دکتر هاله طالایی روز سه شنبه ، روز پیشگیری از مسمومیت های غذایی در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: صدای تو دماغی، نخستین نشانه بیماری بوتولیسم ناشی از مسمومیت با کنسرو یا سبزی آلوده است.
وی، اختلال در بلع و بینایی را از دیگر علائم بوتولیسم برشمرد و این بیماری را نوعی بیماری فلج کننده کشنده ناشی از آلودگی مواد غذایی عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: اینگونه مسمومیت ها معمولا همزمان چند فرد را مبتلا می کند که با درگیری های عصبی طولانی مدت همراه است.
رئیس مرکز تحقیقات مسمومین تاکید کرد: مسمومیت های بوتولیسم جزو موارد اورژانسی به شمار می رود و برای آنها آنتی بیوتیک، تجویز می شود.
این عضو هیات علمی بیمارستان لقمان حکیم تهران، تصریح کرد: دوره کمون (پنهان) مسمومیت بوتولیسم تا 12 ساعت است و متاسفانه هفته گذشته چند بیمار به علت این مسمومیت به این بیمارستان، مراجعه کردند که یکی از آنان جان سپرد و بقیه همچنان دچار عارضه اند.**چه افرادی مستعد ابتلا به مسمومیت غذایی هستند؟
این متخصص بیماری های عفونی اظهار کرد: مسمومیت غذایی به دلیل فاسد شدن مواد غذایی یا آلوده بودن آنها به میکروارگانیسم ها ایجاد می شود که گاهی به صورت فردی و گاهی نیز به صورت همه گیر اتفاق می افتد.
طالایی افزود: در بسیاری از موارد هنگام مسمومیت های غذایی فقط یک تن از جمعیتی که آن غذا را خورده است مبتلا می شود و این افراد شامل کودکان، سالمندان، زنان باردار یا شیرده ، مبتلایان به ضعف ایمنی ، مصرف کنندگان داروهای ضعف ایمنی، مبتلایان به اختلالات مادرزادی و مبتلایان به دیابت بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به مسمومیت های غذایی هستند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین افرادی که زیاد سفر می روند نیز مستعد ابتلا به این دسته از مسمومیت ها می شوند.

**راهکار پیشگیری از مسمومیت غذایی
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مهم ترین مساله در پیشگیری از مسمومیت های غذایی ، شستن دست هاست؛ به ویژه اگر دست تهیه کننده غذا، زخمی باشد حتی المقدور باید از پخت غذا اجتناب کند یا اینکه حتما دستکش بپوشد.
طالایی یادآور شد: رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری غذا در یخچال و توجه به ظروف کنسرو و تهیه غذا از مراکز معتبر و خرید مواد خوراکی دارای برچسب وزارت بهداشت در پیشگیری از مسمومیت بسیار حائز اهمیت است.

**مسمومیت با بستنی و الویه
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، یکی از شایع ترین مسمومیت های غذایی را به بستنی یا سالاد الویه (به دلیل استفاده از سس مایونز در سالاد)عنوان کرد.
وی درباره سس مایونز اظهار کرد: این سس، بلافاصله بعد از استفاده باید در یخچال نگهداری شود.
طالایی افزود:فرد در صورت آلوده بودن بستنی یا سالاد الویه، بسته به شدت سم ، ظرف نیم تا یک ساعت علائم مسمومیت را از خود نشان می دهد؛ضمن اینکه حداکثر دوره کمون مسمومیت بستنی آلوده به باکتری استافیلوکوک و الویه سه تا چهار ساعت است.

**مسمومیت ناشی از عدم پخت گوشت
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مسمومیت غذایی می تواند ناشی از عدم پخت کامل گوشت یا مواد لبنی تاریخ گذشته هم باشد.
به گفته طالایی، دوره کمون علائم مسمومیت ناشی از گوشت آلوده 6 تا 12 ساعت است .

