دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
کلینیک دیبا
دندانپزشکی دیبا
کلینیک تخصصی
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
دندانپزشکی عمومی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت

کاهش مصرف قند سبد مطلوب غذایی بهبود تغذیه جامعه بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه آموزش همگانی تغذیه صحیح

به منظور آموزش و فرهنگ سازی صحیح پیرامون تغذیه صحیح و آشنایی و فراگیری همه به تغذیه صحیح و اصولی طرح ملی بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از دی ماه شروع می شود.

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به ضرورت تداوم و استمرار اجرای طرح بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح و نقش با اهمیت همکاری های بین بخشی با هدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی و افزایش مصرف میوه و سبزی ، شیر و لبنیات و غلات سبوس دار این طرح در دی ماه سال جاری در سطح کشور به مورد اجرا گذاشته می شود.

وی ادامه داد: بیماریهای غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار میروند؛ به طوریکه 76 درصد کل بار بیماری‌ها در ایران به بیماریهای غیرواگیر اختصاص دارد. یکی از مهمترین عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است. مطالعات نشان می‌دهد تغذیه نامناسب و الگوی غذایی بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطانها است. بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک  پنج گرم، معادل یک قاشق چایخوری است؛ در حالی‌ که میزان مصرف نمک در خانوارهای ایرانی دو تا سه برابر این مقدار برآورد شده است. همچنین  سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که 33 درصد بزرگسالان در دنیا به فشار خون بالا مبتلا هستند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ادامه عنوان کرد:  بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، کمتر از 10 درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود، در حال حاضر به علت شیوع روز افزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی بر تامین کمتر از پنج درصد  انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید می‌کند ، که بطور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم شکر در روز است.

عبداللهی با بیان اینکه در ایران شیوع دیابت در حدود 10 درصد گزارش شده است، ادامه داد: مصرف قند و شکر روزانه در ایران 66 گرم است، در حالیکه بر اساس سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصیه شده است. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجربه حدود 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال می شود. سرطان پانکراس، بیماریهای کلیوی، فشارخون بالا، بیماریهای قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، همچنین اضافه کرد:  افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربیهای اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر بیماریهای قلبی عروقی، برخی سرطانها از جمله سرطان پستان، سرطان پروستات و دیابت شده است.مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 1391نیز نشان داده‌است که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی 35 گرم بیشتر است.

بنابر گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی اظهار کرد: مصرف کم میوه و سبزی نیز عامل خطر مهم بیماری های غیر واگیر و مرگ ومیر ناشی از این بیماری هاست . میوه و سبزی بدلیل وجود انواع ویتامین، مواد معدنی و فیبر که مکانیسم اثر آنها شامل کاهش فشار خون بالا، کاهش استرس آنتی اکسیدانی، بهبود پروفایل لیپوپروتئین ها و افزایش حساسیت به انسولین است دارای اهمیت ویژه‌ای است.

منبع/ایسنا

5 1000
ارسال شده در 18 آبان 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • اطلاعات کامل درباره عفونت گوش کودکان قسمت دوم
  • آیا کمبود ویتامین B۱۲ در دوران بارداری خطرناک است؟
  • ۷ داروی گیاهی مبارزه کننده با سرماخوردگی و آنفولانزا
  • خواب به اندازه کافی در بهار
  • تشریح افسردگی قسمت 1
  • بقچه پنیری بدون خمیر مایه
  • ریحان یک سبزی مطعر و خوشمزه
  • خواص طلایی تمر هندی برای سلامت و درمان بیماری ها
  • محبوبترین ها

  • بررسی عوامل تحریک کننده پراشتهایی عصبی
  • وداع با اضافه وزن
  • خواص ضد التهابی روغن هسته انار
  • مواد غذایی پتاسیم دار و پیشگیری از افزایش فشار خون
  • تکنیک های ورزشی برای کاهش اشتها در کودک
  • 4 دلیل برای اینکه اغلب اوقات گرسنه ایم
  • مصرف شکلات در بارداری توصیه میشود
  • کاهش وزن سریع بدون رژیم های کم کالری!
  • رپورتاژ

  • آسیب های دندان از آنچه فکر می‌ کنید به شما نزدیک ‌تر است!
  • استحکام وسلامت استخوان فک= نجات دندان های لق
  • مرجع فروش انواع ویلچر, ویلچر برقی, واکر, عصا
  • دندانپزشک زیبایی- ایمپلنتولوژیست – لمینیت
  • طرز تهیه اسموتی های خوشمزه و چربی سوز
  • ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x