health-benefits-and-side-effects-of-chia-seeds-6
از فایده های مصرف تخم شربتی چه میدانید این دانه پرخاصیت چه تاثیراتی بر سلامتی تان میگذارد در چه زمینه هایی موثراست چه افرادی باید این دانه پرخاصیت را مصرف کنند خانم های باردار و شیرده ،افراد چاق و افراد دیابتی بهتر است از دانه گیاه ریحان کوهی بیشتر استفاده کنند پیشنهاد می کنیم با استفاده ازاین دانه سالم یک نوشیدنی سرشار از ویتامین و املاح معدنی تهیه و میل کنید!

تخم‌شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان کوهی است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود و پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید …

 

تخم شربتی

تخم شربتی خواص زیادی دارد و این‌گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.

نام‌های دیگر این گیاه: بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض می‌باشد.

خواص تخم شربتی:

    تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آنهایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود.

     تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی مفید است.

    مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.

     کم کردن وزن بدون گرسنگی کشیدن: دانه‌های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت‌ها فرد را سیر نگه می‌دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می‌توان از تخم شربتی استفاده کرد.

    نگهداشتن فشار خون متعادل: معمولاً بعد از خوردن غذا به‌ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می‌رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته‌ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد می‌کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.

    پیشگیری از دیابت: با متعادل نگهداشتن فشار خون، شانس ابتلا به بیماری دیابت کم می شود

    تخم شربتی دارای خاصیت عطسه آور، سنگ آور و ملین می باشد

    کمک به رفع احساس تشنگی و عطش

    حاوی مقادیر فراوان  امگا۳ میباشد.

    از تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند درد و ورم معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود.

    خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می‌کند.

    از روغنی که با خرد کردن تخم‌های شربت به دست می‌آید، برای درمان عفونت‌هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می‌شود.

    در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود.

    از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف می‌کند.

    به منظور تقویت قلب، تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.

    به منظور تقویت اعصاب، روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

    برای درمان تنگی نفس و سرفه‌های خشک، یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.

    تخم شربتی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان بوده و  تاثیر زیادی در شادابی و جوانی پوست دارد.

فواید مصرف تخم شربتی در کاهش وزن:

    اگر می خواهید بدون اینکه گرسنگی بکشید یا ورزش کنید هم چنین بدون مصرف داروهای پُر خطر لاغر کننده و چسبهای لاغری وزن کم کنید تخم شربتی یک راه معجزه گر برای شماست.

    تخم شربتی بدلیل حالت ژلاتینی خود انسان را تا مدتها سیر نگه میدارد.

    چون دانه های ژلاتینی آن از آب درست شده، هیچ کالری ندارد و چون آب آن به مدت طولانی داخل دانه ها حتی درون بدن باقی میماند، باعث میشود که بدن احساس سیری کند.

    اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث میشود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت .

    بر خلاف تمامی قرصها و روشهای لاغری که به ناراحتی های معده منجر می شوند مصرف تخم شربتی  از ورم معده و دیگر ناراحتی های معده جلوگیری میکند .

    همان طور که می بینید تخم شربتی نه تنها شما را لاغر می کند بلکه هیچ عارضه ای نداشته و تمامی نیازهای بدن شما را نیز تامین مینماید.

    بدین منظور تنها کافی است مقداری تخم شربتی را در آب حل کرده و میل کنید.

مصرف تخم شربتی در بارداری و شیردهی:

    گفته شده است در دوران بارداری مصرف روزانه ۱۰گرم تخم شربتی برای تقویت قلب و صحت مزاج وخوشرنگی و زیبایی طفل بسیار مفید است

    مصرف تخم شربتی در دوره شیردهی، سبب ازدیاد شیر مادر میشود ولی در مصرف آن زیاده روی نشود.

مضرات:

1) اشخاص مبتلا به کرم معده نباید از تخم شربتی استفاده کنند.

2)زیاده روی در مصرف تخم شربتی موجب ایجاد سر گیجه و همچنین بروز اختلال در حس بینایی می شود.

منبع: هفت گنج

 

ارسال شده در 7 آبان 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • مصرف این موارد در حاملگی ممنوع است
  • محصولات زیبایی شبیه بوتاکس
  • تغییر در رویه زندگی به خاطر سلامتی بدن
  • آخرین وضعیت پرداخت کارانه پرستاران
  • نشانه های بارز برای مبتلا شدن به ام اس
  • ماست و بررسی انواع ماستها
  • روغن ماهی تقویت کننده ای مقوی برای سلامت مغز
  • خلاصی از بوی پا
  • دانستنی هایی در مورد عفونت قارچی
  • ریسک کدامیک بیشتر است؟ بیماری دیابت یا بیماری چربی
  • تصاویری از پیس میکر خارجی
  • هرآنچه باید درمورد مرغ سبز بدانید
  • 11 داروی خانگی برای درمان دردها
  • نوشیدنی های شیرین برای سحری مناسب نیستند
  • حفاظت استخوان ها با پرهیزات غذایی
  • محبوبترین ها

  • چطوری پاهایی نیرومند داشته باشیم
  • متداول ترین ضعف‌های مفاصل + علتها و توصیه‌ها
  • روانشناسی ضربدری نشستن
  • شیوه های درمان پوکی استخوان
  • اطلاعاتی جامع در مورد روماتیسم مفصلی
  • چطور از التهاب های فصلی رها شویم؟بخش دوم
  • همه چیز درباره بیرون زدگی شست پا
  • آیا مبتلا به کمر درد هستید؟
  • درگیر شدن با دردهای مزمن ستون فقرات
  • مراقبت های لازم و موثر برای درد کمر
  • نکات مهمی که باید از سندرم تونل کارپال بدانید
  • بررسی فواید درمانی ماساژ کف پا
  • انواع ویتامین های تقویت کننده مفاصل
  • خمیدگی پشت دلیلش چیست و شیوه های درمان
  • بررسی دلایل مهم اختلال در دیسک کمر
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است