57380820

به منظور آموزش و فرهنگ سازی صحیح پیرامون تغذیه صحیح و آشنایی و فراگیری همه به تغذیه صحیح و اصولی طرح ملی بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از دی ماه شروع می شود.

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به ضرورت تداوم و استمرار اجرای طرح بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح و نقش با اهمیت همکاری های بین بخشی با هدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی و افزایش مصرف میوه و سبزی ، شیر و لبنیات و غلات سبوس دار این طرح در دی ماه سال جاری در سطح کشور به مورد اجرا گذاشته می شود.

وی ادامه داد: بیماریهای غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار میروند؛ به طوریکه 76 درصد کل بار بیماری‌ها در ایران به بیماریهای غیرواگیر اختصاص دارد. یکی از مهمترین عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است. مطالعات نشان می‌دهد تغذیه نامناسب و الگوی غذایی بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطانها است. بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک  پنج گرم، معادل یک قاشق چایخوری است؛ در حالی‌ که میزان مصرف نمک در خانوارهای ایرانی دو تا سه برابر این مقدار برآورد شده است. همچنین  سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که 33 درصد بزرگسالان در دنیا به فشار خون بالا مبتلا هستند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ادامه عنوان کرد:  بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، کمتر از 10 درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود، در حال حاضر به علت شیوع روز افزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی بر تامین کمتر از پنج درصد  انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید می‌کند ، که بطور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم شکر در روز است.

عبداللهی با بیان اینکه در ایران شیوع دیابت در حدود 10 درصد گزارش شده است، ادامه داد: مصرف قند و شکر روزانه در ایران 66 گرم است، در حالیکه بر اساس سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصیه شده است. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجربه حدود 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال می شود. سرطان پانکراس، بیماریهای کلیوی، فشارخون بالا، بیماریهای قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، همچنین اضافه کرد:  افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربیهای اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر بیماریهای قلبی عروقی، برخی سرطانها از جمله سرطان پستان، سرطان پروستات و دیابت شده است.مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 1391نیز نشان داده‌است که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی 35 گرم بیشتر است.

بنابر گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی اظهار کرد: مصرف کم میوه و سبزی نیز عامل خطر مهم بیماری های غیر واگیر و مرگ ومیر ناشی از این بیماری هاست . میوه و سبزی بدلیل وجود انواع ویتامین، مواد معدنی و فیبر که مکانیسم اثر آنها شامل کاهش فشار خون بالا، کاهش استرس آنتی اکسیدانی، بهبود پروفایل لیپوپروتئین ها و افزایش حساسیت به انسولین است دارای اهمیت ویژه‌ای است.

منبع/ایسنا

ارسال شده در 18 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • اهمیت دادن به خروپف کردن
  • کشش به سمت مواد مخدر و راههای درمانی آن
  • وارفارین و سکته مغزی
  • توضیحاتی پیرامون کوله سیستیت و کوله سیستکتومی
  • برای بالا بردن بهره وری تان بخوانید
  • سالاد مقوی و رژیمی با سیرکنندگی بالا
  • یک پیتزای خوش طعم خانگی
  • خوراکی های پرورش دهنده مغز
  • محبوبترین ها

  • تاثیرات مفید آبمیوه روی اشتهای اطفال
  • روشهای تاثیرگذار در بالابردن حافظه
  • چگونه خانواده از لحاظ عاطفی مستحکم شوند
  • تکان های شدید به اطفال در هنگام ناآرامی
  • کمک شاخص توده بدنی در پیش بینی چاقی
  • ماساژ بهترین هدیه برای کودک
  • تاثیرات رفتارهای منفی والدین بر شخصیت خردسالان
  • همه چیز درباره روروک
  • رپورتاژ

  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    لاغر شو
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است