stop-eating-meat-feat

اگر مصرف گوشت را کناربگذاریم با چه مشکلاتی مواجه خواهیم شد گوشت قرمز باید در برنامه غذایی ما وجود داشته باشد برخی افراد خوردن گوشت قرمز را کنار میگذارند و سبزیجات را جایگزین آن ها می کنند آیا این امر به سلامتی این افراد آسیبی وارد نمیکند ؟کم خوردن یا نخوردن گوشت قرمز چه تاثیرات منفی بر بدن افراد گیاهخوار خواهد گذاشت؟

افرادی که از یک رژیم غذایی سرشار از گوشت به یک رژیم غذایی کم یا فاقد گوشت مهاجرت می کنند، با کاهش وزن خود مواجه می شوند زیرا از منابع گیاهی و کم کالری برای تغذیه کلی خود بهره می برند.

خوردن گوشت یا پرهیز از مصرف آن به طور کامل یک انتخاب شخصی است. در شرایطی که برخی از مردم نمی توانند حتی به دست کشیدن از خوردن گوشت فکر کنند، برخی دیگر گیاهخواری را یک سبک زندگی سالم‌تر و پایدارتر می دانند.

به گزارش “ایت لایو”، بخش سرطان سازمان بهداشت جهانی یعنی آژانس بین المللی پژوهش سرطان در سال 2015 گزارشی هشدار دهنده را منتشر کرد. این گزارش بر اساس مطالعاتی که طی 20 سال انجام شده بودند، شکل گرفته و به ارزیابی پتانسیل سرطان‌زا بودن دو نوع محبوب گوشت یعنی گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده پرداخته بود.

گوشت قرمز شامل تمامی انواع گوشت ماهیچه مانند گوشت گاو، گوشت گوسفند، گوشت بره، گوشت گوساله و گوشت اسب می شود. گوشت فرآوری شده نیز شامل نمونه هایی می شود که فرآیندهایی مانند افزودن نمک، پخت، تخمیر و دودی شدن را تجربه کرده و دیگر حالت طبیعی خود را ندارند که از آن جمله می توان به سوسیس، کالباس، همبرگر و گوشت کنسرو شده اشاره کرد.

بنابر گزارش آژانس بین المللی پژوهش سرطان، مصرف منظم گوشت فرآوری شده با سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) در ارتباط است. به گفته کارشناسان، فردی که روزانه 50 گرم گوشت فرآوری شده مصرف می کند با افزایش خطر ابتلا به این سرطان مواجه است. کارشناسان به این نکته اشاره داشته اند که خوردن گوشت فرآوری شده به تنهایی یک عامل سرطان‌زا نیست و خطر زمانی افزایش می یابد که فرد به طور مرتب دیگر انواع گوشت را نیز همراه با گوشت های فرآوری شده مصرف می کند.

در شرایطی که گوشت فرآوری نشده محصولی بی فایده نیست، اما خطرات سلامت برای فردی که به طور منظم گوشت مصرف می کند، به ویژه با در نظر گرفتن این مساله که جایگزین های گیاهی می توانند شرایط تغذیه ای مشابه را فراهم کنند، از فواید آن پیشی می گیرد.

هنگامی که موضوع رژیم غذایی و سلامت مطرح می شود، اتخاذ تصمیمی آگاهانه از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می شود. چه تصمیم بگیرید مصرف گوشت را کاهش دهید یا به طور کامل از آن پرهیز کنید باید از این مساله آگاه باشید که این کار چه تاثیری بر بدن شما می گذارد. در ادامه آن چه که می تواند با قطع مصرف گوشت برای بدن رخ دهد را ارائه می کنیم.

سلامت قلب شما بهبود می یابد

التهاب مکانیسم دفاعی بدن در برابر حمله میکروارگانیسم ها و ویروس های بیماری‌زا است. با این وجود، برخی مواد غذایی مشخص مانند گوشت التهاب آور هستند و می توانند موجب بقای التهاب شوند. التهاب مداوم یکی از عوامل اساسی بیماری های خطرناک مانند بیماری قلبی است.

