eat-to-stay-healthy-this-autumn-the-food-we-should-be-eating-e1354028699522

بدون شک در سبزیجات و میوه های مخصوص به هر فصل حکمتی برای درمان مشکلات و بیماری های مربوط به آن قرار دارد سیب ,کلم پیچ,کلم بروکسل,

چغندر,،انار،,کدو تنبل,مرزنگوش و رزماری وکدو بلوطی از جمله پرخاصیت ترین فرآورده های سالم و طبیعی فصل پاییز به شمار می روند که هریک خاصیت های درمانی موثری برای مشکلات و حساسیت ها و آلرژی های پاییزی در خود جای داده اند .

هر فصل با خود غذاهای خاصی را می آورد و حالا نوبت پاییز است که ما را مهمان این غذاها بکند. در این مقاله قصد دارم بهترین غذاهای پاییزی که باید به برنامه غذایی خود اضافه کنید را به شما معرفی کنم.
برگ شلغم
اگر تا به حال برگ های شلغم را دور می انداختید باید بگویم خود را از غذایی مهم محروم می کردید. برگ شلغم میزبان دو ویتامین A و C است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مهم هستند. همچنین حاوی 500 درصد نیاز بدن به ویتامین K است که به تنظیم لخته شدن خون کمک می کند.
شلغم، فولات و حدود چهار برابر سبزیجات چلیپایی دیگر کلسیم دارد. برگ های شلغم را بخارپز کنید تا تلخی شان از بین برود و یا می توانید از سرکه برای این کار استفاده کنید.
کلم پیچپاییز فصل درخشش کلم ها است. این سبزی نه تنها در سرما رشد می کند بلکه مدت زمان تازه ماندنش نیز افزایش می یابد. تنها با یک وعده کلم پیچ می توانید مقدار نیاز روزانه خود به ویتامین A، C و K را دریافت کنید. دکتر لیبی مایلز متخصص تغذیه می گوید: کلم پیچ غذای واقعا قدرتمندی است چون تنها با خوردن یک غذا می توانید چندین ماده مغذی مهم را وارد بدنتان کنید.

کلم پیچ همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که می تواند از قلب محافظت و از برخی سرطان ها پیشگیری کند. فیبر و منیزیم موجود در آن نیز به هضم بهتر غذاها کمک می کند.
چغندر
چغندر با 90 درصد آب و فیبر بالایی که دارد می تواند به خوبی روده را تنظیم کند. این غذا همچنین کربوهیدرات و بار گلیسمی پایینی دارد و این بدان معناست که باعث نمی شود قند خونتان به شدت بالا برود. چغندر را به حالت بخار پز، سرخ شده و یا در سالاد می توانید استفاده کنید.انار

تا وقتی فرصت دارید از دانه های این میوه استفاده کنید، چون تا بجنبید فصلشان تمام می شود. فصل انار خیلی کوتاه است اما فواید آن فوق العاده زیاد است. تحقیقات نشان داده خوردن میوه انار و نوشیدن آب انار می تواند بدن را در برابر سرطان های خاص و آلزایمر محافظت کند، جریان خون به قلب را افزایش دهد و فشار خون و کلسترول را متعادل نگه دارد. انار سرشار است از آنتی اکسیدان و همچنین مقداری فیبر و ویتامین E نیز دارد. نصف فنجان انار را می توانید به سادگی داخل سالاد یا ماست بریزید و میل کنید.

کلم بروکسل

هر کدام از این کلم های کوچک حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین K و C، فولات و فیبر هستند. کلم بروکسل همچنین دارای ترکیبات ضد سرطانی است که آن را به یکی از بهترین سبزیجات چلیپایی تبدیل کرده است.سیب

مثل انگلیسی an apple a day keeps the doctor away ( روزی یک سیب بخور تا دکتر را دور نگه داری ) بی دلیل نیست. سیب حاوی پکتین و فیتونوترینت است که به تنظیم روده و کاهش کلسترول کمک می کنند.

