مشکلات گوارشی علت سختی هضم غذا دلیل کندی عمل هضم

همه ی ما دوست داریم از عذاهای متنوع مصرف کنیم و سفره رنگارنگ بچینیم؛ در مهمانی ها سعی میکنیم همه ی غذاها و دسرها را امتحان کنیم و از آن لذت ببریم؛ ولی باید توجه داشت که اگر بر سر سفره غذاهای رنگارنگ و متنوعی وجود داشته باشد و شخص از همگی یا چند تا از آنها بخورد هضم به‌ صورت مطلوب انجام نمی‌شود و در نهایت موجب بیماری خواهد شد.

 

سید جواد علوی اظهار داشت: اگر بر سر سفره غذاهای مختلف و گوناگون مانند غذاهای سنگین (گوشتِ گاو)، لطیف و سبک (گوشت تیهو)، گرم (عسل)، غذاهایی که هضم و جذب آنها سریع باشد (گوشت های پخته و له شده) یا برعکس هضم و جذب آنها کُند باشد(آش سماق و آش ابغوره)، غذای قوی وخشک (بریان) و همچنین انواع سبزی‌ها و میوه‌ها حاضر باشد و شخص از یک یا چند و همگی آنها بخورد هضم به‌صورت مطلوبی انجام نمی‌شود.

به گفته وی غذاهای ذکر شده هر یک کیفیت خاصی دارند، بعضی به سرعت قابل جذب بوده، از جهاز هاضمه (سیستم گوارش) به طرف بدن منتقل می‌شوند و در بعضی دیگر برعکس، عمل هضم به کندی صورت می‌گیرد، به علاوه خلط حاصل از آنها نیز متفاوت است و کیموس‌های آنها با هم فرق دارند.

این کارشناس طب سنتی افزود: در صورتی که اگر غذا از یک نوع باشد به‌خصوص اگر این غذا با مزاج خورنده سازگار باشد, مانند غذای سرکه با گوشت گاو برای معده‌های حار(گرم) و صفراوی و آب نخود، سوپ ساده، جوجه برای معده‌های ضعیف, هضم غذا به خوبی انجام می‌پذیرد.

علوی عنوان کرد: اگر مدت زمان خوردن طولانی شود و به عبارت دیگر سر سفره خیلی معطل شوند هضم نامرتب می‌شود. اگر قرار باشد خیلی زیاد معطل کنند و غذای رقیق را زودتر خورده باشند، در این حال باید مقداری میوه از قبیل گلابی یا چیزهایی که استحاله‌شان سریع نیست مانند سماق و غوره و بعضی مواد سردی بخش مصرف کنند تا قبل از آنکه غذای بعدی هضم شود غذاهایی که در وهله اول خورده شده، که هضم را مختل نکند.

منبع : تسنیم

5 1000
ارسال شده در 6 آبان 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • حراج پیراهن سردار ایرانی به نفع کودکان سرطانی
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • آیا افسردگی به بروز رفتار خشونت آمیز منجر می شود؟
  • داروهاي تب بر از ابتلا به ناباروري جلوگيري مي کند
  • برنامه ریزی اصولی برای رشد اطفال
  • بهداشت و اهمیت بهداشت باشگاه ها و سالن های ورزشی
  • یوگا چند نوع است
  • انرژی در دوران بارداری
  • محبوبترین ها

  • چطوری پیاز را در فریزر نگهداریم ( آموزش تصویری)
  • آیا سویا در درمان سرطان سینه تاثیرگذار است؟
  • در پاییزهر روز از این ۸ ماده غذایی بخورید
  • قهوه طول عمر را افزایش میدهد
  • تناسب اندام با غذاهای تند
  • خانم ها از این رژیم غذایی استفاده کنند
  • مراقبت های تغذیه ای شب کنکور
  • هیچ وقت قبل از خواب کربوهیدرات نخورید!
  • رپورتاژ

  • معرفی تمام محصولات سان‌سی در نمایشگاه بین‌المللی (25 تا 28 اردیبهشت‌ماه)
  • آزمایش ژن‌های مرتبط با چاقی (بروز شده)
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • موسسه تخصصی و زیبایی پوست تانی
  • مرکز دندانپزشکی لوتوس
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما