مشکلات گوارشی علت سختی هضم غذا دلیل کندی عمل هضم

همه ی ما دوست داریم از عذاهای متنوع مصرف کنیم و سفره رنگارنگ بچینیم؛ در مهمانی ها سعی میکنیم همه ی غذاها و دسرها را امتحان کنیم و از آن لذت ببریم؛ ولی باید توجه داشت که اگر بر سر سفره غذاهای رنگارنگ و متنوعی وجود داشته باشد و شخص از همگی یا چند تا از آنها بخورد هضم به‌ صورت مطلوب انجام نمی‌شود و در نهایت موجب بیماری خواهد شد.

 

سید جواد علوی اظهار داشت: اگر بر سر سفره غذاهای مختلف و گوناگون مانند غذاهای سنگین (گوشتِ گاو)، لطیف و سبک (گوشت تیهو)، گرم (عسل)، غذاهایی که هضم و جذب آنها سریع باشد (گوشت های پخته و له شده) یا برعکس هضم و جذب آنها کُند باشد(آش سماق و آش ابغوره)، غذای قوی وخشک (بریان) و همچنین انواع سبزی‌ها و میوه‌ها حاضر باشد و شخص از یک یا چند و همگی آنها بخورد هضم به‌صورت مطلوبی انجام نمی‌شود.

به گفته وی غذاهای ذکر شده هر یک کیفیت خاصی دارند، بعضی به سرعت قابل جذب بوده، از جهاز هاضمه (سیستم گوارش) به طرف بدن منتقل می‌شوند و در بعضی دیگر برعکس، عمل هضم به کندی صورت می‌گیرد، به علاوه خلط حاصل از آنها نیز متفاوت است و کیموس‌های آنها با هم فرق دارند.

این کارشناس طب سنتی افزود: در صورتی که اگر غذا از یک نوع باشد به‌خصوص اگر این غذا با مزاج خورنده سازگار باشد, مانند غذای سرکه با گوشت گاو برای معده‌های حار(گرم) و صفراوی و آب نخود، سوپ ساده، جوجه برای معده‌های ضعیف, هضم غذا به خوبی انجام می‌پذیرد.

علوی عنوان کرد: اگر مدت زمان خوردن طولانی شود و به عبارت دیگر سر سفره خیلی معطل شوند هضم نامرتب می‌شود. اگر قرار باشد خیلی زیاد معطل کنند و غذای رقیق را زودتر خورده باشند، در این حال باید مقداری میوه از قبیل گلابی یا چیزهایی که استحاله‌شان سریع نیست مانند سماق و غوره و بعضی مواد سردی بخش مصرف کنند تا قبل از آنکه غذای بعدی هضم شود غذاهایی که در وهله اول خورده شده، که هضم را مختل نکند.

منبع : تسنیم

ارسال شده در 6 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مبتلایان به بیماری قند خون بالا چه سرطانی میگیرند
  • پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز جهانی معلولیت
  • سردردهای میگرنی و میکروب های دهان با هم ارتباط دارند؟
  • همه چیز درمورد هماچوری از تشخیص تا درمان [فیلم]
  • مشکل در لوزالمعده با این علائم
  • ریز و درشت شخصیت‌ با موی انسان
  • برای ثابت نگه داشتن قندخون در حد نرمال، هرچند وقت یکبار غذا بخوریم؟
  • فایده های آبمیوه های مختلف
  • آیا مردان با فشار خون مشکلات روانی به سراغشان می آید؟
  • همه خطرات خواب آلودگی
  • پالم فقط در لبنیات ممنوع
  • مهارت های افسردگی در زمینه شناختی
  • 10 غذا برای دفع سموم از روده بزرگ
  • بازیهای کامپیوتری باعث بهبود کارآیی مغز می شود
  • 4 غذای زمستانی که شما را گرم نگه می دارد
  • محبوبترین ها

  • هوس غذا کردن و خطرات جانبی آن
  • رفع اعتیاد به برخی خوردنی ها
  • یک رژیم غذایی مناسب و سالم چه مشخصاتی دارد؟
  • اهمیت نیاسین یا اسیدنیکوتینیک B3
  • هله هوله و تنقلات ؛مفید برای سالمندان
  • کاهش قند خون در افراد غیر دیابتی (بخش اول)
  • تاثیر استفاده از انواع مکمل ها در دوران حاملگی
  • مغز را با رژیم غذایی مدیترانه ای تقویت کنید
  • خطرناک ترین بیماری ها با این قبیل خوراکی ها
  • این غذاهای پرچرب برای لاغری!
  • شایع ترین علت بی اشتهایی در رمضان
  • آسیب به مغز با تغذیه نادرست
  • سبزی هایی مخصوص فصل سرما
  • چاقی در دوران تعطیلات عید و راه های درمان آن
  • اسرار متناسب بودن اندام تیلور سوئیفت
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است