Neu5Gc مولکولی است که در بدن تولید نمی شود، اما در گوشت قرمز وجود دارد. بنابر مطالعه ای که در سال 2015 در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شد، هنگامی که گوشت قرمز می خورید بدن به این مولکول خارجی از طریق ایجاد التهاب و به عنوان واکنشی دفاعی پاسخ می دهد. هنگامی که به طور مرتب گوشت می خورید، بدن این واکنش را حفظ کرده و التهاب باقی می ماند.

افزون بر این، بنابر نتایج مطالعه ای که در سال 2013 در نشریه Nature Medicine منتشر شد، گوشت قرمز حاوی ترکیبی به نام ال-کارنیتین است که هنگام تعامل با باکتری های روده گرفتگی عروق را کلید می زند. انسداد عروق دلیل شماره یک مرگ و میر مرتبط با بیماری قلبی است.

به بیان دیگر، رژیم های گیاهخواری عمدتا ضد التهاب هستند و به محافظت از قلب کمک می کنند.

از خود در برابر سرطان محافظت می کنید

التهاب دلیل اساسی برای انواع بیماری های بالقوه کشنده است و سرطان یکی از جدی‌ترین آنها محسوب می شود. گزارش سازمان بهداشت جهانی به دارا بودن ویژگی سرطان‌زایی گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده اشاره داشته که با مصرف منظم انواع دیگر گوشت تشدید می شود.

مطالعات پیش از این نیز پیوندهایی بین مصرف گوشت و خطر افزایش یافته ابتلا به برخی سرطان ها را نشان داده بودند. نتایج مطالعه ای که در سال 2004 در نشریه Environmental and Molecular Mutagenesis منتشر شد، نشان داد که مصرف زیاد گوشت با ابتلا به سرطان کولورکتال مرتبط است. هنگامی که گوشت پخته می شود یا حتی در دماهای بالا دودی می شود، مواد شیمیایی خاصی آزاد می کند که موجب تغییر در DNA انسان می شوند و آنها را مستعد سرطانی شدن می سازند.

اما رژیم گیاهخواری چنین خطراتی را ایجاد نمی کند. مطالعه ای که در سال 2009 در نشریه British Journal of Medicine منتشر شد، نشان داد که گیاهخواران در معرض خطر کمتر ابتلا به سرطان هایی خاص (به عنوان مثال، معده، تخمدان، و مثانه) نسبت به گوشتخواران قرار دارند.

تغییر از رژیم غیر گیاهخواری به یک رژیم گیاهخواری موجب کاهش ترشح اسیدهای صفراوی و استرول های خنثی می شود و پس از آن خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کاهش می یابد. اسیدهای صفراوی و استرول های خنثی چربی هایی هستند که در مقادیر زیاد از عوامل خطرآفرین برای سرطان روده بزرگ محسوب می شوند.

شانس شما برای زندگی طولانی‌تر افزایش می یابد

خوردن گوشت، به ویژه گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده، می توانند از طول عمر شما بکاهند. یک تجزیه و تحلیل بلند مدت الگوهای رژیم غذایی هزاران نفر از آمریکا و اروپا نشان داد که گیاهخواران و آنهایی که گوشت بسیار کمی مصرف می کنند، بیشتر عمر می کنند. از هزاران نفری که مورد مطالعه قرار گرفتند، آنهایی که گوشت قرمز بیشتری مصرف می کردند زودتر و جوان‌تر جان خود را به واسطه بیماری قلبی و سرطان از دست دادند.

جایگزین کردن گوشت با منابع گیاهی پروتئین مانند محصولات لبنی، حبوبات و مغزهای خوراکی، می تواند طول عمر شما را افزایش دهد.

وزن از دست می دهید

افرادی که از یک رژیم غذایی سرشار از گوشت به یک رژیم غذایی کم یا فاقد گوشت مهاجرت می کنند، با کاهش وزن خود مواجه می شوند زیرا از منابع گیاهی و کم کالری برای تغذیه کلی خود بهره می برند. مطالعه ای که در سال 2007 در نشریه Obesity منتشر شد، نشان داد که یک رژیم غذایی کاملا گیاهی (بدون مصرف گوشت حیوانی و محصولات مرتبط با حیوانات مانند لبنیات) طی یک بازه زمانی یک تا دو سال با کاهش وزن چشمگیر سوژه های دارای اضافه وزن مرتبط بوده است.

