%d9%85%d8%b2%d8%a7%d8%ac-%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3%db%8c

می توانید با تغییر مزاج خود از بسیاری از بیماری ها و امراض مرگبار در امان بمانید اکثر امراض قلبی و عروقی و امراض مربوط به فشار خون ناشی از تغذیه نامناسب پدید می آیند با تنظیم خورد و خوراک متناسب با طبع و مزاج خود قادر خواهید بود از انواع بیماری های خطرناک در امان بمانید .

درصد علل مرگ و میر کشور، سکته‌های قلبی و مغزی ناشی از مشکلات تغذیه است؛ این را معاون تحقیقات وزارت بهداشت می گوید

با این سه گام ساده، جزو مرگ و میرهای 50 درصدی نباشیم

درصد علل مرگ و میر کشور، سکته‌های قلبی و مغزی ناشی از مشکلات تغذیه است؛ این را معاون تحقیقات وزارت بهداشت می گوید.اگر در

مناطقی از دنیا مانند برخی نواحی آفریقا، علت انواع بیماری ها و مرگ و میرها، فقدان غذای مناسب و گرسنگی است در ایران، مردم به خاطر “تغذیه بد” می میرند.اغلب ایرانی ها نه تنها دسترسی مناسبی به غذا دارند بلکه طبق اعلام “فائو” سالانه 35 میلیون تن مواد غذایی در ایران دور ریز می شود. گذشته از این، 70 درصد مردم ایران نیز دچار چاقی هستند.

بیماری هایی مانند دیابت نیز رفته رفته در زمره تهدیدات ملی قرار می گیرند به طوری که طبق آمار وزارت بهداشت، هم اکنون 10 درصد ایرانی ها دیابت دارند و بیم آن می رود تا یک دهه آینده یک سوم مردم ایران دیابتی شوند. انواع بیماری های دیگر مانند فشار خون، ناکارآیی های گوارشی، سرطان و … نیز که جای خود دارند.

واقعیت این است که اگر “تغذیه بد” عامل نیمی از مرگ و میر ایرانی هاست، پس با بهبود فرهنگ غذایی، هر کدم از ما می توانیم لااقل درباره خود و خانواده مان ریسک ابتلا به بیماری های مرگبار را کاهش دهیم.

پیشنهاد جدی ما که همین امروز می توانید آن را عملی کنید، “تنظیم تغذیه بر اساس طبع” است.انسان ها دارای طبع های مختلفی هستند که معروف ترین آنها عبارتند از:

-گرم و خشک

-گرم و تر

-سرد و خشک

-سرد و تر

هر انسانی باید بر اساس طبع خودش تغذیه کند. به عنوان مثال اگر کسی دارای طبع سرد باشد و مدام غذاهایی که دارای طبع سرد هستند بخورد، در دراز مدت سلامتی اش به خطر می افتد.

– اولین کاری که باید بکنیم این است که تشخیص دهیم طبع ما در زمره کدام یک از چهار گروه اصلی انواع طبع ها قرار دارد؟

برای تشخیص طبع، راه های مختلفی وجود دارد که با کمی جست و جو در سایت های معتبر می توان اطلاعات خوبی درباره نحوه شناسایی طبع به دست آورد، هر چند که مراجعه به پزشکی که تخصص طب سنتی هم دارد روش مطمئن تری به شمار می رود.

– گام دوم این است که طبیعت انواع مواد غذایی را بشناسیم و برنامه غذایی روزانه خود شامل وعده های اصلی و میان وعده ها را بر اساس آن تنظیم نماییم.

مثلاً اگر دریافتیم که طبع ما سرد است و در یک مهمانی، روی میز موز و خیار باشد، ما میوه گرم (موز) را انتخاب می کنیم و از خوردن میوه سرد (خیار) خودداری می کنیم. یا اگر خیار را خوردیم، در کنارش “مصلح” آن را نیز می خوریم. مصلح در طب ایرانی غذایی است که باعث می شود اثر غذایی که پیش از آن خورده ایم تعدیل شود. مثلاً مصلح خیار، مویز است و اگر کسی بعد از خوردن خیار، مویز بخورد، اثر طبع سرد آن بر روی فرد دارای طبع سرد خنثی می شود.خوشبختانه طبع انواع غذاها و نیز مصلح های آنان نیز در سایت های معتبر وجود دارد و می توانیم با یک جست و جوی ساده، این اطلاعات ارزشمند را نیز به دست آوریم.

– گام سوم برای سلامتی، “خوردن به اندازه” است. اکثر ما ایرانی ها گذشته از این که غذاهای مناسب نمی خوریم، بلکه همان غذاهای نامناسب طبع مان را نیز بیش از اندازه می خوریم. نتیجه نیز مشخص است:

-آسیب کبد

-بر هم خوردن تعادل شیمیایی بدن

-ابتلا به انواع بیماری ها

-مرگ زود رس

بنابراین در کنار انتقاد از سیستم آموزشی و رسانه ها که این ها را یادمان نمی دهند، بهتر است این سه گام عملی و بسیار سودمند را از همین امروز برداریم و خود و خانواده مان را از فاجعه ای که همه ما را در برگرفته و مدام از بین ما قربانی می گیرد، نجات دهیم.

در این باره بیشتر خواهیم نوشت تا سطح آگاهی های عمومی مردم در خصوص تغذیه بر اساس طبع را به سهم خود بالا ببریم.

منبع:عصر ایران

ارسال شده در 26 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مراقبت از پوست با کرم ضد آفتاب
  • آشنایی با بخور دادن صورت
  • قهوه و استفاده از آن
  • 7 مورد سرطان زا کشف شده است
  • نکاتی در ارتباط با ساختار کفش
  • بی ام و سرطان زاست!
  • کاهش وزن و تناسب اندام تازه مادرها
  • چه چایی برای کودکان مفید است
  • سبزیجات و میوه های مخصوص سرماخوردگی
  • تقویت قوای جنسی با این تمرینات ورزشی
  • مکمل های افزایش قد و این آسیب ها
  • مراقبت از خردسالان حین بیماری
  • خطر ابتلا به نارسایی غدد فوق کلیوی در چه افرادی بیشتر است
  • چه داروهایی را نباید پیش از فعالیت ورزشی استفاده کرد؟
  • در روز ها و شب های سرد سال چه مدت بخوابیم؟
  • محبوبترین ها

  • اتاقکی برای کارمندان
  • بهترین عیدی از لحاظ روانشناسی برای بچه ها
  • پند و اندرزهای دوران نامزدی
  • عرق سوزی و این راههای درمانی
  • دقایق اول پس از بیداری
  • به فندق ایمان بیاورید
  • چای حاوی ناخالصی
  • رفع آلودگی روی لباس با کمک نور خورشید
  • ویژگی های یک تخت خواب سقفی
  • تاثیر نظافت آشپزخانه بر تناسب اندام
  • رفع احتلال خواب با رعایت بهداشت
  • از دست دادن چهره بخاطر سندرم نادر
  • تاثیر قد بر بیماری قلبی
  • زن در مقام مادر و همسر
  • شیر خشک غیرمجاز
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است