اگر بعد از خوردن بسیاری از غذاها، سوزش دردناکی در سینه یا گلویتان حس می‌کنید، پس بهتر است بدانید که تنها نیستید. حدود ۶۰ میلیون آمریکایی از سوزش معده یا ریفلاکس اسید (بازگشت اسید به مری) آن هم حداقل یک بار در ماه رنج می‌برند. برای دفع این اسید و مبارزه با این مشکل، اکثر ما از داروهای ضداسید استفاده می‌کنیم. اما آیا تا به حال متوجه شده‌اید که گاهی اوقات بعد از آنکه دچار سوزش معده می‌شوید، علائم آن دوباره عود پیدا می‌کند؟ اگر کمی بیشتر دقت کرده و چشمانتان را باز کنید متوجه خواهید شد که بخش زیادی از این مشکل به خاطر نوع غذایی است که بعد از خوددرمانی خورده‌اید.
تحقیقات نشان می‌دهد برخی غذاهای خاص باعث تشدید علائم ناشی از اسید اضافی در معده و مری شده و باعث می‌شوند احساس نامطلوب و مشمئزکننده‌ای داشته باشید. این مسئله نه تنها بسیار آزاردهنده است، بلکه ریفلاکس به مرور زمان به مری شما آسیب وارد می‌کند، بنابراین نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید نحوه شناسایی این عوامل مضر است. در اینجا به برخی از غذاهایی که باعث بدتر شدن سوزش معده می‌شوند می‌پردازیم.
۱.گوشت چرخ‌کرده
اگر ریفلاکس اسید معده شما بعد از خوردن عصرانه یا شام ترشح شد، احتمالا مجبورید از خوردن برگرها، گوشت چرخ‌کرده و هر آنچه با گوشت در زمان سرو شام درست شده باشد پرهیز کنید. دلیلش این است که گوشت گاو سرشار از چربی اشباع‌شده است که برای مدت زمانی طولانی در معده می‌ماند. هرچه غذایی بیشتر در معده بماند، خطر بروز علائم آن بیشتر خواهد بود. اگر خیلی دوست دارید گوشت گاو بخورید، توصیه می‌شود تکه‌ای از آن را بخرید که چربی کمتری داشته باشد یا مثلا گوشت چرخ‌کرده‌ای بخرید که ۹۳ درصد بدون چربی باشد تا این خطرات کاهش یابد.
۲ و ۳. مرکبات و آبمیوه‌ها
آیا معمولا برای شستن و پایین بردن داروی ضد اسید معده، یک لیوان آب پرتقال یا عصاره گریپ‌فروت می‌خورید؟ پس بهتر است بدانید که این کار اشتباه بزرگی است. مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و گریپ‌فروت همه و همه خاصیت اسیدی دارند و بنابراین باعث بدتر شدن سوزش معده یا علائم آن خواهند شد، خصوصا اگر با شکم خالی آنها را مصرف کنید.
۴.شکلات
تلخ اما واقعی: شکلاتی که بعد از صرف شام می‌خورید در واقع باعث بدتر شدن علائم ریفلاکس اسید معده‌تان می‌شود. این مسئله در مورد شکلات تلخی که گفته می‌شود برای سلامت قلب شما مفید است هم صحت دارد. در واقع شکلات سرشار از چربی بوده و حاوی کافئین است که به نوعی مسبب بروز ریفلاکس اسید تلقی می‌شوند. اگر واقعا نمی‌توانید خوردن شکلات را نادیده بگیرید، بهتر است یک تکه کوچک از آن را بخورید؛ چرا که غذاهایی که چربی بیشتری دارند دیرتر هضم می‌شوند. در واقع هرچه غذایی بیشتر در معده بماند، خطر بروز ریفلاکس اسید بیشتر خواهد بود.
۵.چیپس‌
بعد از بروز سوزش معده، خوردن چیپس اصلا گزینه خوبی نخواهد بود. در واقع میزان روغن و محتوای بسیار چرب آن باعث تحریک ریفلاکس اسید شده و علائم فعلی آن را بدتر خواهد کرد. بهتر است ببینید حجم چیپسی که می‌خواهید بخورید چه اندازه است و با چه سرعتی دارید آن را می‌خورید. اگر چیپس‌تان را خیلی سریع بخورید، مدت زمان بیشتری در معده‌تان خواهد ماند و همین باعث تحریک ترشح ریفلاکس اسید اصافی خواهد شد.
۶ و ۷. گوجه‌فرنگی و سس مارینارا
فرقی نمی‌کند که آن را به صورت خام در سالادتان بریزید و بخورید یا آن را به نوعی در یکی از سس‌های خوشمزه و شیرین‌تان بریزید؛ در هر حال این خوراکی باعث بدتر شدن درد و سوزش سینه و گلویتان می‌شود. درست به مانند مرکبات، گوجه‌فرنگی هم خاصیت اسیدی دارد و می‌تواند سوزش معده را بدتر کند.

ادامه مطلب را در اینجا بخوانید: خوردن این غذا ها سبب ناراحتی معده می شود (بخش دوم)

ارسال شده در 16 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • چطور از التهاب های فصلی رها شویم؟بخش اول
  • پژوهش های جدید برای نارسایی کلیه
  • افسردگی و بروز این مشکلات در مغز
  • 6 نکته برای ارتقاء سلامت مغز
  • تصاویری از چراغ های جراحی
  • تمرینات ورزشی مخصوص پس از ترک سیگار
  • راه حلی برای مشاجرات زوجین
  • میوه ای که مشکل بزرگ گرسنگی در جهان را رفع می کند
  • محبوبترین ها

  • میکروبی ترین میوه زیبای دنیا را بشناسید
  • میوه بنفش و آبی یا میوه جوانی!
  • باخوردن پیاز دیگر نیازی به جراحی زیبایی ندارید!
  • شلغم و این همه فایده!
  • چهل دلیل برای خوردن گشنیز
  • با خواص شاه تره آشنا شویم
  • کندر و تاثیرات مختلف آن
  • این 5 خوردنی پوست فوق العاده ای دارند
  • رپورتاژ

  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • الو دکتر

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است