کدو تنبل

کدو تنبل از محصولات ناب پاییزی است. گوشت و پوست کدو تنبل هر دو سرشار از ویتامین A و C است که برای سیستم ایمنی، پوست و سلامت چشم حیاتی می باشند. همچنین دانه های آن را نیز نباید فراموش کرد. دانه های کدو تنبل سرشار از زینک هستند که به التیام بدن و حفظ حس چشایی مان کمک می کند. دانه های کدو تنبل را کمی بو بدهید و کامل میل کنید(بیشترین مقدار زینک در غشاء بین پوسته خارجی و هسته داخلی است) .مرزنگوش و رزماری

گیاهان نیز می توانند سوپر غذا باشند. مرزنگوش و رزماری، گیاهانی قوی هستند که در دماهای پایین نیز قابل برداشت می باشند.هر دوی این گیاهان حاوی ترکیبات ضد باکتریایی و ضد قارچی هستند. ما از این گیاهان در مقدارهای کم استفاده می کنیم اما آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های آنها بسیار غلیظ است. از این گیاهان به سادگی می توانید در انواع غذاها استفاده کنید تا از خواصشان بهره مند شوید.

برگ چغندر

برگ های چغندر نیز حاوی مواد مغذی فراوانی است از جمله ویتامین K، A، C و E، منیزیم، پتاسیم و مقداری هم ویتامین های گروه B و زینک.کدو بلوطی

گاهی افرادی که از مصرف کربوهیدرات دوری می کنند، به سمت این کدوهای نشاسته ای نمی روند اما تاثیری که کربوهیدرات این غذا دارد مانند غلات کامل است. نشاسته موجود در این کدوها باعث نمی شود قند خونتان ناگهانی افزایش پیدا کند.

کدو بلوطی همچنین حاوی پکتین است. فیبر محلولی که به کاهش کلسترول کمک می کند، آنتی اکسیدان هایی که التهاب را کاهش می دهند و ویتامین های گروه B که قند خون را تنظیم می کنند از جمله خواص کدو بلوطی می باشند.

گل کلم

فقط چون گل کلم از دیگر سبزیجات چلیپایی کم رنگ تر است بدان معنا نیست که ارزش مواد مغذی اش نیز کمتر است. یک وعده گل کلم چهار برابر نیاز بدن ویتامین C، 50 درصد نیاز روزانه بدن به پتاسیم، مقدار زیادی فیبر و ویتامین B6 که در سوخت و ساز چربی و پروتئین ایفای نقش می کند را دارا می باشد.
وب‌سایت کرمانی:

ارسال شده در 7 آبان 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • اختلال و مشکل در بویایی و چشایی
  • درباره ابرو این اسرار را بدانید
  • آشنایی با اسرار انواع مواد غذایی مفید
  • ایا زالو درمانی واقعا موثر است
  • رمز و رازهایی درمورد آکنه و جوش
  • تاثیر انسولین در بیماران آرتریت روماتوئید
  • افزایش سلامت دستگاه گوارش با کمک تغذیه
  • جبران کمبود ویتامین B2 در بدن
  • برای عضلات شکم برنامه ۱۲ پله‌ای را بیاموزیم
  • در دوران سرماخوردگی از این رژیم غذایی استفاده کنید
  • قند مضر موجود در برخی ابمیوه ها
  • تاثیر جوانه گندم بر سلامتی انسان
  • شیوه ای آسان تر برای تشخیص دیابت در مناطق دورافتاده
  • روزمرگی و عادی شدن در زمینه شغلی
  • خطر ابتلا به گلوکوم را کاهش دهید
  • محبوبترین ها

  • آیا استفاده از لیزر برای درمان گلوکوم مفید است؟
  • درباره انحراف چشم (استرابيسم) بیشتر بدانیم
  • با این تکنیکها به چشمتان نیروی تازه بدهید
  • نشانه های خشکی چشم
  • درمان گلوکوم
  • آسیب های پیرچشمی
  • سوالات شایع درباره مشکلات چشم در دیابت
  • اهمیت استفاده از عینک آفتابی در این ساعات
  • چگونه و کجا، خروج مایع از چشم با اشکال مواجه می شود؟
  • شناخته شدن علائم آب مروارید
  • لنز و آسیب های آن در هنگام خواب
  • علل سیاهی دور چشم و راه های مقابله با آن کدامند؟
  • از تیروئید چشمی چه میدانید
  • هنگام شنا کردن لنز گذاشتن ممنوع
  • کم تحرکی، دلیل نابینایی در بیماران دیابتی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است