رژیم های گیاهخواری و وگان سرشار از غلات کامل، سبزیجات و میوه ها هستند که منابع فوق العاده ای برای فیبر محسوب می شوند. فیبر همواره ارتباط مثبتی با کاهش شاخص توده بدنی (BMI) و وزن داشته است. افزون بر این، غذاهای گیاهی سرشار از مواد مغذی و دارای کالری کم هستند.

از دیابت پیشگیری می کنید یا آن را بهتر مدیریت می کنید

مقاومت به انسولین شرایطی است که در آن بدن در برابر انسولین، هورمونی که سطوح قند خون را کنترل می کند، مقاوم می شود. این شرایط به دیابت نوع 2 منجر می شود.

نتایج مطالعه ای که در سال 2011 در نشریه Diabetic Medicine منتشر شد، نشان داد که افزایش وزن، به ویژه در قسمت شکم، با ابتلا به دیابت مرتبط است. یک رژیم غذایی گیاهخواری کم کالری وزن شکمی را کنترل می کند و حساسیت انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت تنظیم می کند.

گوشت قرمز، به ویژه انواع فرآوری شده، حاوی مقادیر بالایی از سدیم، نیترات و نیتریت هستند که همگی مقاومت به انسولین را به واسطه مهار فعالیت سلول های بتا مسئول تولید انسولین افزایش می دهند.

به بیان دیگر، رژیم های غذایی گیاهی مانند مغزهای خوراکی، غلات کامل، لوبیاها و لبنیات کم چرب خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهند.

فشار خون خود را زیر کنترل در می آورید

بنابر مطالعه ای که در سال 2015 در نشریه Journal of Pulmonary and Respiratory Medicine منتشر شد، گوشت قرمز با فشار خون بالا نیز مرتبط است. هنگامی که باکتری های روده گوشت قرمز را متابولیز می کنند، ترکیبی به نام تری متیل آمین-ان-اکسید آزاد می شود و این ترکیب می تواند به افزایش فشار خون کمک کند.

افزون بر این، گوشت قرمز حاوی مقدار بالایی از چربی های اشباع شده است. مصرف منظم چربی های اشباع شده در بلند مدت به انسداد شریان ها منجر می شود که سختی شریان ها را به همراه داشته و اجازه نمی دهد عملکرد درستی داشته باشند. بر همین اساس، آنها باید تلاش بیشتری برای رساندن خون سرشار از اکسیژن به قلب انجام دهند. این سختی و انسداد در قالب افزایش فشار خون خود را نشان می دهد.

همچنین، گوشت های فرآوری شده نه تنها سرشار از چربی های اشباع شده هستند، بلکه حاوی مقادیر مضر از سدیم، یکی دیگر از عوامل افزایش فشار خون هستند.

به بیان دیگر، دنبال کردن یک رژیم غذایی گیاهی با کاهش فشار خون مرتبط است.

از درد آرتریت روماتوئید خلاص می شوید

افرادی که دارای آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) هستند به این نکته اشاره داشته اند که یک رژیم غذایی مشخص در کاهش نشانه های این بیماری موثر بوده است. مطالعات نشان داده اند که رژیم های غذایی مشخص می توانند رفتار میکروارگانیسم هایی که در آرتریت روماتوئید نقش دارند را تغییر دهند.

بنابر مطالعه ای که در سال 2002 در نشریه Journsl of Alternative and Complementary Medicine منتشر شد، بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید متوسط تا شدید که رژیم غذایی وگان کم چربی را دنبال کرده بودند، کاهش قابل توجه نشانه های بیماری خود را گزارش کردند.

آکنه ها می توانند بهبود یابند

گوشت سرشار از ویتامین B12 است و مقدار اضافی از این ویتامین می تواند زمینه ساز ظهور آکنه شود. بر همین اساس، افرادی که یک رژیم غذایی سرشار از گوشت را دنبال می کنند نسبت به افرادی که گوشت کمتری مصرف می کنند یا گیاهخواران بیشتر دچار آکنه می شوند.

از آنجایی که گوشت قرمز منبع خوبی برای ویتامین B12 است مصرف منظم آن می تواند احتمال فعال کردن آکنه را افزایش دهد، در شرایطی که یک رژیم غذایی گیاهخواری مقدار متوسط از ویتامین B12 را تامین می کند و احتمالا به کنترل آن کمک می کند.

عصر ایران