانوسی بیشتر به سم جیوه و ماهی های پرورشی بیشتر به سموم دفع آفات نباتی آلوده اند. به عنوان مثال میزان سم آفت کش در قزل آلای پرورشی، 16 برابر قزل آلای آزاد است. در بسیاری از کشورها ماهی های مناطق مختلف از نظر میزان آلودگی شناسایی و استاندارد شده اند و در بسیاری از مناطق صید و پرورش ماهی ممنوع اعلام شده است.

4- نوشیدن آب

دو ماده نامطلوب شیمیایی که در مطالعاتت آزمایشگاهی مشخص شده به سیستم ایمنی موش ها آسیب می زند، احتمالا ابتلا به سرطان کبد و پروستات را در موش ها افزایش می دهند، احتمال مرگ جنینی و نوزادها را بالا می برند و استعداد جذب و ذخیره چربی و در نتیجه چاقی را هم افزایش می دهند؛ در بسیاری از چیزهایی که هر روز با آنها سر و کار داریم، مانند غذاهای بسته بندی شده، فرش های ماشینی، قطعات الکترونیک و از همه مهمتر در آب آشامیدنی بسته بندی شده وجود دارند.

این دو ماده PFOA و PFOS نام دارندکه به ترتیب مخفف PerFluoroOctanoate و PerFluoroOctaneSulfonate هستند. میزان کمی این مواد در آب مناطق مختلف متفاوت است اما حتی در کشورهای پیشرفته نیز هنوز به طور دقیق و استاندارد، تفکیکی در مورد سلامت آب از نظر آلودگی این مواد صورت نگرفته است. حتی در کارخانه های آب معدنی و آب نوشیدنی هم آزمایشی برای بررسی میزان این مواد در آبشان وجود ندارد.

5- استفاده از کیسه آب گرم

تا سال ها کیسه های آب گرم از پلاستیک پولی کربونات ساخته می شد که در آن بیسفونل آ، وجود دارد. بی پی آ یا همان بیسفونل آ ماده ای شیمیایی و سمی است که باعث بروز سرطان سینه و پروستات می شود، آسیب های مغزی به دنبال دارد و کار گوارش غذا و ترشح آنزیم های هاضمه را مختل می کند. در سال 2008 برخی شرکت ها فروش کیسه های آب با این ماده شیمیایی را متوقف کردند؛ اما هنوز کیسه های قدیمی در خانه ها هستند و از سویی کیسه های جدید هم از نظر نداشتن آلودگی به این ماده سمی تضمین نشده اند؛ ولی آزمایش ها نشان می دهند موش هایی که در قفس های ساخته شده با پلاستیک پولی کربنات نگهداری می شوند بین 2 تا 40 درصد جهش ژنتیکی دارند.

نکته نگران کننده دیگر این است که بی پی آ در شیشه شیر بچه ها هم مشاهده شده است. در کانادا، فرانسه و آلمان تولید شیشه های نوزادی با این ترکیبات ممنوع است و اتحادیه اروپا نیز به زودی این قانون را تصویب می کند. بی پی آ در سی دی و دی وی دی و لپ تاپ هم یافت می شود.

6- کرم ضد آفتاب

سال های سال بود از پزشکان و متخصصان پوست گرفته تا فیلم های هالیوودی مردم را به بیشتر آفتاب گرفتن دعوت می کردند. از سویی برای جلوگیری از آفتاب سوختگی به کرم یا روغن ضد آفتاب نیاز است. ویتامین D برای استحکام استخوان ها، تقویت سیستم ایمنی، مبارزه با سرطان و … برای بدن ضروری است اما از سویی انواعی از سموم شیمیایی به تازگی شناسایی شده که با تابش خورشیدبه این کرم ها تولید می شوند.

این سموم ترکیباتی شامل بنزوفنون ها، سینامیت ها و منتیل آنترانیلیت دارند و به همین دلیل استفاده از بسیاری از این کرم و روغن ها از سوی اتحادیه اروپا، کانادا و استرالیا ممنوع اعلام شده است اما این محصولات هنوز در سراسر جهان به طور گسترده ای فروش می رود و این در حالی است که حتی بسیاری از آنها استانداردهای عادی را هم ندارند.

ترکیبات سمی به وجود آمده بر اثر تابش آفتاب می تواند باعث کاهش قدرت اسپرم، کاهش توان بدن در هضم چربی ها و پروتئین ها، کاهش مقاومت دیواره سلولی دی ان ای، پیری زودرس پوست و سرطان پوست شود.

