7

تا صحبت از افزایش انرژی در ورزش می شود ، ناخودآگاه به یاد دوپینگ می افتیم . در این مطلب نیز قصد داریم چند نوع دوپینگ را به شما معرفی کنیم ، با این تفاوت که این مواد کاملا مجاز می باشند و از طب سنتی آمده اند.

برای همه ما پیش آمده که به دلایل مختلف مانند فشار و استرس ناشی از کار روزانه، به هم خوردن قرار کاری یا یک دعوای کوچک خانوادگی دچار بی حوصلگی و بدخلقی شویم و همین موضوع علاوه بر آنکه روحیه خودمان را خراب کند تاثیری منفی بر سایر اعضای خانواده داشته باشد. اگر می خواهید با طبیعی ترین شیوه ها و روش هایی که درمانگران و متخصصان طب های طبیعی از آن برای تغییر حال و افزایش نشاط و انرژی مراجعین خود استفاده می کنند، آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید. با مرور این نسخه ها خواهید دید که چگونه در کمتر از چند ساعت می توانید حس و حال تان را با کمک گیاهان دارویی یا تکنیک های درمانگران شرقی عوض کنید.

 

دوپینـگ با دمنـوش بوعلی سـینا

 

یکی دیگر از شیوه هایی که می تواند در مدت زمان کوتاهی حال شما را بهتر و اعصاب تان را آرام کند، دمنوش بهار نارنج است. دمنوش بهارنارنج یکی از بهترین داروهای گیاهی است که طبیعتی گرم دارد و یک نوشیدنی مفرح بخش و با نشاط محسوب می شود که نوشیدن آن در عصر روزهای سرد بسیار لذت بخش است. در متون طب سنتی به این نکته اشاره شده که بهارنارنج علاوه بر خاصیت آرامش بخشی و شادی بخشی می تواند عملکرد مغز را تقویت کند و به ریلکسی اعصاب نیز کمک کند، بنابراین اگر احساس می کنید نیاز به چیزی دارید که حال و هوای شما را تغییر دهد، بهتر است سراغ جعبه گیاهان دارویی تان بروید و دمنوش بهارنارنج دم کنید. برای تهیه این دمنوش کافی است یک قاشق غذاخوری از برگ های خشک بهارنارنج را در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بیاید. فراموش نکنید که سر لیوان را با نعلبکی بپوشانید. دمنوش گل گاوزبان و بابونه نیز می تواند بعد از دمنوش بهارنارنج بهترین انتخاب باشد.

 

 

 

به شیوه هندی ها شاد شوید

 

اگر در شرایطی قرار گرفتید که به طور ناگهانی فشار و استرس زیادی به شما منتقل شد، می توانید از تکنیک تمرکز درمانی و مدیتیشن برای تخلیه این فشار استفاده کنید. برای به دست آوردن نشاط و شادابی اولیه خود بلافاصله به یک اتاق خلوت بروید که پنجره داشته باشد. پنجره را باز کنید و اجازه دهید هوای تازه درون اتاق بیاید و اکسیژن کافی وارد اتاق شود. سپس به صورت چهارزانو روی یک زیرانداز نرم یا یک پتوی چهار تا بنشینید و خیلی آرام با کمک دهان تان تنفس کنید. در این حالت اجازه دهید دهان تان به مقدار کمی بازبماند و از این طریق عمل دم و بازدم را انجام دهید. دقت کنید که نفس های تان عمیق نباشد. به این ترتیب تمامی تمرکز خود را روی نفس های آرام و منظم خود متمرکز کنید تا در بدن تان احساس سبکی و ریلکسی کنید. پس از مدتی احساس سبکی و شلی را در عضلات صورت، فک ها و تمامی بدن حس می کنید. در این مرحله تنها کافی است به واژه های خنده، شادی، نشاط و شادابی فکر کنید. روی این واژه تمرکز کنید. ۱۵ دقیقه در این حالت بمانید. این نشاط در سراسر روز شما را همراهی خواهد کرد.

