str2x_ach_2308_thelma-pdf-e1440238320363-770x470

آیا شوهرتان در مواجهه با بانوان دیگر دچار تغییر رفتار محسوس می شود ؟چه نوع رفتارهایی در مردان را باید جدی بگیریم امروزه به خاطر شرایط کاری و حضور زنان در جامعه این امر اجتناب ناپذیر است اما حد و مرز لازم در این زمینه باید رعایت شود و در صورت زیاده روی همسرتان در ارتباط با خانم های مختلف عکس العمل مناسب و سنجیده ای از خود نشان دهید توصیه های روانشناسان و مشاورین خانواده در این زمینه چیست ؟

برخی از رفتارهای مردان برای همسرشان حساسیت‌برانگیز و ناراحت‌کننده است، مخصوصا رفتارهایی که آنها در مورد زنان دیگر در پیش می‌گیرند. نوع برخورد آنها با زنان فامیل و آشنایان، میزان صمیمیت، شوخ‌طبعی در مراوده با آنها و نبود برخی چهارچوب‌های مذهبی در معاشرت از جمله مواردی است که زنان را نسبت به ارتباط همسرشان با زنان دیگر آزرده می‌کند و به دنبال خودش تنش و درگیری و مرافعه به همراه می‌آورد.
در موارد متعددی از سوال در این زمینه باعث شد که ما با کمک فائزه دشتی، کارشناس‌ارشد روانشناسی به بازگویی برخی موارد مهم در این ارتباط بپردازیم.

دشتی در ابتدا این موضوع را ریشه‌شناسی می‌کند و می‌گوید: موضوعی که در اینجا مطرح است به دلیل تفاوت فرهنگی و دیدگاه مذهبی متفاوتی است که زوج‌ها با یکدیگر دارند. در حقیقت درست یا غلط بودن برخی از این رفتارها برای افراد، مساله‌ای فرهنگی است که به سبک تربیت خانوادگی و اعتقادات شخصی هر کسی برمی‌گردد. البته ما در اینجا صحبت درستی یا نادرستی را نمی‌کنیم و مهر تایید به این رفتارها نمی‌زنیم بلکه درباره تفاوت دیدگاه و منش افراد در مناسبات اجتماعی صحبت می‌کنیم.
او در ادامه توضیح می‌دهد: درست است که بر طبق اعتقادات مذهبی شما این رفتارها درست نیست اما اعتقادات و باورهای مذهبی هرشخصی باید برای همه قابل احترام باشد، مخصوصا اگر این فرد همسر یا خانواده همسر شما باشند. همان طور که آنها نمی‌توانند شما را مجبور کنند که حجاب نداشته باشید و به شما تحمیل کنند که با نامحرم رابطه صمیمی‌تری برقرار کنید، شما هم نمی‌توانید به صورت مستقیم و با سرزنش به آنها بگویید چرا این رفتار را دارند، مخصوصا در مورد خانواده همسرتان باید کمال دقت را داشته باشید که به واسطه تذکر یا واکنش شما، احساس بی‌احترامی یا شماتت به آنها دست ندهد.
این کارشناس‌ارشد روانشناسی به اهمیت شناخت تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی پیش از ازدواج تاکید می‌کند و می‌گوید: مساله اینجاست که وقتی رفتارها و اعتقاداتی برای شما در اولویت اهمیت هستند، در هنگام خواستگاری در مورد آنها صحبت کرده و نظر همسر آینده‌تان را جویا شوید تا با چهارچوب‌ها و موازین او آشنا شوید. همچنین دوران آشنایی و نامزدی فرصت خوبی است تا با مشاهده نوع برخورد همسرتان با اطرافیان و آشنایان نسبت به این جنبه از شخصیت و رفتار او شناخت پیدا کرده و بعد با تفکر و مشورت در مورد انتخاب او به عنوان همسر تصمیم‌گیری کنید. باید دقت داشته باشید که وقتی فردی سال‌ها در یک خانواده با فرهنگ مشخص و تربیتی خاص خود پرورش یافته است، نمی‌توان به راحتی تغییری در رفتار او ایجاد کرد و نباید با فرض اینکه بعدا این رفتار همسرتان را تغییر می‌دهید، وارد ازدواج شوید؛ بلکه باید یا این رفتار را بپذیرید یا برای تغییر بخشی از آن و به تدریج تلاش کنید.
فائزه دشتی، کارشناس‌ارشد روانشناسی در نهایت در مورد شیوه مواجهه با چنین وضعیتی و برخورد صحیح زنان با همسران‌شان توضیح می‌دهد: اگر شما قصد داشته باشید که با امر به معروف و نهی از منکر همسرتان را متوجه کار اشتباهی که انجام می‌دهد، کنید باید این کار را با آرامش و احترام و به دور از دعوا، تهدید، توهین یا اعمالی از این دست انجام بدهید. چون در این صورت او واکنش دفاعی در مقابل شما خواهد داشت و حرف شما را نمی‌پذیرد. در اموزه‌های دینی ما نیز تاکید شده که در تبلیغ دین نباید از رفتار انتقادی و پرخاشگرانه استفاده کرد، پس فقط می‌توانید با حفظ ارزش‌های دینی خود و پایبند بودن به آنها از اعتقادات خودتان محافظت کنید و با صحبت پیرامون این موضوع، بدون قضاوت در مورد رفتار کسی، همسرتان را با باورهای خود آشنا کنید.

سلامت نیوز