7- تنفس عمیق و شدید در خانه

هوای شهر آلوده است؟ دود ماشین ها و کارخانه ها اتمسفر شهر را کثیف کرده اند؟ اما بد نیست بدانید که گاهی هوای داخل خانه تا چهار برابر آلوده تر از هوای شهر می شود. این نوع آلودگی «ترکیبات آلی تبخیر شده» و به اختصار وی او سی نامیده می شود. چیزهایی مانند گیاهان، رنگ کاری و مواد تمیز کننده می توانندمولد این آلودگی باشند؛ به خصوص در خانه های تازه ساز که هنوز وسیله ای داخل آن نرفته یا به تازگی رنگ آمیزی شده این آلودگی بیشتر است. آثای «وی او سی» ها بر سلامتی هولناک است. این مواد روی کبد، کلیه وسیستم عصبی تاثیر منفی می گذارد. حداقل تاثیر آنها هم که به راحتی قابل تشخیص است، سوزش و آبریزش چشم و بینی و سرگیجه است.

8- بهداشت زیادی

ترکیبات پرفوریناته یا پی اف سی ها از خانواده مواد شیمیایی حاوی فلورین هستندکه ترکیبی ثابت و مقاوم نسبت به تجزیه دارند. این ترکیبات که به سختی تجزیه می شوند در بسیاری از مواد زندگی مان یافت می شوند. ویژگی دیگر مواد حاوی پی اف سی 6 سمی بودن آنهاست. این ماده در بیشتر مواد شوینده و لوازم بهداشتی شخصی مانند مواد دندان سازی، شامپو و شیشه پاک کن یافت می شود. پی اف سی پس از ورود به بدن در کلیه و کبد انباشته و به مرور موجب آسیب دیدگی های جبران ناپذیر آنها می شود و به خصوص میزان آسیب رسانی به نوزادان و کودکان بیشتر است. ایالات متحده بیشترین میزان انباشتگی پی اف سی در دنیا را دارد.

9- تماشای تلویزیون

انگار تماشای تلویزیون هیچ وقت قرار نیست کاملا سالم و بی ضرر باشد؛ حتی با وجود ورود تکنولوژی های نو و تلویزیون های بدون لامپ تصویر. محققان دانشگاه کوئینزلند به تازگی خطرات زیانبار تلویزیون را شناسایی و اعلام کرده اند. شاید کمی اغراق شده به نظر برسد اما آنها می گویند هر ساعت تماشای تلویزیون 22 دقیقه از عمر انسان را کم می کند.

طبق این آمار استرالیایی های بالای 25 سال تاکنون نزدیک به 10 میلیارد ساعت تلویزیون تماشا کرده اند و این عدد معادل از بین رفتن 286000 سال از عمر آنهاست. به عبارت دیگر اگر کسی به طور متوسط در روز 6 ساعت تلویزیون تماشا کند، احتمالا فوت او پنج سال به جلو می افتد و از این جهت می توان گفت تماشای هر ساعت تلویزیون با کشیدن 2 نخ سیگار در هر ساعت برابری می کند. بنابراین خودتان حساب کنید چه بلایی سر کسی می آید که همراه تماشای تلویزیون ساعتی 2 نخ سیگار هم می کشد.

10- خنده اضافی

زیاد اهل ورزش نیستید؟ به اندازه کافی هم میوه نمی خورید؟ از سیگار هم چیزی نگوییم بهتر است اما یک چیز در شما مشخص است و آن اینکه خوشحالید و این عادت های نادرست و ضد سلامتی خم به ابرویتان نمی آورد. پس یک نکته جالب بشنوید. از پروژه ای که از سال 1921 شروع شده و تاکنون 1500نفر در آن آزمایش شده اند. این پروژه «طول عمر» نام دارد و یکی از نتایج عجیب و غریب آن این است که مردم شاد و بی درد و غم تقریبا زودتر از مردم گرفتار و غمناک می میرند.

دکتر اسلی مارتین از دانشگاه لاسیه را و عضوی از این پروژه بزرگ می گوید: «افرادی که همواره شاد بودند و در زندگی گرفتاری های کمتری داشتند، نسبتا کمتر از کسانی که کمتر بشاش بوده و در زندگی شان غم و غصه بیشتری داشتند، عمر کردند.» افرادی که شادی مفرط دارند، بیشتر در معرض خطر هستند، ریسک های بزرگتری می کنند، در مقابل خطر کمتر احتیاط می کنند، بیشتر غذا می خورند و گاهی به تفریحات مضر روی می آورند، در نتیجه احتمال فوت در آنها بیشتر می شود. البته این در حالی است که پیش تر تحقیقاتی نشان داده بود خوشرویی و خوشبینی در درمان بیماری ها به طور معجزه آسایی عمل می کنند. پس باید دید دانشمندان چگونه بین این دو، نتیجه درستی می گیرند.

منبع- مجله دانستنیها