**علائم مسمومیت های غذایی
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: دردهای کولیکی و شکمی و گاهی اسهال و حتی اسهال خونی و نیز سردرد، تهوع و بدن درد از علائم مسمومیت های غذایی به شمار می روند.
طالایی خاطرنشان کرد: مردم ، معمولا، مسمومیت های غذایی را خودشان با سرم درمانی، کنترل می کنند و پزشکان نیز تا حد ممکن از تجویز آنتی بیوتیک در مسمومیت های غذایی خودداری کنند؛ چرا که آنتی بیوتیک ها در مسمومیت های غذایی فقط هنگام آلودگی های غذایی با باکتری «ای کولای» و هنگام دردهای عضلانی و قلنجی ، تجویز می شود.
وی تاکید کرد: اگر علائم مسمومیت شدید بود حتما باید به پزشک مراجعه کرد. مشکلات روده ای و درگیری کلیوی ، ادرار زیاد یا اسهال شدید نیاز به مراجعه به پزشک دارد.

**مسمومیت با برنج
قائم مقام مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هنگامی که غذا در حجم وسیعی بطورمثال برای مشتریان رستوران ، کارمندان یک شرکت یا دانش آموزان یک مدرسه تهیه می شود، بیشتر امکان دارد که مسمومیت غذایی ایجاد کند چون در اینگونه مواقع ، ممکن است غذا ساعت ها خارج از یخچال نگهداری شود.
طالایی افزود: همچنین آلودگی برنج با نوعی باکتری موسوم به «باسیلوس سرئوس» نیز مسمومیت شدید و همه گیری ایجاد می کند. اینگونه مسمومیت ها بطورمثال هنگام تهیه غذا برای دانش آموزان در پیک نیک های مدرسه مشاهده می شود.
وی خاطرنشان کرد: مسمومیت های غذایی بطورکلی ، «محدود شونده» اند و بسته به شدت میکروارگانیسم مصرف شده ، ایجاد می شوند.
اول تا هفتم آبان ماه هفته پیشگیری از مسمومیت ها در کشور نامگذاری شده است که پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی
نام یکی ازروزهای این هفته است.
منبع ایرنا

ارسال شده در 7 آبان 1395 توسط خانم انیسی با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • روش پشیمان کردن افراد از خودکشی
  • آیا موسیقی به درمان سرطان کمک میکند؟
  • کلیدهای طلایی تغذیه سیگاریها
  • کمبود اطلاعات در زمینه های مختلف زناشویی و پیامدهای آن
  • موراد مهم در زمینه رابطه دو طرفه
  • مروری بر ضایعات عروقی معتادان تزریقی گیلان
  • تناسب غذا خوردن
  • برطرف کردن رفتارهای نامناسب گربه
  • چرا گوش کردن موثر و درک شرایط مراجع در هر درمان مناسب و موثری اهمیت دارد؟
  • پرفوزیون گوش میانی و داخلی
  • زنان و اختلالات مزمن و مرگبار تخمدان
  • ( به ) متخصص خانگی همه فن حریف شما
  • درمان جدیدی برای بهبود زخم های پوستی وقرنیه ای دربیماران دیابتی
  • هولناک ترین دستهای دنیا
  • همه علائم و مشخصه های سوء تغذیه
  • محبوبترین ها

  • خواندن کلمات توسط کودک زیر دو سال
  • سندرم مرگ ناگهانی و این پیامدها
  • همه انواع تیک های مزمن عصبی در اطفال
  • سردرد بچه ؛ تسکین و درمان
  • پیامدهای قطره آهن برای سیستم گوارشی
  • مشاهده دانه های پوستی در اطفال
  • امن ترین اسباب بازی ها
  • چاره حرکات ناشایست در اطفال
  • همراه با نوزاد تا به حرف آمدن وی
  • رابطه تغذیه اطفال و افزایش قد آنان
  • آسیب زدن به سیستم شنوایی کودکان با این اسباب بازیها
  • حتما برای کودکتان کلاه ایمنی تهیه کنید
  • دعوت کودکان به خوابیدن به صورت فردی
  • 10 راه برای بالا بردن قدرت ایمنی بچه ها
  • اگر می خواهید با فرزندتان بیرون بروید بخوانید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است