دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
متخصص گوش و حلق وبينى
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا

dead-fish_wide-4c1800f35cb8bea311ab851720b4769e7f4a0a4c-s900-c85

همان طور که میدانید جیوه یکی از فلزات سمی است و ضررهای زیادی به بدن می رساند.به دلیل وجود جیوه در آب ها و استفاده آبزیان از همان آب، جیوه موجود در بدن ماهی ها می تواند موجب آسیب های عصبی و افسردگی شود.افسردگی بیماری ای رایج بین افراد است که مصرف میوه و سبزیجات طبیعی می تواند از آن پیشگیری کند.

درک اینکه آیا یک رژیم غذایی ضعیف و ناسالم به بروز افسردگی منجر می شود یا افسردگی دلیل دنبال کردن یک رژیم غذایی ضعیف است نکته ای ضروری است. افسردگی و روش های درمان آن می توانند روی اشتها و مواد غذایی مصرفی تاثیرگذار باشد و بر همین اساس، افراد افسرده ممکن است به مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های ناسالم تمایل داشته باشند.

آن چه ما نیاز داریم یک مطالعه آینده‌نگر (مطالعه ای که در طول گذشت زمان انجام می شود) است، یعنی جایی که همه چیز با افرادی که افسرده نیستند، آغاز می شود و برای چندین سال شرایط آنها زیر نظر گرفته می شود. در سال 2012، یک چنین مطالعه ای انجام شد و تا شش سال ادامه داشت. خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که سطوح بالاتری از کاروتنوئید، نشانگر خوبی برای مصرف میوه ها و سبزیجات است، در جریان خون آنها وجود داشت 28 درصد کمتر گزارش شد. پژوهشگران این گونه نتیجه گیری کردند که سطوح پایین این مواد مغذی گیاهی سالم در خون می تواند در پیش بینی ابتلا به نشانه های افسردگی جدید موثر باشد. اما راجع به خودکشی چطور؟

در سراسر جهان، هر ساله یک میلیون نفر خودکشی می کنند. در میان کشورهای اروپایی، یونان کمترین نرخ خودکشی را به خود اختصاص داده است. ممکن است شرایط آب و هوایی در این زمینه موثر باشد اما شاید چیزی در رژیم غذایی آنها نیز در این زمینه نقش داشته باشد. طی یک پژوهش شرایط 10 هزار نفر به مدت چند سال زیر نظر گرفته شد. این افراد رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می کردند که احتمال کمتری دارد با افسردگی در ارتباط باشد. آیا رژیم غذایی نقش محافظتی ایفا می کرد؟ مشخص شد شراب قرمز و ماهی نقش چندانی نداشتند و در حقیقت این میوه ها، مغزهای خوراکی، لوبیاها و نسبت چربی گیاهی بالاتر نسبت به چربی حیوانی بود که نقش محافظتی را ایفا می کرد. در مقابل، روندهای نامطلوب چشمگیری برای مصرف لبنیات و گوشت دیده شد.

یک الگوی رژیم غذایی محافظتی مشابه در ژاپن نیز دیده شده است. مصرف بالای سبزیجات، میوه ها، قارچ ها، و محصولات سویا با کاهش شیوع نشانه های افسردگی مرتبط بوده اند. در این میان، الگوی غذایی سالم با مصرف بالای غذای دریایی توصیف نشده بود. نتایجی مشابه در مطالعه ای با حضور 100 هزار زن و مرد ژاپنی که به مدت 10 سال زیر نظر قرار داشتند، حاصل شد. شواهدی مبنی بر نقش محافظتی مصرف بالای ماهی یا اسیدهای چرب امگا-3 زنجیره طولانی EPA و DHA در برابر خودکشی به دست نیامد. در حقیقت، پژوهشگران خطر افزایش یافته ارتکاب به خودکشی در میان مردان غیر الکلی که غذای دریایی فراوان مصرف می کردند را مشاهده کردند. این شرایط ممکن است اتفاقی باشد، اما نتایجی مشابه برای رژیم غذایی مدیترانه ای نیز به دست آمده بود. مصرف زیاد غذای دریایی با خطر افزایش یافته ابتلا به اختلالات روانی مرتبط بود.

یک توضیح احتمالی برای این شرایط می تواند به محتوای جیوه ماهی ها بازگردد. ما می دانیم که جیوه موجود در ماهی ها می تواند موجب آسیب عصبی شود که با خطر افزایش یافته ابتلا به بیماری آلزایمر، از دست دادن حافظه، اوتیسم و همچنین افسردگی مرتبط است. از این رو، خطر افزایش یافته ارتکاب به خودکشی در میان افرادی که ماهی زیاد مصرف می کنند می تواند به واسطه آثار مضر جیوه موجود در ماهی ها باشد.

مطالعات دانشگاه هاروارد نیز به نتایجی مشابه دست یافته است. صدها هزار نفر به مدت 20 سال زیر نظر قرار داشتند و شواهدی مبنی بر مصرف بالای روغن ماهی یا خوردن ماهی با کاهش خطر ارتکاب به خودکشی مشاهده نشد و حتی روند مرگ و میر ناشی از خودکشی در میان افرادی که بیشتر ماهی مصرف می کردند، بیشتر بود.

منبع: خبرپو

 

5 1000
ارسال شده در 12 آبان 1395 توسط با موضوع روانشناسی
ویزیت یاب

مطالب پیشنهادی

پیشنهاد سردبیر

  • از راه اشک چشم چگونه اندازه قند خون سنجیده می شود
  • تا چه اندازه با پروتئین بدن خود آشنایید؟
  • شناسایی نخستین علائم پارکینسون
  • کسب موفقیت در صرفه جویی
  • تاثیر قندخون بر بی خوابی شبانه
  • مهمترین علت پرش پلک و این روشهای درمانی
  • نکات مراقبت از پوست در روز عروسی
  • ساخت واکسن سرطان برای بیماران سرطانی؟!
  • محبوبترین ها

  • انواع سرطان های کشنده میان مردان و زنان ایرانی
  • چرا بیماران مبتلا به اوتیسم از تماس چشمی پرهیز دارند؟
  • اطلاعات کامل درباره درد لگن در خانم ها
  • ابتلا به فشارخون در جهان رو به افزایش است
  • درمان آلرژی و کنترل آن
  • همه چیز از ایجاد تبخال تا بهبودی آن
  • روشی برای درمان سنگ کلیه
  • چرا برج نشینان بیشتر به فشار خون بالا مبتلا می شوند؟
  • رپورتاژ

  • خدمات زیبایی کلینیک جوانه
  • کم کردن حجم معده با روش های غیر جراحی
  • کلینیک تخصصى پوست مو و زيبايی دکتر بابایی
  • دکتر علیرضا نوروزعلی جراح دندانپزشک
  • دكتر عليرضا فقيهى فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x