دکتر هاله طالایی روز سه شنبه ، روز پیشگیری از مسمومیت های غذایی در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: صدای تو دماغی، نخستین نشانه بیماری بوتولیسم ناشی از مسمومیت با کنسرو یا سبزی آلوده است.
وی، اختلال در بلع و بینایی را از دیگر علائم بوتولیسم برشمرد و این بیماری را نوعی بیماری فلج کننده کشنده ناشی از آلودگی مواد غذایی عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: اینگونه مسمومیت ها معمولا همزمان چند فرد را مبتلا می کند که با درگیری های عصبی طولانی مدت همراه است.
رئیس مرکز تحقیقات مسمومین تاکید کرد: مسمومیت های بوتولیسم جزو موارد اورژانسی به شمار می رود و برای آنها آنتی بیوتیک، تجویز می شود.
این عضو هیات علمی بیمارستان لقمان حکیم تهران، تصریح کرد: دوره کمون (پنهان) مسمومیت بوتولیسم تا 12 ساعت است و متاسفانه هفته گذشته چند بیمار به علت این مسمومیت به این بیمارستان، مراجعه کردند که یکی از آنان جان سپرد و بقیه همچنان دچار عارضه اند.**چه افرادی مستعد ابتلا به مسمومیت غذایی هستند؟
این متخصص بیماری های عفونی اظهار کرد: مسمومیت غذایی به دلیل فاسد شدن مواد غذایی یا آلوده بودن آنها به میکروارگانیسم ها ایجاد می شود که گاهی به صورت فردی و گاهی نیز به صورت همه گیر اتفاق می افتد.
طالایی افزود: در بسیاری از موارد هنگام مسمومیت های غذایی فقط یک تن از جمعیتی که آن غذا را خورده است مبتلا می شود و این افراد شامل کودکان، سالمندان، زنان باردار یا شیرده ، مبتلایان به ضعف ایمنی ، مصرف کنندگان داروهای ضعف ایمنی، مبتلایان به اختلالات مادرزادی و مبتلایان به دیابت بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به مسمومیت های غذایی هستند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین افرادی که زیاد سفر می روند نیز مستعد ابتلا به این دسته از مسمومیت ها می شوند.

**راهکار پیشگیری از مسمومیت غذایی
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مهم ترین مساله در پیشگیری از مسمومیت های غذایی ، شستن دست هاست؛ به ویژه اگر دست تهیه کننده غذا، زخمی باشد حتی المقدور باید از پخت غذا اجتناب کند یا اینکه حتما دستکش بپوشد.
طالایی یادآور شد: رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری غذا در یخچال و توجه به ظروف کنسرو و تهیه غذا از مراکز معتبر و خرید مواد خوراکی دارای برچسب وزارت بهداشت در پیشگیری از مسمومیت بسیار حائز اهمیت است.

**مسمومیت با بستنی و الویه
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، یکی از شایع ترین مسمومیت های غذایی را به بستنی یا سالاد الویه (به دلیل استفاده از سس مایونز در سالاد)عنوان کرد.
وی درباره سس مایونز اظهار کرد: این سس، بلافاصله بعد از استفاده باید در یخچال نگهداری شود.
طالایی افزود:فرد در صورت آلوده بودن بستنی یا سالاد الویه، بسته به شدت سم ، ظرف نیم تا یک ساعت علائم مسمومیت را از خود نشان می دهد؛ضمن اینکه حداکثر دوره کمون مسمومیت بستنی آلوده به باکتری استافیلوکوک و الویه سه تا چهار ساعت است.

**مسمومیت ناشی از عدم پخت گوشت
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مسمومیت غذایی می تواند ناشی از عدم پخت کامل گوشت یا مواد لبنی تاریخ گذشته هم باشد.
به گفته طالایی، دوره کمون علائم مسمومیت ناشی از گوشت آلوده 6 تا 12 ساعت است .

