سلول های چربی دیابت نوع دو بیماری کبد چرب انسولین و سوزاندن کالری افزایش مقاومت به انسولین ابتلا به دیابت

ذخیره شدن بیش از حد چربی در بدن می تواند عاملی برای ابتلای ما به دیابت نوع دو باشد این بیماری خطر زیادی برای سلامتی ما در بر دارد این چربی ها گاهی اوقات مانند سم در رگ های بدن رسوخ می کنند و با انباشته شدن و تجمع در بدن زمینه ابتلا به دیابت نوع دو را ایجاد می کنند دیابت و بیماری کبد چرب امروزه در بسیاری از مردم مشاهده می شوند که به راحتی قابل درمان نخواهند بود.

نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد که احتمالا انباشت نوع خاصی از چربی موجب ابتلا به دیابت نوع دو می شود.
تحقیق پژوهشگران دانشگاه یوتا در امریکا توضیحی برای دو پرسش است؛ این که چرا برخی افراد با وجود وزن سالم مستعد ابتلا به دیابت نوع دو هستند و دیگر این که اساسا چرا برخی افراد نسبت به سایرین، برای ابتلا به این بیماری مستعدتر هستند.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی،این تحقیق نشان می دهد که صرف نظر از وزن افراد، احتمالا نوع خاصی از چربی آنها را مستعد ابتلا به دیابت نوع دو می کند.
به گفته پژوهشگران، ممکن است یک طبقه سمی متابولیت چربی به نام سرامیدها موجب ابتلا به دیابت نوع دو شود.
بررسی محققان روی موش ها نشان می دهد که تجمع سرامیدها مانع فعالیت عادی بافت چربی در موش ها می شود.
زمانی که فرد پرخوری می کند، بخشی از چربی اضافی دریافت شده یا ذخیره می شود و یا به صورت انرژی می سوزد اما در برخی افراد چربی اضافی به سرامیدها تبدیل می شود.
سرامیدها بر نحوه برخورد بدن با مواد مغذی تاثیر می گذارند و به فرایند واکنش بدن به انسولین و سوزاندن کالری ها آسیب می زنند.
محققان می گویند که با تجمع بسیار زیاد سرامیدها در بافت چربی، بدن به یک نقطه اوج می رسد که در آن، بافت چربی از عملکرد مناسب باز می ماند و چربی های بیشتری به درون رگ های خونی و قلب نشت پیدا می کند و یا به بافت های محیطی آسیب می زنند.
سلول های چربی، جزء اصلی تشکیل دهنده بافت چربی و حاوی قطرات چربی (تری گلیسرید) ذخیره شده هستند که می تواند برای انرژی زایی مورد استفاده قرار گیرد.
تاپیش از این، سرامیدها از طریق دستکم سه مکانیزم مختلف، ایجاد مرگ سلول های بتا لوزالمعده، افزایش مقاومت به انسولین و کاهش بیان ژن انسولین، با ابتلا به دیابت ارتباط داده می شدند، اما مطالعه جدید بر نقش سرامیدها در تولید مقاومت بدن نسبت به انسولین تاکید بیشتری دارد.
محققان در این مطالعه مشاهده کردند که افزودن سرامیدهای بیشتر به سلول های چربی در موش ها آنها را نسبت به انسولین مقاوم کرد و موجب ناتوانی بدن در سوزاندن کالری شد.
بر عکس موش هایی که سرامیدهای کمتری داشتند، هیچ گونه مقاومتی نسبت به انسولین پیدا نکردند.
موش های دارای سرامیدهای زیاد همچنین با احتمال بیشتری در زمینه ابتلا به دیابت و بیماری کبد چرب مواجه شدند.
نتایج این مطالعه در شماره اخیر نشریه Cell Metabolism منتشر شده است.

سلامت نیوز

ارسال شده در 18 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع بیماری ها

پیشنهاد سردبیر

  • تاثیر ویتامین B12 بر کم خونی
  • هم عضله داشته باشید و هم چربی ها را از بین ببرید
  • کنترل قند خون در هوای سرد
  • پنیر مصرف کنیم یا کره؟
  • مسمومیت تغذیه ای کودکان در مسافرت
  • دانستنی هایی مهم در باره مواد قندی
  • آفت و تبخال دهانی ، تفاوت ها و نحوه درمان آن
  • تره فرنگی و تخم مرغ در فر
  • محبوبترین ها

  • رسپی گرام ماسالا-ادویه جادویی
  • سالاد بهاری با توپهای پنیری
  • کیک قهوه ای با کالری کم و آسان
  • معجونی از گوجه فرنگی خشک برای صبحانه
  • دستور العملی ساده برای تهیه حلوا مجلسی
  • دسر چنگالی ساده و آسان
  • در فر خوراک مرغ را خوشمزه بپزید
  • نان مخصوص گجرات هند
  • رپورتاژ

  • لیفتینگ با نخ
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • الو دکتر

    لاغر شو
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است