9

 

از آردهای مختلف در چه زمینه هایی استفاده می شود انواع نان ها را در این مطلب به شما معرفی می کنیم و ارزش تغذیه ای هریک را در اختیارتان قرار میدهیم و از لحاظ معایب و مزایای مصرف با هم مقایسه می کنیم در نتیجه انتخاب با شماست نان بربری،نان سنگک، نان تافتون و نان لواش و نان چاودار از جمله نان هایی هستند که در سفره ما ایرانی ها یافت می شوند .انواع آردهای مخصوص پخت و پز را نیز در ادامه بررسی خواهیم کرد.

 


انواع آرد

🍞 آرد کامل: در تهیه نان سنگک محصولات سبوسدار به کار می رود و نوعی است که پوسته گندم هنگام آسیاب شدن از دانه جدا نمی شود.

🍞 آرد نانوایی: در نان لواش و تافتون به کار می رود و سبوس کمی دارد.

🍞 آرد ستاره: در تهیه نان بربری و نان های فانتزی مصرف می شود و از نظر میزان سبوس در مقام سوم است.

🍞 آرد نول: در تهیه انواع شیرینی ها و کیک استفاده می شود و پایین ترین میزان سبوس را به خود اختصاص داده و ارزش تغذیه ای پایینی دارد.

در ایران مصرف متوسط نان حدود 410 گرم در روز است و با توجه به اینکه هر 100 گرم نان، 274 کالری انرژی تولید می کند، می توان گفت هر فرد روزانه حدود 1100 کالری انرژی از طریق نان دریافت می کند.

    نان سنگک

در هر 100 گرم 258 کالری انرژی دارد.

از نظر میزان مواد مغذی و ویتامین ها خصوصا ویتامین های B و املاح معدنی و پروتئین بهترین نان است.

pic-13427-1442139754

 

    نان بربری

در 100 گرم 265 کالری انرژی وجود دارد.

به علت فقدان مصرف جوش شیرین در این نان ارزش غذایی بالاتری نسبت به سایر نان هایی که از آرد سفید تولید می شود دارد.

finds-ir-2015052966114055

    نان تافتون

در هر 100 گرم 283 کالری انرژی وجود دارد.

تخمیر آن کوتاه بوده و با حرارت مستقیم و سریع پخته می شود و مصرف جوش شیرین در آن خیلی زیاد است.

nan-taftoon-farsi-l

    نان لواش

در هر 100 گرم 293 کالری انرژی دارد.

کوتاه ترین زمان تخمید بوده و پخت سریع و استفاده از جوش شیرین در آن معمول است.

2078669141133147117611482171421297203177160

👈 جوش شیرین زیاد موجود در نان لواش و نان تافتون باعث عوارضی همچون کم خونی، پوکی استخوان، سو هاضمه، افسردگی، بی حالی، افزایش فشار خون، سوزش جدار داخلی معده و سو جذب آهن و کلسیم در بدن می شود.

    نان چاودار

از نظر اهمیت تغذیه ای بعد از گندم قرار گرفته است.

نسبت به بقیه غلات در معده به میزان بیشتری ژلاتینی و متورم می شود و باعث احساس سیری و کنترل اشتها می شود.

tasvirezendegi-ir-125

 

 

👈 نان چاودار به دلیل اینکه قند خون را به کندی بالا می برد، مصرف آن با نظر متخصص تغذیه برای افراد چاق، دیابتی یا ورزشکاران توصیه می شود.

به طدر کلی هرچه نان دیرهضم تر باشد شاخص گلایسمی پایین تری دارد و قند خون را دیرتر آزاد می کند.

    نان خشک (نان اسکو)

100 گرم نان خشک در مقایسه با 100 گرم نان تازه کالری بیشتری دارد زیرا نان خشک آب کمتری دارد و از طرفی به دلیل کم حجم بودن به میزان بیشتری خورده می شود.

38452463464810639261

 

5 1000
ارسال شده در 17 آبان 1395 توسط با موضوع تغذیه | 467 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • نوشیدن آب سرد و این آسیب ها و عوارض
  • قلیان یکبار مصرف و این آسیب ها
  • استرس و اضطراب داشتن
  • چطور میتونم از گود شدن کمرم جلوگیری کنم؟
  • تصاویر دستگاه اگزوفتالومتر
  • آرامش گرفتن اعضای خانواده با این رفتارها
  • تولد نوزادان به همراه نقشه ژنتیکی
  • فواید کدوی تلخ ( خربزه تلخ)
  • محبوبترین ها

  • تاثیر دمنوش سیب بر افزایش سلامتی
  • با مصرف گیاه ثعلب اعصاب خود را تقویت کنید
  • طبع عرق کلپوره و خاصیت درمانی آن
  • چای گوجه‌ فرنگی درمان سرما خوردگی
  • با این معجون طبیعی هرگز به سرطان مبتلا نشوید
  • تاثیرات مثبت دارچین روی خلق و خو
  • دوستی چای سبز با پوست
  • مقابله با سینوزیت با گل بابونه
  • رپورتاژ

  • بیش از آن‌چه فکر می‌کنید از دندان‌هایتان کار می‌کشید!
  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • خرید اینترنتی بلیط هواپیما و رزرو هتل بهتر است یا خرید تور ؟
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما