تغییر رنگ دندان

برخی از انسان ها با اینکه مسواک میزنند باز هم رنگ دندان هایشان سفید نیست و شاید خود شما هم اینطور باشید.این سفید نشدن دندان ها بخاطر چیست؟باید به اعمال خودتان فکر کنید،شاید چیزی را مصرف میکنید که از سفید شدن دندان هایتان جلوگیری میکند و خودتان ندانید.لیموناد،نوشیدنی های ورزشی،نوشیدنی و اسموتی های سبز،چای سبز و … خوردنی هایی هستند که باعث تغییر رنگ دندان ها میشوند.

اگرچه می دانید قهوه، نوشابه، انواع توت ها، سس سویا، سرکه بالزامیک رنگ دندان هایتان را تغییر می دهند اما آن ها تنها مقصران در این زمینه نیستند. در ادامه ی مطلب با ۹ عامل آب زیرکاه را که رنگ دندان هایتان را تغییر می دهند، آشنا می شوید.

لیموناد

در حالی که این نوشیدنی به تنهایی هر آنچه شما در یک روز گرم نیاز دارید، است اما ترکیب اسید و شکر موجود در آن می تواند حسابی برای لبخندتان بد باشد. ننسی روزن، دندانپزشک مقیم نیویورک و متخصص در زمینه های زیبایی، عمومی و ترمیمی می گوید «خاصیت اسیدی لیموناد باعث ساییده شدن یا از بین رفتن مینای دندان می شود. هنگامی که مینای دندان زیادی، باقی نمانده باشد یا به طور کلی از بین برود، دندانتان به لایه ی زیرین خود به نام عاج دندان می رسد که این لایه بسیار زردرنگ است»

نوشیدنی های ورزشی

هرچند نوشیدنی گاتوراد آبی، رنگ بسیار رقیق تری نسبت به قهوه و چای دارد، اما نوشیدن آن می تواند دندان هایتان را کدر کند. کیروش مدحی، دندان پزشک زیبایی مقیم بورلی هیلز و نویسنده ی کتاب The Hidden Epidemic: Restoring Oral Health, One Smile at a Time می گوید «همچنین سطح بالای قند در این نوشیدنی باعث رشد انواع باکتری ها می شود، به همین علت نه تنها باعث لک شدن دندان هایتان می شود بلکه به دلیل حجم قند اش باعث بروز پوسیدگی نیز می گردد.»

نوشیدنی و اسموتی های سبز

اسموتی و نوشیدنی های سبز هرچند برای بدن تان مفید هستند اما بستگی دارد از چه طریقی آن ها را می نوشید و ممکن است روش انتخابی تان چندان به درخشان بودن دندان ها کمک نکند. به گفته ی مدحی یک قانون کلی می گوید که هرآنچه لباس تان را لک کند و به سختی پاک شود، باعث لک شدن دندان هایتان نیز می شود. اسموتی ها معمولا حاوی انواع توت های روشن و سبزیجاتی هستند که پتانسیل لک کردن دندان ها را دارند. اما خبر خوب این است که شما مجبور نیستید از قسمت خوشمزه ی صبحانه تان چشم پوشی کنید؛ نوشیدن هر آبمیوه یا اسموتی با یک نی ضخیم به جلوگیری از لک شدن دندان ها کمک می کند.

چای سبز

چای سیاه یا قهوه ای معمولا رنگ دندان ها را زرد یا خاکستری می کنند اما به گفته ی دکتر روزن چای های سبز و کم رنگ تر نیز این تأثیر را دارند. به توصیه ی دکتر مدحی برای جلوگیری از این مشکل، ۳۰ دقیقه بعد از خوردن هر ماده ی غذایی که امکان آسیب زدن را دارد، دندان ها را مسواک بزنید. (مسواک زدن دندان ها کمتر از ۳۰ دقیقه بعد از خوردن یا نوشیدن غذایی اسیدی، در واقع باعث پوسیدگی بیشتر آن ها می شود.)