**علائم مسمومیت های غذایی
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: دردهای کولیکی و شکمی و گاهی اسهال و حتی اسهال خونی و نیز سردرد، تهوع و بدن درد از علائم مسمومیت های غذایی به شمار می روند.
طالایی خاطرنشان کرد: مردم ، معمولا، مسمومیت های غذایی را خودشان با سرم درمانی، کنترل می کنند و پزشکان نیز تا حد ممکن از تجویز آنتی بیوتیک در مسمومیت های غذایی خودداری کنند؛ چرا که آنتی بیوتیک ها در مسمومیت های غذایی فقط هنگام آلودگی های غذایی با باکتری «ای کولای» و هنگام دردهای عضلانی و قلنجی ، تجویز می شود.
وی تاکید کرد: اگر علائم مسمومیت شدید بود حتما باید به پزشک مراجعه کرد. مشکلات روده ای و درگیری کلیوی ، ادرار زیاد یا اسهال شدید نیاز به مراجعه به پزشک دارد.

**مسمومیت با برنج
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هنگامی که غذا در حجم وسیعی بطورمثال برای مشتریان رستوران ، کارمندان یک شرکت یا دانش آموزان یک مدرسه تهیه می شود، بیشتر امکان دارد که مسمومیت غذایی ایجاد کند چون در اینگونه مواقع ، ممکن است غذا ساعت ها خارج از یخچال نگهداری شود.
طالایی افزود: همچنین آلودگی برنج با نوعی باکتری موسوم به «باسیلوس سرئوس» نیز مسمومیت شدید و همه گیری ایجاد می کند. اینگونه مسمومیت ها بطورمثال هنگام تهیه غذا برای دانش آموزان در پیک نیک های مدرسه مشاهده می شود.
وی خاطرنشان کرد: مسمومیت های غذایی بطورکلی ، «محدود شونده» اند و بسته به شدت میکروارگانیسم مصرف شده ، ایجاد می شوند.
اول تا هفتم آبان ماه هفته پیشگیری از مسمومیت ها در کشور نامگذاری شده است که پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی
نام یکی ازروزهای این هفته است.
منبع ایرنا

ارسال شده در 7 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • ظرفیت تامپونی (بافری) عضله در هایپوکسی
  • هرگز کم خواب نباشید
  • برخی حرکات ورزشی و اشتباهات انجام دادن آن ها
  • قاچاق ویتامین c و سکوت وزارت بهداشت!
  • زیاد شدن میزان ارگاسم در بانوان
  • تغییرات غذایی برای بوی دهان
  • این بار ماهی سالمون را با طعم ریحان بخورید
  • هزینه های مهم برای خورد و خوراک و این توصیه ها
  • ایجاد حس تنهایی با این عوامل
  • خطرات جانبی سل در خردسالان
  • سیگارت اسفناج با یوفکا
  • سالم بودن تان به شخصیتتان وابسته است!
  • به لیمو اعتماد کنید
  • حیوانات خانگی و خطرات نگهداری از آنان
  • اطلاعاتی جامع در مورد کالری انواع مواد غذایی
  • محبوبترین ها

  • هر آنچه درمورد فواید و مضرات گوشت قرمز باید بدانید
  • یک دنیا خاصیت درمانی نهفته در زیتون
  • بخور نخورهای لبنیاتی و غذایی
  • درباره نان تست
  • ایده‌های جدید ، مقوی و خوشمزه برای کودک دلبندتان
  • دانسته هایی درباره فایده خرما
  • مصرف نکنید سالادهای آماده را
  • در زندگی مشترک صمیمی و همدل شوید
  • ابهاماتی درباره ی خوردن میوه و سبزیجات لکه دار
  • اگر اضافه وزن دارید به سراغ این غذا ها نروید
  • رژیم 480 دقیقه ای
  • خورد و خوراک مناسب افطار
  • تبلیغات زیاد برای مصرف چیپس و پفک
  • برای از بین بردن چربی شکم این نوشیدنیهای بدون ضرر را بنوشید
  • پنیر در مقابل کره
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است