pack

امروزه حتی اگر به جنگل، ساحل و بکرترین مکان های طبیعت هم برویید، باز هم میتوانید در گوشه و کنار راه ردپای زباله و ظرف های یکبارمصرف را ببینید. ولی محقق رشته‌ علوم و صنایع غذایی دانشگاه تهران با همکاری شرکت تعاونی دانش‌بنیان نانونوین پلیمر موفق به تولید یک بسته‌بندی نانویی شده‌اند که علاوه بر زیست‌تخریب‌پذیری بالا می‌تواند خوراکی نیز باشد.

به گزارش قانون به نقل از ایسنا، همزمان با گسترش روزافزون مبادلات کالا در جهان، نقش بسته‌بندی به‌عنوان عامل اصلی در عرصه‌ فروش محصولات تولیدی بیش‌ از پیش مورد توجه قرار گرفته است. از سوی دیگر، با روند رو به رشد تولید کالا و توسعه‌ صادرات غیرنفتی در کشور، بسیاری از متصدیان، سیاست‌گذاران و صاحبان صنایع، بر اهمیت بسته‌بندی به‌عنوان یکی از عوامل مهم در حضور موفق در بازارهای داخلی و خارجی پی برده‌اند. امروزه رویکرد کارشناسان به سمت یافتن مواد بسته‌بندی جدیدی است که علاوه بر افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت، به محیط‌زیست نیز صدمه نزده و زیست‌تخریب‌پذیر باشند.

میلاد روحی، محقق طرح از فیلم‌های خوراکی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مواد بسته‌بندی زیست‌تخریب‌پذیر یاد کرد و دراین‌باره گفت: بیوفیلم‌های بر پایه‌ پلیمر سنتزی معمولاً استحکام، قابلیت نگهداری و کاربرد بیشتری نسبت به انواع طبیعی دارند. در بین پلیمرهای سنتزی، انواع آب‌دوست آن‌ها به دلیل استفاده از حلال‌های قطبی، ارزان‌تر و کم‌خطرتر هستند و آلودگی کمتری برای محیط‌زیست ایجاد می‌کنند. به‌علاوه، این‌گونه پلیمرها معمولاً خوراکی بوده و قابلیت زیست‌تخریب‌پذیری بیشتری دارند. در طرح حاضر، روش‌های جدیدی برای بهبود کارایی و عملکرد این پلیمرها در بسته‌بندی مواد غذایی با بهره‌گیری از نانوبلورهای سلولز معرفی شده است.

وی در ادامه افزود:‌ افزودن نسبت خاصی از نانوبلورهای سلولز و اصلاح ساختاری این پلیمر موجب بهبود چشمگیر خواص مکانیکی، حرارتی و ماندگاری فیلم حاصل می‌شود.

روحی با ارائه توضیحاتی دقیق‌تر در خصوص اصلاح ساختاری این فیلم پلیمری گفت: رشته‌های نانوبلور سلولز به دلیل مقیاس‌های دو بعدی بسیار ریز نانو، نسبت سطح به حجم بسیار زیادی در محیط ارائه می‌دهند که باعث تشکیل تعداد زیادی پیوند هیدروژنی با مواد هیدروکسیلی اطراف خود می‌شوند. علاوه بر این، شبکه‌ای کردن شاخه‌های هیدروکسیلی نانوبلور سلولز با پلی ونیل الکل، باعث پایداری بیش‌ازپیش این پیوندها خواهد شد.

این محقق در رابطه با جنبه‌های اقتصادی این طرح اظهار کرد: اصلاح ساختار این پلیمر با استفاده از روشی ارزان و ساده صورت گرفته است. همچنین درون ساختار این پلیمر از یک رنگ با خواص آنتی‌اکسیدانی استفاده شده که این موضوع منجر به کاهش فساد شیمیایی مواد غذایی درون بسته‌بندی می‌شود.

بر اساس اعلام ستاد نانو، این طرح در قالب رساله‌ دکترای میلاد روحی و با راهنمایی دکتر سید هادی رضوی و دکتر محمدعلی ابراهیم‌زاده موسوی از دانشگاه تهران انجام‌شده است.

این پایان‌نامه که با شرکت تعاونی دانش‌بنیان نانونوین پلیمر در حال انجام است، تحت عنوان پایان‌نامه‌ موردنیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه‌ توسعه‌ فناوری نانو نیز رسیده است.

منبع: قانون

ارسال شده در 6 آبان 1395 توسط آقای هدایتی با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • اختلال در تکلم اطفال با این بیماری ها
  • با معنا و مفهوم سياه چاله آشنا شوید
  • چگونه در بهار سلامت خود را حفظ کنیم
  • جعبه قرمز نوروزی
  • تغذیه برای تنظیم دمای بدن با دمای هوا
  • قویترین آنتی بیوتیک خانگی بدون ضرر
  • دوربینی که به لوله معده متصل است
  • عوامل خوراکی موثر در ایجاد آکنه روی پوست
  • چرا باید سیگار را برای همیشه ترک کنید
  • 7 غذایی که میتوانند شما را مسموم کنند
  • حفظ سلامت با طب سنتی در فصل پاییز
  • بیماران مبتلا به آرتروز با شیوه جدید درمان می شوند
  • دیابت در خانمها و رژیم غذایی سالم
  • اگر می خواهید آرامش درونی تان را بدست بیاورید
  • انتظارات و توقعات دیگران از ما
  • محبوبترین ها

  • مشکلات روحی زنان مطلقه در جامعه
  • انواع بالش و استفاده از آن ها
  • مهمترین کارها برای پیشگیری از فراموشی
  • کمک به لاغری با این ویتامین
  • سریع ترین روش های تمیز کردن منزل
  • هشدار درباره یک آلرژی مرگبار
  • آیا برقراری رابطه عاشقانه در فضای مجازی کار درستی است؟
  • هرآنچه درباره تخم مرغ شنیده اید
  • افزایش سرعت برای آموختن بیشتر
  • در مورد ویتامین k2 بیشتر بدانید
  • خواندن احساسات افراد مختلف
  • نرم کننده لباس و این عوارض
  • سردرد در هنگام صبح
  • اتهام جدید به شرکت کوکا کولا
  • ساده ترین کارها برای سلامتی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است