۵۰درصد علل مرگ و میر کشور، سکته‌های قلبی و مغزی ناشی از مشکلات تغذیه است؛ این را معاون تحقیقات وزارت بهداشت می‌گوید.

اگر در مناطقی از دنیا مانند برخی نواحی آفریقا، علت انواع بیماری‌ها و مرگ و میرها، فقدان غذای مناسب و گرسنگی است، در ایران، مردم به خاطر «تغذیۀ بد» می‌میرند.

اغلب ایرانی‌ها نه‌تنها دسترسی مناسبی به غذا دارند بلکه طبق اعلام «فائو» سالانه ۳۵ میلیون تن مواد غذایی در ایران دور ریز می‌شود. گذشته از این، ۷۰ درصد مردم ایران نیز دچار چاقی هستند.

بیماری‌هایی مانند دیابت نیز رفته رفته در زمره تهدیدات ملی قرار می‌گیرند به طوری که طبق آمار وزارت بهداشت، هم‌اکنون ۱۰ درصد ایرانی‌ها دیابت دارند و بیم آن می‌رود تا یک دهه آینده یک سوم مردم ایران دیابتی شوند. انواع بیماری‌های دیگر مانند فشار خون، ناکارآیی‌های گوارشی، سرطان و … نیز که جای خود دارند.

واقعیت این است که اگر «تغذیه بد» عامل نیمی از مرگ و میر ایرانی‌هاست، پس با بهبود فرهنگ غذایی، هر کدام از ما می‌توانیم لااقل درباره خود و خانواده‌مان ریسک ابتلا به بیماری‌های مرگبار را کاهش دهیم.

پیشنهاد جدی ما که همین امروز می‌توانید آن را عملی کنید، “تنظیم تغذیه بر اساس طبع” است.

انسان‌ها دارای طبع‌های مختلفی هستند که معروف‌ترین آنها عبارتند از: “گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک، سرد و تر”.

هر انسانی باید بر اساس طبع خودش تغذیه کند. به عنوان مثال اگر کسی دارای طبع سرد باشد و مدام غذاهایی که دارای طبع سرد هستند بخورد، در درازمدت سلامتی‌اش به خطر می‌افتد.

بنابراین، اولین کاری که باید بکنیم این است که تشخیص دهیم طبع ما در زمره کدام یک از چهار گروه اصلی انواع طبع‌ها قرار دارد.

برای تشخیص طبع، راه‌های مختلفی وجود دارد که با کمی جست‌وجو در سایت‌های معتبر می‌توان اطلاعات خوبی درباره نحوه شناسایی طبع به دست آورد، هرچند که مراجعه به پزشکی که تخصص طب سنتی هم دارد روش مطمئن‌تری به شمار می‌رود.

گام دوم این است که طبیعت انواع مواد غذایی را بشناسیم و برنامه غذایی روزانه خود شامل وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها را بر اساس آن تنظیم نماییم. مثلاً اگر دریافتیم که طبع ما سرد است و در یک مهمانی، روی میز موز و خیار باشد، ما میوه گرم (موز) را انتخاب می‌کنیم و از خوردن میوه سرد (خیار) خودداری می‌کنیم. یا اگر خیار را خوردیم، در کنارش “مصلح” آن را نیز می‌خوریم. مصلح در طب ایرانی غذایی است که باعث می‌شود اثر غذایی که پیش از آن خورده‌ایم تعدیل شود. مثلاً مصلح خیار، مویز است و اگر کسی بعد از خوردن خیار، مویز بخورد، اثر طبع سرد آن بر روی فرد دارای طبع سرد خنثی می‌شود.

خوشبختانه طبع انواع غذاها و نیز مصلح‌های آنان نیز در سایت‌های معتبر وجود دارد و می‌توانیم با یک جست‌وجوی ساده، این اطلاعات ارزشمند را نیز به‌دست آوریم.

گام سوم برای سلامتی، “خوردن به اندازه” است. اکثر ما ایرانی‌ها گذشته از این که غذاهای مناسب نمی‌خوریم، بلکه همان غذاهای نامناسب طبعمان را نیز بیش از اندازه می‌خوریم. نتیجه نیز مشخص است: آسیب کبد، بر هم خوردن تعادل شیمیایی بدن، ابتلا به انواع بیماری‌ها و مرگ زودرس.

بنابراین در کنار انتقاد از سیستم آموزشی و رسانه‌ها که این‌ها را یادمان نمی‌دهند، بهتر است این سه گام عملی و بسیار سودمند را از همین امروز برداریم و خود و خانواده‌مان را از فاجعه‌ای که همه ما را در برگرفته و مدام از بین ما قربانی می‌گیرد، نجات دهیم..

منبع: خبر پو

ارسال شده در 21 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع بیماری ها

پیشنهاد سردبیر

  • سندرم بیسکویت خوری در این بچه
  • ارتباط مستقیم میان ویتامین D و آلرژی در افراد
  • با بازی تنیس عمر خود را افزایش دهید!
  • چگونه در خانه نان تست بپزیم
  • ایا میدانستید کودکان اوتیسمی به اشیای چرخان خیلی علاقه دارند؟
  • ترک عادت ناخوشایند رفیق بازی با این کارها
  • مشکل در نعوظ و راه حل برای آن
  • آیا سرگیجه و بیماری قلبی با هم ارتباط دارند
  • زندگی کردن با افراد عصبی
  • عوارض واقعی مصرف کراتین
  • ماده مخدر در برخی محصولات بهداشتی
  • موفق شدن در زندگی بستگی به کنکور ندارد!
  • پیشگیری و درمان آسم
  • معنا و مفهوم سایق در روانشناسی
  • خداحافظی با شکم، بدون مصرف قرص های لاغری
  • محبوبترین ها

  • وارد کردن صدمات جسمی به بدن با این کارهای روزمره
  • جایگزینی مفید برای انسولین
  • اگر پس از افطار تپش قلب میگیرید
  • تاثیرات MRI بر روی جنین
  • بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در مصرف آب زیاده روی نکنند
  • بینی عملی های شکست خورده
  • مهندسی پزشکی توانبخشی را بهتر بشناسید
  • پرهیزات غذایی مربوط به سرطان معده
  • در هر سال چند نفر کودک ایدزی به دنیا می آیند؟
  • مرگ نوجوانی که گردنش 180 درجه زاویه داشت
  • شش مورد از دروغ های رایج درباره رژیم لاغری
  • کمک خلبان اهوازی برای تسریع درمان کارگر افغانستانی که دستش قطع شده بود
  • اضافه وزن کمتر ،بیماری کمتر
  • جزییات تشییع پیکر دکتر شریعتمداری
  • مردان و زنانی ایرانی چقدر عمر میکنند؟
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است