شربت سرفه

شربت نارنجی رنگ DayQuil  چیزی بیشتر از یک طعم گس در دهان شما باقی می گذارد. شربت سرفه های  رنگارنگ، حاوی شکر هستند که عامل پوسیدگی دندان ها است. به گفته ی دکتر روزن اگر بیشتر از مقدار مناسب از این داروها مصرف کنید، باعث لک شدن دندان هایتان می شود.

استخر

باید به تمام شناگران حرفه ای بگوییم شاید استخر دلیل آن لکه ی قهوه ای رنگ نه چندان جالبی باشد که در لبخندتان دیده اید. روزن می گوید «وقتی که شما یک شناگرهستید به تعداد دفعات زیادی دهانتان را درآب باز می کنید یا آب وارد دهانتان می شود که مواد شیمیایی  ضدعفونی کننده در آب استخر باعث ایجاد لک قهوه ای روی دندان ها می شود.» توجه داشته باشید که این تنها در صورتی است که بیشتر از ۶ ساعت در هفته داخل آب حاوی مواد شیمیایی ضد عفونی کننده باشید، که مسلما این امر در تابستان ممکن است.

آسیب های ناشی از ضربه دیدن

دندان شکسته شده می تواند باعث درد زیادی در طول دوره ی درمان یا بعد از آن باشد اما اگر شما در حین ورزش باعث آسیب دیدن دندان هایتان شوید ممکن است درخشش لبخندتان نیز تحت تأثیر قرار بگیرد. دکتر مدحی می گوید «هر ضربه ای که به دندانتان وارد شود، می تواند موجب از بین رفتن عصب دندان و درنتیجه خاکستری شدن آن شود.»

برخی از داروها

به گفته ی دکتر مدحی ضربه و صدمات تنها دغدغه ی ما برای لک شدن دندان ها نیستند. مصرف برخی از داروها برای طولانی مدت یا تحت درمان های جدی مانند شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار گرفتن، می تواند جریان خون را به سمت دندان تغییر داده و از درون رنگ آن را به خاکستری تغییر دهد.

منبع : بامداد

ارسال شده در 6 آبان 1395 توسط سلمان آرین با موضوع دندانپزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • تجویز آسپرین درمان درد مزمن
  • با این جوشانده ها ، سرما خوردگی را از خود دور کنید
  • باور کردن انواع شایعات
  • نوزادان مستعد کم خون شدن
  • خاصیت گیاه ترانگبین یا ترنجبین
  • چگونگی تغییر در روحیات و خلقیات فردی
  • گوش پاک کن و این آسیب های متعدد
  • نکات مهم در رابطه با آترواسکلروز
  • دیابت نوع 1 با سلیاک چه ارتباطی دارد؟
  • برای زیبایی از سر تا پا این توصیه های خانگی را بدانید
  • این دانه روغنی رفیق دستگاه گوارش
  • آیا ترکیب چای با دارچین درست است؟
  • شستشوی دست ها 50 درصد از ابتلا به آنفلوانزا پیشگیری میکند
  • از کجا بدانیم بیش از حد ورزش کرده ایم؟
  • دلیل زیبایی انگشت و ناخنهای برخی از افراد
  • محبوبترین ها

  • در بدن انسان چند نوع مو وجود دارد
  • در 8 مرحله پوست خود را بطور طبیعی روشن کنید
  • چطوری مژه‌های مصنوعی‌ را مرتب نگه داریم؟
  • مصرف داروهای لاغری موجب ایست قلبی میشود
  • برای آفتاب سوختگی این ماسکها التیام بخش است
  • نکاتی در مورد آفتاب، انواع و اثرات ضد آفتاب ها
  • دوام لاک ناخن را چطوری زیادتر کنیم
  • پوست تیره و لایه برداری پیلینگ
  • شیوه های اصولی برای سفت شدن پوست
  • ساده ترین اسرار چهره های زیبا
  • رژیم غذایی مناسب برای رشد مو
  • موخوره و انواع مختلف آن
  • چگونگی کوچک کردن بینی های گوشتی
  • جوش چگونه بوجود می آید؟
  • سه شیوه آسان برای پیشگیری از نازک شدن مو
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است