 

روش درمانی مهاراجه ای

 

هندی ها شیوه های جالبی برای بهبود شرایط روحی و روانی خود دارند. آنها از تکنیک های حمام درمانی و عطردرمانی نه تنها برای درمان برخی بیماری ها استفاده می کنند بلکه از این شیوه ها برای تغییر شرایط روحی و روانی بهره می گیرند. اگر بعد از یک روز کاری خسته و کوفته از محل کار به خانه برگشتید و نیاز دارید در مدت زمانی کوتاه حال تان را تغییر دهید، می توانید به روش مهاراجه ها حمام درمانی کنید و از عصاره پرتقال یا اسانس گل سرخ استفاده کنید. کافی است وان را از آب نیمه ولرم پر کنید و ۵ قطره از این عصاره ها را درون وان بریزید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون آب دراز بکشید. حتی اگر در حمام خانه وان ندارید می توانید به شیوه دیگری حمام درمانی کنید. دوش آب گرم را باز کنید و ۵ تا ۷ قطره از این عصاره را روی یک دستمال اسپری کنید و گوشه ای از حمام قرار دهید تا با تنفس آن بتوانید نشاط و شادابی را به جسم و روح تان منتقل کنید.

 

ماساژ یک ساعته حال تان را خوب می کند

 

یکی از راه های ساده که در کمتر از ۱۰۰ ساعت و حتی کمتر از یک ساعت می توانید با کمک آن شرایط روحی و حال و هوای درونی تان را تغییر دهید و پرانرژی شوید ماساژ درمانی است. چینی ها با ماساژ بدن و تخلیه انرژی های منفی و انتقال انرژی مثبت از طریق مردین های بدن به فرد کمک می کنند تا با تمرکز تک تک سلول های بدنش را از فشارها و تنش های عصبی تخلیه کند. برای ارائه این ماساژ بهتر است از یک اتاق آرام و ساکت با اکسیژن کافی استفاده کنید و عضلات فرد را از شانه ها به سمت پایین با آرامش و ریلکسی ماساژ دهید. برای این کار بهتر است از سرانگشتان هر دو دست کمک بگیرید و به صورت موازی عضلات را از سرشانه ها به سمت پایین ماساژ دهید. بهترین حرکت برای ماساژ عضلات استفاده از کف دست و ایجاد حرکت دایره ای با فشار ملایم روی عضلات است.

 

به سبک چشم بادامی ها فشاردرمانی کنید

 

شاید برای تان عجیب باشد که فشار درمانی بعد از یک روز پراسترس و تنش چگونه می تواند حال تان را بهتر کند. این کار چندان پیچیده نیست همان طور که قلب، مغز، روده ها، معده و تمامی ارگان ها و اندام های درونی بدن در کف دست یا کف پا پایانه عصبی دارند، سیستم عصبی بدن نیز در کف پا و دست پایانه های عصبی دارد که با تحریک آنها می توان انرژی را از طریق مردین ها و کانال های انرژی به سمت اعصاب مرکزی هدایت کرد. برای این منظور کافی است نقطه نمایش داده شده در تصویر را به مدت ۳ دقیقه ماساژ دهید. بهترین راه برای ماساژ این نقطه آن است که با کمک انگشت شست ۲۰ ثانیه روی این نقطه فشار دهید و ۲۰ ثانیه آن را رها کنید. این تکنیک به شما کمک می کند تا انرژی ها را از طریق مردین ها به مغز و اعصاب برسانید و انرژی های مخرب را تخلیه کنید.

 

 

 

آرامش با پوست به

 

این دمنوش یکی از مقوی ترین دمنوش ها و چای های گیاهی است که برای تسکین و آرامش اعصاب توسط حکمای طب سنتی و ایرانی توصیه می شود، بنابراین می تواند بهترین انتخاب برای زمان هایی باشد که فرد یک دعوای خانوادگی یا کاری را پشت سر گذاشته است. این دمنوش بسیار خوش عطر بوده و به راحتی تهیه می شود. حتی می توانید خودتان پوست به را خشک کنید و از آن برای تهیه دمنوش به استفاده کنید. دمنوش «پوست به» یکی از بهترین جایگزین ها برای چای معمولی یا چای سیاه است که به صورت روزانه مصرف می شود.

 

برای تهیه این دمنوش گیاهی در کوتاه ترین زمان ممکن کافی است یک قاشق غذاخوری پوست به را درون یک لیوان آب جوش بریزید و سر آن را با نعلبکی بپوشانید. در شرایط معمولی نیز می توانید هنگام تهیه چای معمولی، ترجیحا چای ارگانیک، چند برش از پوست به خشک شده را درون قوری بیندازید. این روش به شما کمک می کند تا چای شما خوشبو و خوش عطر شود و در کنارش اعصاب تان را نیز آرام کند.