PicsArt_1477927483042 عامل چاقی! نان لوش و سنگک سرشار از کربوهیدارات

نان جزء اصی از سفره های ایرانی است. از دیرباز تا کنون نان در سفره ایرانی جایگاه مهمی داشته و مورد احترام بوده است. اما به گفته متخصصان تغذیه نان سرشار از کربوهیدرات بوده و کربوهیدرات ها از عوامل اصلی چاقی و اضافه وزن به شمار می آیند. با دکتر سلام همراه باشید.

 

تراز: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت صحبت‌های نسبت داده شده به خود مبنی بر این که نان لواش سم است را تکذیب کرد.

زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛ با تکذیب بخشی از صحبت‌هایش در برنامه صبح شبکه خبر به مناسبت روز جهانی با عنوان این که نان لواش سم است، گفت: در این برنامه در مورد کیفیت نان صحبت شد و بخشی از این صحبت مربوط به میزان سبوس نان‌هاش مصرفش بود، در واقع عنوان شد که در بین چهار نان سنتی مصرفی مردم بالاترین میزان سبوس در نان‌های سنگک و بربری و کمترین این میزان به ترتیب در تافتون و لواش است.

وی ادامه داد: نان لواش به دلیل همین پایین بودن میزان سبوس ارزش تغذیه ای کمتری دارد چرا که یکی از دلایل شیوع بیماری های غیر واگیر همچون دیابت ، بیمار های قلبی و عروقی ، چاقی و سرطانها به خصوص سرطان‌های دستگاه گوارش کاهش دریافت سبوس است.
کمبو
عبدالهی با بیان این که دو سال پیش دامنه سبوس‌گیری از آرد نانوایی ها  افزایش یافت عنوان کرد: این میزان تا ۱۸ درصد و حتی تا۲۱ درصد  افزایش یافته است. در واقع  این میزان سبوسگیری بدون توجه  به سلامت مردم صورت گرفته است. در همین راستا وزارت بهداشت برای حفاظت از سلامت مردم رسما درخواست بازنگری میزان سبوسگیری را به سازمان استاندارد اعلام کرده است و پیگیر انجام این موضوع هستیم.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد:توصیه ما به مردم برای ارتقا سلامتی‌شان این است که بیشتر  از نانهای۲ که سبوس بالاتری دارند مثل سنگک و بربری استفاده کنند.

ارسال شده در 10 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • اعتماد به نفس بالا و پایین درکودکان چه نشانه هایی دارد؟
  • رابطه جنسی و کاهش کلسترول بد
  • طرز تهیه شاه سلطان- غذای ترکیه
  • راههای مناسب در زمینه پیشگیری از ایجاد مسمومیت
  • روشهای ترک مکیدن انگشت در خردسالان
  • صدمه های مختلف ناشی از تصادف
  • عوارض زیان بار مصرف نوتلا
  • راهی برای ترک مصرف الکل
  • مصرف بیش از حد مكمل ويتامين A تاثيرات منفي بر جاي مي‌گذارد
  • از سرفه های ماندگار اطفال بترسید
  • پژوهشی جدید پیرامون حسگرهای محیط زیستی
  • پیشگیری از کسلی در محل اشتغال
  • اهمیت استفاده از لیموترش برای خون
  • کالری موجود در شکلات تلخ
  • رسپی دمنوش گیاهی برای سحری
  • محبوبترین ها

  • برای سلامت پوست چه برگهایی نیازداریم؟
  • گیاهان دارویی خطرناک برای سلامت جنین
  • ادویه ای که دوست سالمندان است
  • مصرف جوش شیرین و این همه فایده
  • کاربردهای جانبی اکالیپتوس
  • فواید درمانی خارخاسک
  • کرم موز: درمان طبیعی سرفه
  • یک نسخه گیاهی آرام بخش را بخاطر بسپارید
  • خاصیت های باور نکردنی سیر برای بدن
  • دمنوش آویشن و رفع تب
  • دارچین و زردچوبه دو ماده معجزه آسا
  • ممنوعیت مصرف دو نوع داروی گیاهی
  • با این گیاهان فشار خون بالای خود را پایین بیاورید
  • از بین بردن مواد سمی با آب کلم
  • درمان مشکلات روده با زنجبیل
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است