ادویه فله

ادویه در میان مردم از طرفداران زیادی برخوردار است و تقریباً اکثر مردم از ادویه در طول روز استفاده میکنند.ادویه شامل دارچین،تخم شنبلیه،زعفران،زنجبیل،زرد چوبه،زرشک،سماق،کنجد،هل و … میشود.ادویه ها طعم و عطر خوشی را به غذاها میدهند و حتی از بعضی از ادویه ها به منظور بهره گیری در دارو استفاده میکنند.حالاخسروی زنجانی در خصوص ادویه های فله ای هشداری داده است.

دکترای علوم صنایع غذایی با اشاره به اینکه در ادویه‌های فله‌ای احتمال وجود آفت‌کش وجود دارد، گفت: این ادویه‌ها سرب موجود در هوا را به راحتی جذب می‌کند و عوارض زیادی برای فرد مصرف کننده دارد.

محمدعلی خسروی زنجانی در برنامه «غذا، سلامت، زندگی» شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه ادویه‌ها به عنوان مواد افزودنی ‌ای شناخته می‌شوند که علاوه بر دارا بودن خاصیت ضد میکروبی، به غذا طعم می‌دهند، افزود: ادویه خاصیت ضد میکروبی دارد و به همین دلیل تصور می‌شود شرایط خاصی برای نگهداری آن لازم نیست؛ در صورتی که مصرف ادویه‌های فله‌ای می‌تواند مشکلات جدی را به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: همانطور که اشاره کردم ادویه خاصیت ضد میکروبی دارد و به همین دلیل تصور می‌شود شرایط خاصی برای نگهداری آن لازم نیست؛ در صورتی که مصرف ادویه‌های فله‌ای می‌تواند مشکلات جدی را به دنبال داشته باشد.

خسروی زنجانی با اشاره به اینکه بطور خاص استقبال مشتری از ماده غذایی بسته به نوع ادویه‌ای است که در آن به کار می‌رود، اظهارداشت: این موضوع به خصوص در فرآورده‌هایی مانند تنقلات که ادویه در تولید و فروش آن نقش بسزایی دارد، ملموس‌تر است.

وی افزود: اسپور نوع مقاوم باکتری‌ها است که می‌تواند چندین سال در خاک زنده بماند و ادویه فله‌ای حاوی مقادیر بالایی از اسپور است و چنانچه در طبخ غذا مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند منجر به مسمومیت شود.

این دکترای علوم صنایع غذایی با بیان اینکه ادویه معمولا در اواخر طبخ به غذا اضافه می‌شود و اگر حاوی اسپور باشد، غذا را فاسد می‌کند، تصریح کرد: ادویه‌های فله‌ای همچنین سرب موجود در هوا را به راحتی جذب می‌کنند و در صورت عدم نظارت صحیح، امکان دارد بقایای آفت‌کش‌ها در تولید گیاهان در ادویه فله باقی بماند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه نکته مهم در صنایع غذایی، ضدعفونی کردن ادویه است که به راحتی محقق نمی‌شود، گفت: به محض این که ادویه حرارت ببیند طعم خود را از دست می‌دهد. ضمن این‌که بسیاری از کارخانه‌ها امکان ارسال ادویه به سازمان انرژی اتمی برای ضدعفونی کردن را ندارند و این موضوع برایشان مقرون به صرفه نیست. بنابراین ترجیح می‌دهند ادویه را به صورت فله‌ای خریداری کنند و این یعنی استقبال از خطر.

خسروی زنجانی در رابطه با ادویه سالم افزود: ادویه‌ای مانند زعفران قیمت بالایی دارند که به دلیل خواص سلامت بخشی دارند، کمتر کشت می‌شوند. نگرانی اصلی در خصوص همین ادویه‌ها است که تقلب در عرضه آن بیشتر است.

وی با بیان اینکه بسیاری از موارد تقلب زعفران با گیاه گلرنگ است که در تهیه روغن مورد استفاده قرار می‌گیرد. گل‌های این گیاه مانند زعفران دارای رگه‌های قرمز است، اظهارداشت: گیاه گلرنگ در صورتی که به کاغذ کشیده شود روغن پس می‌دهد. البته نمونه‌های تقلب زعفران به این مورد محدود نمی‌شود.

این دکترای علوم صنایع غذایی در پایان به کاربرد عمده زعفران در تولید بستنی‌های سنتی اشاره و خاطرنشان کرد: تقلب دختر خواب در زعفران نیز اتفاق می‌افتد که آزمایشگاه‌های صنایع غذایی با این مشکل بسیار مواجه می‌شوند. دختر خواب یک ماده شیمیایی است که مانند زعفران قرمز رنگ است، عطر و طعم خاص ندارد اما سرطانزا است. بنابراین هموطنان حتما زعفران با برند معتبر خریداری کرده و از تهیه زعفران پودر شده اجتناب کنند.

منبع : ایران ویچ

ارسال شده در 16 آبان 1395 توسط سلمان آرین با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • آشنایی با برخی از ویتامین های سنگ ساز!
  • مضرات چک کردن ایمیل باکس در منزل
  • اضافه وزن و راه و روش برطرف کردن آن ها
  • بخاطر سلامتی خودتان هم که شده آواز بخوانید
  • مراقبت در مصرف پاستیل به این دلایل
  • توصیه های دینی به خانم های سه ماهه
  • پیشگیری از خسته شدن در زمان کار
  • در آزمایشگاه INR را چگونه محاسبه می کنند؟
  • همه چیز را در مورد بیماری نارسایی کلیه بدانیم
  • انواع خال های گوشتی و برطرف کردن آن ها
  • گردو با پوشش شکلاتی
  • فوندانسیون خوب برای رنگ پوست را چطوری پیدا کنیم؟
  • بدن انسان روزانه به چند لیوان آب احتیاج دارد
  • مواد غذایی و مکمل های تاثیرگذار بر میگرن
  • نکاتی مهم که قبل از اقدام به رژیم گرفتن باید بدانید
  • محبوبترین ها

  • افزایش تمایل به خوردن با حرف زدن درمورد غذا
  • عوارض ناشی از گرم کردن غذاها برای بار دوم
  • با نوشیدن قهوه از مرگ حتمی نجات می یابید!
  • توصیه هایی درخصوص زعفران که نمی دانستید
  • تعادل در سلامت با رژیم غذای حاوی سبزیجات
  • چرا بچه ها نباید نوشابه بخورند
  • آیا انگور برای دیابتی ها بد است؟
  • شادی و خوش خلقی با بستنی
  • تغذیه سالم راز طول عمر مردم ژاپن
  • ضرورت نوشیدن آب برای سلامتی انسان
  • خواص و مضرات تغذیه‌ای پاستیل اززبان متخصص تغذیه
  • چه غذاهایی بهترین صبحانه برای ما است؟
  • درمان طبیعی برای کاهش تعداد روزهای سرما خوردگی
  • صبحانه چرا اینقدر مهم است و بر خوردن آن تاکید زیادی شده است
  • تناسب غذا خوردن
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است