20150401-herb-storage-best-method-8

برخی خوردنی ها مانند آووکادو،گوشت گاو،ماهی ،لیمو،خیار،سیب‌زمینی خام،پنیر،سیر و پیاز ،سیب و موز را باید به صورت مناسب نگهداری کنید البته باید با اصول مهم در این زمینه اشنایی داشته باشید تا مانع کپک زدن و ازبین رفتن آن ها شوید هریک محیط و دمای مناسبی نیاز دارند تا گندیده نشوند و از بین نروند به برخی ترفندهای موثر در این زمینه دقت کنید.

یخچال یا انباری. باز یا به صورت بسته‌بندی؟ بسیاری در مورد نگهداری مواد غذایی دچار اشتباه می‌شوند که نه‌تنها باعث از دست رفتن کیفیت، مزه، عطر و طعم آن می‌شود، بلکه براثر فاسد شدن زودهنگام باید آن را دور ریخت
تصویر مواد غذایی را اشتباه نگهداری نکنید

خیار عاشق ظرف میوه است. نگهداری خیار در کنار سایر میوه‌ها باعث حفظ ویتامین‌ها و همچنین کپک‌نزدن آن می‌شود. خیار اما از گوجه‌فرنگی و سیب زیاد خوشش نمی‌آید، زیرا گازهایی که از آن‌ها خارج‌می‌شوند باعث تسریع روند رسیدن آن می‌شود.

لیمو و دیگر مرکبات در مناطق گرمسیر و معتدل رشد می‌کنند و تحمل سرما و نگهداری در یخچال را ندارند. لیمو حتی اگر بریده شده است را هم بهتر است در یک ظرف نگهداری کنیم.

پنیر را در پلاستیک نگهداری نکنید زیرا در آن عرق می‌کند. برای نگهداری کوتاه مدت از کاغذ استفاده کنید. یک قطعه پنیر را می‌توان تا ۳ هفته با کمک پارچه‌ای که در آب نمک خوابانده و دور آن پیچیده شده، نگهداری کرد. هر دو تا سه روز یک‌بار باید پارچه را دوباره با آب نمک خیس و پس از چلاندن پنیر را در آن قرار داد. بریدن پنیر در جایی که قبلا نان بریده شده، باعث کپک‌زدن سریع پنیر می‌شود.

کرفس را معمولا در بسته‌های پلاستیکی می‌فروشند. به محض خرید برای جلوگیری از پلاسیده شدن سریع باید آن را از پلاستیک خارج کرد. دمای یخچال برای نگهداری کرفس بسیار مناسب است.

در فروشگاه‌های مواد غذایی آلمان ریحان را در گلدان می‌فروشند. بسیاری به این گلدان یا آنقدر آب می‌دهند که باعث “غرق شدن” ریحان می‌شود یا اینکه براثر کمبود آب می‌خشکد. ریحان آفتاب زیادی نیاز دارد و خاک گلدن هم باید همیشه نم داشته باشد. اگر برگ‌های ریحان را چیدید، آن را در درون یک پارچه نم‌دار پیچیده و در یخچال نگهداری کنید.

گرچه در قسمت بالای در یخچال جایی برای نگهداری تخم مرغ درنظرگرفته شده، اما این یک خطای تکنیکی است. در این قسمت تخم مرغ به علت باز و بسته شدن در یخچال به‌ویژه در مناطق گرمسیری دائما با تناوت دما و گرم و سرد شدن روبرو است. تخم مرغ بهتر است در محوطه درونی یخچال نگهداری شود. برای نگهداری طولانی بهتر است نوک تیز تخم مرغ به طرف پایین قرار گیرد.

سیب‌زمینی خام را در یخچال نگهداری نکنید. روشنایی زیاد، گرما و رطوبت هم برای نگهداری سیب‌زمینی مناسب نیست.

سیر باید نفس بکشد و به همین خاطر نگهداری در یخچال و یا جای گرم برای آن مناسب نیست. بهترین راه نگهداری سیر در یک ظرف باز در یک قفسه است.

پیاز را در جای خنک و نه سرد (یخچال) نگهداری کنید. در عین حال باید جای نگهداری پیاز تاریک و خشک هم باشد.

سیب و موز را هیچگاه در کنار هم نگهداری نکنید. گاز اتیلنی که از این دو میوه خارج می‌شود باعث رسیدن سریع متقابل آن‌ها درون ظرف می‌شود. در عین حال موز را بهتر است به‌صورت آویخته (آنگونه که روی درخت است) نگهداری کرد.

