محققان گزارش دادند برخی بزرگسالان سن بیولوژیکی سریع تری نسبت به بقیه افراد دارند و حتی اگر شیوه زندگی سالمی هم داشته باشند زودتر از دنیا می روند. شاید به ساعت بیولوژیک آن ها مربوط باشد!

تیم بین المللی از دانشمندان شناسایی DNA آمریکا و اروپا به تجزیه و تحلیل نمونه خون بیش از ۱۳۰۰۰ نفر پرداختند. این کار با استفاده از ساعت اپی ژنتیک و برای پیش بینی طول عمر انجام شد.

محققان توضیح دادند ساعت محاسبه ی عمر از خون و دیگر بافت ها یک فرایند طبیعی به نام متیلاسیون را که در طول زمان از نظر شیمیایی در DNA تغییر می کند را ردیابی می کنند.

این مطالعه نشان داد که ۵ درصد جمعیت جهان سرعت بیولوژیکی سنی تندتر و در نتیجه عمر کوتاه تری دارند. افزایش سن این خطر را در بزرگسالان بیشتر می کند و ۵۰ درصد احتمال مرگ را در هر سنی افزایش می دهد. آن ها همچنین بازگو کردند، در حالی که شیوه ی سالم زندگی ممکن است امید به زندگی را بیشتر کند ولی پیری ذاتی مانعی برای این امر می باشد.

با این حال عوامل خطرناک مانند سیگار کشیدن، دیابت و فشارخون بالا هنوز هم آمار مرگ و میرشان بیشتر از پیری ذاتی است.

این آزمایش پس از تنظیم برای عواملی مانند سن، جنس، مصرف سیگار، شاخص توده بدنی، تاریخچه ی بیماری و تعداد سلول های خون آماده می شود.

این مطالعه سرنخ با ارزشی برای پیدا کردن دلیل پیری انسان است و این نشانه، نخستین گام در جهت توسعه روش هایی برای کند تر کردن روند پیری است.

یافته های اولیه ممکن است به این سوال پاسخ دهد که چرا برخی افراد جوان که رژیم غذایی مغذی دارند، ورزش را منظم انجام می دهند، سیگارنمی کشند و الکل استفاده نمی کنند، زودتر از دنیا می روند؟

 در هر حال با تمام این تحقیقات هنوز هم مطالعات گسترده تری برای فهمیدن رابطه بین سن بیولوژیکی وبیماری های خاص نیاز است.