وزارت بهداشت میزان بالای مصرف قند و شکر در ایران مرض قند قند و شکر قند شکر دیابت

طی تحقیقات اخیر دانشمندان ایرانیان بیش از مصرف متوسط سرانه جهان در روز قند و شکر مصرف می کنند! این میزان مصرف قند و شکر می تواند تاثیر بسزایی را در سلامت مردم و اقتصاد جامعه داشته باشد زیرا با این میزان مصرف قند و شکر دولت ناگزیر به واردات است و همچنین سلامت خود فرد نیز هزینه هایی برای خود او و دولت در پی دارد.

 مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: ایرانی ها از متوسط جهانی بیشتر قند و شکر مصرف می کنند.

زهرا عبداللهی با اشاره به وضعیت سوء تغذیه در کشور، گفت: سوء تغذیه در کشور به دو دسته کمبود ریز مغذی‌ها و بیش‌خواری تقسیم می شود که در حوزه سوء تغذیه کودکان در دو دهه گذشته شاهد بروز ۲۰ درصدی کوتاه قدی و همچنین کم وزنی ۱۶.۶ درصد کودکان بوده‌ایم که البته با اقدامات انجام شده در دو سه سال اخیر شاهد هستیم که آمارها بهبود یافته است.

وی ضمن اشاره به برنامه غنی‌سازی آرد وزارت بهداشت، افزود: در سال ۹۰ به دلیل بالا بودن هزینه‌های غنی‌سازی این برنامه متوقف شد ولی از سال ۹۲ به بعد که این طرح مجددا آغاز شد و بیش از ۸۵ درصد کارخانه‌های آرد، غنی‌سازی را انجام می‌دهند.

عبدالهی به ارائه مکمل ویتامین D‌ به دانش آموزان دبیرستانی و سالمندان تحت پوشش شبکه درمانی اشاره کرد و افزود: مطالعات و آزمایشات برای غنی سازی آرد با ویتامین D‌ در حال انجام است و در صورت مثبت بودن این مطالعات علاوه بر غنی‌سازی آرد به آهن و اسید فولیک، ویتامین D‌ نیز وارد برنامه غنی‌سازی آرد می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته با حمایت تولیدکنندگان شیر، شیر غنی شده با ویتامین D‌ به دانش آموزان ۱۵ استان در قالب برنامه شیر مدرسه ارائه شد، گفت: امسال همه استان‌ها شیر غنی شده با ویتامین D‌ به دانش آموزان خود می‌دهند.

عبداللهی یکی از مشکلات موجود در سلامت افراد را اضافه وزن و چاقی در کشور بیان کرد و گفت: نیمی از جمعیت ۱۵ تا ۶۵ ساله ایران دچار اضافه وزن هستند که این موضوع در زنان بیشتر دیده شده و متاسفانه در گروه ۵۵ تا ۶۵ ساله ایرانیان میزان چاقی به ۶۰ الی ۷۰ درصد رسیده است که این اضافه وزن و چاقی به دلیل الگوی نامناسب غذایی است.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه بر اساس آمارهای جهانی هر نفر در روز باید ۴۰ گرم شکر دریافت کند، گفت: هر ایرانی روزانه ۶۶ گرم قند و شکر مصرف می‌کند و بر اساس مطالعات جهانی در سبد مطلوب غذایی روغن باید روزانه ۳۵ گرم مصرف شود اما ایرانی‌ها روزانه ۴۶ گرم چربی مصرف می‌کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس آخرین مطالعات هر ایرانی روزانه ۱۰.۸ گرم نمک مصرف می‌کند، گفت: البته این میزان بهبود یافته است ولی مهمترین قدمی که می‌توانیم در راستای کاهش دریافت نمک توسط ایرانیان برداریم کاهش میزان نمک در نان است چرا که هر ایرانی روزانه ۶ تا ۷ گرم نمک از نان مصرفی‌اش را دریافت می‌کند و این در حالی است که باید کل مصرف نمک یک فرد در روز کمتر از ۵ گرم باشد.

عبدالهی با اشاره به مصوبه شورای عالی سلامت کشور مبنی بر کاهش میزان نمک در نان به یک درصد، گفت:‌ با اجرای این طرح، میزان نمک دریافتی هر ایرانی سه گرم در روز کاهش خواهد یافت.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت در ادامه در خصوص میزان قند و شکر در مواد غذایی بر لزوم کاهش ۱۰ درصدی قند نوشابه و آبمیوه‌های صنعتی تاکید کرد و افزود: در حال حاضر با صنف شیرینی‌پزان در حال رایزنی هستیم تا میزان شکر مصرفی در این صنف کاهش یابد هر چند معتقدیم که باید سیاست‌ها در واردات شکر تغییر کند و ضمن افزایش تعرفه‌ها یارانه آن  نیز حذف شود چرا که شکر برای مردم بسیار ضرر دارد.

عبداللهی ضمن رد برخی شائبات مبنی بر اینکه آردهای وارداتی، آرد ذرت سبوس دار شده هستند، گفت: این مساله به طور جدی تکذیب می‌شود چرا که تاکنون مستندی در این خصوص که آرد ذرت سبوس‌دار شده به عنوان آرد گندم در نانوایی‌ها استفاده می‌شود نداشتیم و پیشنهاد می‌شود رسانه‌ها نیز از رسانه‌ای کردن هر موضوع کذبی خودداری کنند.

وی با بیان اینکه استاندارد آرد و نان توسط شورای عالی سلامت در حال بازنگری است، تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که به شدت به دنبال آن هستیم و درخواست‌های مکرری از وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتیم این است که استاندارد میزان سبوس‌گیری از آرد مورد بازنگری قرار گیرد؛ چرا که در حال حاضر میزان سبوس‌گیری از آرد حتی به رقم ۲۱ درصد نیز رسیده که این بسیار بالاست و با توجه به وضعیت سلامت مردم باید میزان سبوس‌گیری کاهش یابد.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، گفت: میزان سبوس گیری در نان سنگگ ۷ درصد و در سایر نان‌ها ۱۲ الی ۱۵ درصد بود اما بنا به دلایلی که برای وزارت بهداشت مشخص نیست میزان سبوس‌گیری به ۱۸ تا ۲۱ درصد رسید که در حال حاضر کارگروه فنی تشکیل شده و در حال اصلاح این مسئله هستیم.

 منبع: میزان

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 5 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع دیابت

پیشنهاد سردبیر

  • خلق زیباترین تصاویر با موبایل
  • اگرشکم چاق دارید منتظر این بیماریها باشید
  • کم کاری کبد با این نشانه ها
  • اگر مشکلی در گردش خون دارید چای جو بنوشید
  • راهنمایی در زمینه هزینه های عید
  • اپلیکیشن جالب برای خوابالوها
  • سوالات مهم در مورد اچ آی وی
  • محل سرطان روده ی بزرگ در طول عمر بیمار تعیین کننده است
  • محبوبترین ها

  • چرا آزمایش اسید اوریک (Uric Acid ) انجام می شود؟
  • مقادیر ویتامین D در خون مهم است
  • آدامس ترک سیگار سرطان زاست
  • چطوری به مغز خود تمرین بدهیم
  • اهداف مهم برای سونوگرافی رحمی
  • احساس کم توانی و خستگی شدید بعد از کار
  • نقش هورمون ها در یائسگی
  • تست های کارکرد کبد را چگونه تفسیر کنیم؟
  • رپورتاژ

  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • درمانی بدون درد در نهایت آرامش با یک دندانپزشک حرفه ای
  • بهترین راه حل برای افراد پرمشغله جهت تناسب اندام
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • الو دکتر

    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است