برخی دانه‌های قهوه را برای تازه ماندن در یخچال نگهداری می‌کنند و این درست نیست. نگهداری آن در یک قفسه یا کمد کافی است. البته برای نگهداری طولانی‌مدت و حفظ عطر و طعم می‌توان قهوه را در فریزر نگهداری کرد.

گوجه را به هیچ عنوان در یخچال نگهداری نکنید زیرا طعم و ویتامین‌های آن از بین می‌رود. از گوجه نیز گاز اتیلین زیادی ساطع می‌شود و به همین دلیل از نگهداری به‌ویژه کاهو در نزدیکی آن خودداری کنید، زیرا کاهو در کنار گوجه به‌سرعت پلاسیده می‌شود.

فلفل دلمه‌ای علاقه زیادی به سرما ندارد و نباید به هیچ عنوان آن را در یخچال نگهداری کرد و بهتر است در کنار دیگر میوه‌ها و سبزیجات نگهداری شود.

آووکادو از میو‌های گرمسیری است و در دمای پایین امکان “رسیدن” ندارد. اگر آووکادو را پوست گرفته‌اید، قدری آب لیمو جلوی قهوه‌ای شدن رنگ آن را می‌گیرد.

بی دلیل نیست که اکثر مردم دنیا نان را در جعبه‌ای در آشپزخانه نگهداری می‌کنند. این جعبه باید بعد از مدتی تمیز شود. برای جلوگیری از خشک شدن نان، می‌توان آن را در کاغذ یا پارچه پیچید. نان اضافه را می‌توان بصورت یخ‌زده در فریزر نگهداری کرد و در صورت نیاز آن را دوباره در فر اجاق یا توستر داغ کرد.

هنگام خرید ماهی، حتما به تاریخ مصرف آن توجه داشته باشید. دقت کنید که “زنجیره سرد ماندن” خرید از فروشگاه و حمل به منزل قطع نشود. گوشت ماهی در سرمای ۲ تا ۶ درجه سانتی‌گراد را می‌توان در یک ظرف شیشه‌ای یا چینی حداکثر یک روز نگهداری کرد. فاصله زمانی نگهداری ماهی دودی در یخچال نیز بین دو تا چهار روز است.

گوشت گاو را می‌توان بین ۳ تا ۴ روز، گوشت گوساله و خوک بین ۲ تا ۳ روز و گوشت مرغ را بین یک تا ۲ روز در یخچال نگهداری کرد. گوشت چرخ کرده بسیار حساس است و سعی ‌کنید آن را در همان روز خرید سرخ کنید. به تاریخ مصرف گوشت‌های بسته‌بندی شده حتما دقت کنید.

جام جم آنلاین

ارسال شده در 14 آبان 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • اثرات مهم گل شاه پسند
  • برای سریع تر باردار شدن بخوانید
  • فرار از بیماری های مزمن با این کار ساده
  • مناسب ترین رفتار با کودکان بیش فعال
  • داروهای سنتی و این آسیب ها
  • ایدز ۱۰ علامت شایع دارد آنها را بشناسیم
  • چرا به بیماری آب سیاه یا گلوکوم مبتلا شده ام؟
  • چگونه می توان پوست بدون جوش و صافی داشته باشیم؟
  • همه چیز درمورد بی اشتهایی و پراشتهایی ها عصبی + راه های درمان
  • استفاده از ضد آفتاب
  • بيش از هفتصد گونه گياه دارويي در ايران وجود دارد
  • طول عمر داشتن سالمندان بدون دغدغه بیماری
  • لثه های سالم را با این نشانه ها بشناسید
  • بررسی کالری زردآلو
  • عواملی که مانع از رسیدن ویتامین D به بدن می شوند
  • محبوبترین ها

  • غلات فرآوری شده و خطر سرطان
  • مواد غذایی که قند نهفته دارند
  • آسیب های ناشی از استفاده مکرر از گوشت قرمز
  • برای جلوگیری از سرطان سوسیس را با کاهو مصرف کنید
  • نمک و ریسک دچار شدن به یک سرطان کشنده
  • مواد تشکیل دهنده یک صبحانه پر خاصیت
  • رابطه میان تغذیه بدن و خونسازی آن
  • کالری سوزی با موسیقی
  • 5 ماده غذایی که به عنوان مسکن های طبیعی هستند
  • آشنایی با برخی خوردنی های سیر کننده
  • آثار سوء رژیم لاغری برسیستم ایمنی بدن
  • علتها و طریقه های لاغر شدن
  • خانم های باردار لطفا ورزش کنید
  • اطلاعاتی جامع پیرامون ماء الشعیر
  • زمان هایی که باید وزن شما متعادل باشد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است