ویتامین B3 مخمر آبجو گوشت کلیه و قلب کبد خرما پوست و جوانه غلات

از اهمیت دریافت نیاسین توسط بدنتان چه میزان اطلاع دارید این ویتامین در چه موادغذایی یافت می شود ؟خواص درمانی این نوع ویتامین کدامند؟موارد استفاده در پزشکی ویتامین ب 3 اطلاعی دارید می خواهیم به بررسی منابع ویتامینB3 بپردازیم و اهمیت مصرف آن را برای بدن بدانیم با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ویتامین B3 (یا نیاسین) ضد بیماری پلاگر در انسان و بیماری زبان سیاه در سگ است.

‎ویتامین B3 بیشتر در مخمر آبجو, پوست و جوانه غلات, خرما, گوشت, کبد, کلیه و قلب و شیر بیشتر است.

‎ ‎کمبود شدید ویتامین B3  اسهال شدید و عوارض گوارشی را به دنبال دارد و اگر این کمبود ادامه پیدا کند زوال عقل ایجاد می‌شود.

ویتامین B3 در اثر پختن در آب از بین می‌رود. بنابراین تا حد امکان از جوشاندن، پختن و فریز کردن سبزیجات خودداری کنید.

خواص شیمیایی نیاسین

‎این ویتامین یکی از مقاوم‌ترین مواد در طبیعت است. نیاسین در محیط‌های اسیدی، قلیایی، حرارت، نور و اکسیژن هوا مقاوم است و فقط مقدار مختصری در آب حل می‌شود. در یک طبخ معمولی 15 تا 25 درصد نیاسین از بین می‌رود.

‎فرم نیکوتین آمید آن برای موارد درمانی بهتر است چون به کار بردن مقادیر زیاد اسیدنیکوتینیک (فرم دیگر نیاسین)، که به عنوان نرم‌کننده‌ی عروق عمل می‌کند، ممکن است سبب قرمز شدن پوست شده و ایجاد حس سوزش نماید.

اعمال نیاسین در بدن

‎این ویتامین در تنفس سلولی دخالت دارد و در آزاد کردن انرژی از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها دخالت دارد.
‎گلیکوژن، ماده کربوهیدراتی ذخیره‌ای موجود در کبد و عضلات می‌باشد و نیاسین در سنتز آن نقش دارد.
‎همچنین نقش مهمی در سوخت و ساز چربی‌ها در بدن ایفا می‌کند.

موارد استفاده در پزشکی

نیاسین آمید به درمان آرتروز، روماتیسم مفصلی، دیابت وابسته به انسولین، بی‌خوابی و سردرد میگرنی کمک می‌کند.
‎هر شکلی از این ویتامین می‌تواند در درمان یا پیشگیری از پلاگر استفاده شود.
‎ افرادی که دچار سل یا سرطان هستند، خانم‌هایی که از قرص‌های ضد حاملگی استفاده می‌کنند و اشخاصی که از کمبود پروتئین رنج می‌برند، به احتمال بیشتر دچار کمبود این ویتامین می‌شوند.
‎نیاسین، در مقادیر بالا یعنی حدود 3 گرم در روز، کلسترول بد (LDL) را کاهش و کلسترول خوب (HDL) را افزایش می‌دهد.
‎این ویتامین اثر داروهای کاهنده‌ی کلسترول را نیز افزایش می‌دهد؛ منتها حالت گرم شدن و گرگرفتگی ایجاد می‌کند و پوست قرمز می‌شود. بایستی بدانید که در مقادیر بالاتر از 50 تا 60 میلی‌گرم در روز ممکن است عوارض گوارشی (اسهال، استفراغ، تهوع و دل درد) ایجاد کند و گاهی موجب بروز کهیر، سردرد، سرگیجه، اسپاسم برونش و درد در ناحیه قفسه سینه می‌شود. لذا چنین مقادیری تنها بایستی تحت نظر پزشک به صورت دارو مصرف شوند و استفاده خودسرانه از آن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
ویتامین B3 می‌تواند به ترمیم و بازسازی مغز پس از سکته کمک کند.

عوارض کمبود ویتامین B3.

