variety

همه ی ما دوست داریم از عذاهای متنوع مصرف کنیم و سفره رنگارنگ بچینیم؛ در مهمانی ها سعی میکنیم همه ی غذاها و دسرها را امتحان کنیم و از آن لذت ببریم؛ ولی باید توجه داشت که اگر بر سر سفره غذاهای رنگارنگ و متنوعی وجود داشته باشد و شخص از همگی یا چند تا از آنها بخورد هضم به‌ صورت مطلوب انجام نمی‌شود و در نهایت موجب بیماری خواهد شد.

 

سید جواد علوی اظهار داشت: اگر بر سر سفره غذاهای مختلف و گوناگون مانند غذاهای سنگین (گوشتِ گاو)، لطیف و سبک (گوشت تیهو)، گرم (عسل)، غذاهایی که هضم و جذب آنها سریع باشد (گوشت های پخته و له شده) یا برعکس هضم و جذب آنها کُند باشد(آش سماق و آش ابغوره)، غذای قوی وخشک (بریان) و همچنین انواع سبزی‌ها و میوه‌ها حاضر باشد و شخص از یک یا چند و همگی آنها بخورد هضم به‌صورت مطلوبی انجام نمی‌شود.

به گفته وی غذاهای ذکر شده هر یک کیفیت خاصی دارند، بعضی به سرعت قابل جذب بوده، از جهاز هاضمه (سیستم گوارش) به طرف بدن منتقل می‌شوند و در بعضی دیگر برعکس، عمل هضم به کندی صورت می‌گیرد، به علاوه خلط حاصل از آنها نیز متفاوت است و کیموس‌های آنها با هم فرق دارند.

این کارشناس طب سنتی افزود: در صورتی که اگر غذا از یک نوع باشد به‌خصوص اگر این غذا با مزاج خورنده سازگار باشد, مانند غذای سرکه با گوشت گاو برای معده‌های حار(گرم) و صفراوی و آب نخود، سوپ ساده، جوجه برای معده‌های ضعیف, هضم غذا به خوبی انجام می‌پذیرد.

علوی عنوان کرد: اگر مدت زمان خوردن طولانی شود و به عبارت دیگر سر سفره خیلی معطل شوند هضم نامرتب می‌شود. اگر قرار باشد خیلی زیاد معطل کنند و غذای رقیق را زودتر خورده باشند، در این حال باید مقداری میوه از قبیل گلابی یا چیزهایی که استحاله‌شان سریع نیست مانند سماق و غوره و بعضی مواد سردی بخش مصرف کنند تا قبل از آنکه غذای بعدی هضم شود غذاهایی که در وهله اول خورده شده، که هضم را مختل نکند.

منبع : تسنیم

ارسال شده در 6 آبان 1395 توسط writer.m با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • خطرات جانبی مصرف فیبر برای دستگاه گوارش
  • همه فواید بی نظیر زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
  • تا می توانید میوه و سبزیجات سبز استفاده کنید!
  • اهمیت کنترل وزن در وهله های زمانی مختلف
  • تاثیرات رفتارهای منفی والدین بر شخصیت خردسالان
  • خوشبوکننده های سالم خوراکی
  • شغل و درآمد مهمترین عوامل استرس
  • بخور نخور برای سیگاری ها
  • بیماری هایپرانسولینیسم مادرزادی نادر را چگونه بشناسیم
  • صحبت با همسر و پیشگیری از سرد شدن رابطه
  • ریشه یابی خشونت و پرخاشجویی در اطفال
  • از بین بردن گرمی هوا در منزل
  • بررسی غذاهای مضر برای خانم های باردار
  • تغذیه متناسب با حالات روحی
  • نقش صیفی جات در حفظ سلامت بدن
  • محبوبترین ها

  • مضرات تغذیه زمان راه رفتن
  • چند نوع سیب داریم و کار برد هرکدام؟
  • دم کرده فلفل درمان دردهای قاعدگی
  • کدو سبز مناسب برای کنترل اشتها
  • کدام ساندویچها برای سلامتی زیان ندارد
  • مصرف ماهی، روشی برای بهبود قدرت مغز
  • غذا هایی که برای گروه خونی شما ساخته شده است
  • غذاخورشدن کودک با این کارها
  • ایجاد حساسیت برای برخی رده های سنی
  • تاثیرعادات غذایی و نحوه دریافت مواد غذایی نوجوان
  • سویا بهترین تنظیم کننده هورمون زنانه
  • معرفی عادات بد غذایی و پیشنهاداتی برای ترک آنها
  • لاغری با تخم کتان
  • تاثیر نوشیدنی های رژیمی بر کم شدن وزن
  • دسته بندی غذاها از نظر مواد مغذی موجود در آنها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است