‎لکه و زخم‌هایی که از کمبود ویتامین B3 ایجاد می‌شود به گردن کازال مشهور است؛ کازال شخصی بود که اولین بار این لکه‌ها و زخم‌ها را کشف کرد و به نام او نام‌گذاری شد.افراد روزانه به 14 میلی‌گرم از این ویتامین نیازمند هستند. کمبود این ویتامین موجب بروز بیماری‌های التهابی پوست می‌شود و در قسمت‌هایی از پوست که در معرض آفتاب قرار می‌گیرد لکه‌ها و زخم‌های کازال بروز می‌کند. البته ویتامین B3 به نور و حرارت مقاوم است، همچنین این ویتامین به حفظ آرامش فرد کمک می‌کند و هورمون‌های درون‌ریز مهم را در بدن تولید می‌کند. کمبود شدید این ویتامین اسهال شدید و عوارض گوارشی را به دنبال دارد و اگر این کمبود ادامه پیدا کند زوال عقل ایجاد می‌شود.

‎پلاگر بر روی سه اندام مهم بدن شامل دستگاه گوارش، پوست و اعصاب اثر می‌گذارد.

عوارض پوستی شامل تورم، التهاب، ناراحتی، خشونت پوست، تاول و تغییر رنگ پوست می‌باشند که سه مشخصه اصلی دارند: علایم قرینه هستند، عارضه آن قدر شدید است که مرز مشخصی بین قسمت مبتلا و غیر مبتلا وجود دارد و این که در تابستان به علت تابش بیشتر آفتاب عوارض شدیدتر است. عارضه گردن بند پلاگر، یک طوق ملتهب و قطور و کبود است که تمام گردن را در بر می‌گیرد.
عوارض گوارشی شامل بی‌اشتهایی، التهاب و ناراحتی زبان، کاهش اسید معده و در نتیجه بروز عفونت‌های مکرر گوارشی، تهوع، دل درد، التهاب و ورم روده می‌باشد. بارزترین علامت گوارشی، اسهال شدید است.
‎عوارض عصبی شامل حساسیت، سردرد و بی‌خوابی در مراحل اولیه ایجاد می‌شود و به زودی به دنبال آن علایم ذهنی و روحی شدیدتری مانند فراموشی، اوهام و بالاخره یک افسردگی شدید که تقریباً مقدمه مرگ است، ظاهر می‌شود.

منابع ویتامینB3

‎بدن شما ویتامین B3 را از پروتئین به دست می‌آورد بنابراین اگر در رژیم غذایی پروتئین کافی وجود داشته باشد، این ویتامین، کافی به بدن شما می‌رسد.

‎بهترین منابع ویتامین B3  غذاهایی است که غنی از پروتئین باشد مانند: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیای خشک پخته شده و نخود، کبد، شیر کم چربی یا بدون چربی و پنیر، سویا و آجیل.

منابع دیگر خوب برای این ویتامین شامل مخمر آبجو، سبوس گندم و حبوبات، غلات (به جز ذرت)، قارچ و سبزیجات تازه است.

‎ویتامین B3  در اثر پختن در آب از بین می‌رود. بنابراین تا حد امکان از جوشاندن، پختن و فریز کردن سبزیجات خودداری کنید.

·         ‎هر 100 گرم ماهی 11.7میلی‌گرم

·         ‎یک لیوان آرد گندم 7.4 میلی‌گرم

·         ‎100 گرم قارچ خام 1.4 میلی‌گرم

·         ‎نصف لیوان ذرت پخته 1.3 میلی‌گرم

·         ‎100 گرم هویج خام 700 میلی‌گرم

·         ‎و یک لیوان شیر خام دو درصد چربی 2 میلی‌گرم ویتامین B3 دارد

.

5 1000
ارسال شده در 15 آبان 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • عینک هوشمند مختص افراد دیابتی
  • خوراکی موثر بر سلامت استخوان بانوان
  • جدا کردن دانش آموزان متاهل از مدارس معمولی کار درستی است؟
  • معرفی سه نسخه رژیم لاغری
  • 7 خاصیت بی نظیر فلفل سیاه
  • مشخصه بارز افسردگی
  • کمبود آنتی اکسیدان در بدن
  • دسر ماگنولیا
  • محبوبترین ها

  • یک پودینگ بسیار عالی با ترکیبات عالی
  • پیراشکی پنیری سرخ شده
  • پیده های کوچک گوشتی
  • منو غذایی یونانی
  • نکات کلیدی برای درست کردن قلیه ماهی
  • شیرینی چنگالی رژیمی ترکیه
  • پیراشکی تره فرنگی وسیب زمینی
  • برای مهمانی چگونه نان و پنیر و سبزیِ درست کنیم؟
  • رپورتاژ

  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • ورزش و یوگا در بارداری و توصیه های مربوطه
  • استحکام وسلامت استخوان فک= نجات دندان های لق
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما