کاهش مصرف قند سبد مطلوب غذایی بهبود تغذیه جامعه بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه آموزش همگانی تغذیه صحیح

به منظور آموزش و فرهنگ سازی صحیح پیرامون تغذیه صحیح و آشنایی و فراگیری همه به تغذیه صحیح و اصولی طرح ملی بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از دی ماه شروع می شود.

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به ضرورت تداوم و استمرار اجرای طرح بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح و نقش با اهمیت همکاری های بین بخشی با هدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی و افزایش مصرف میوه و سبزی ، شیر و لبنیات و غلات سبوس دار این طرح در دی ماه سال جاری در سطح کشور به مورد اجرا گذاشته می شود.

وی ادامه داد: بیماریهای غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار میروند؛ به طوریکه 76 درصد کل بار بیماری‌ها در ایران به بیماریهای غیرواگیر اختصاص دارد. یکی از مهمترین عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است. مطالعات نشان می‌دهد تغذیه نامناسب و الگوی غذایی بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطانها است. بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک  پنج گرم، معادل یک قاشق چایخوری است؛ در حالی‌ که میزان مصرف نمک در خانوارهای ایرانی دو تا سه برابر این مقدار برآورد شده است. همچنین  سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که 33 درصد بزرگسالان در دنیا به فشار خون بالا مبتلا هستند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ادامه عنوان کرد:  بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، کمتر از 10 درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود، در حال حاضر به علت شیوع روز افزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی بر تامین کمتر از پنج درصد  انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید می‌کند ، که بطور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم شکر در روز است.

عبداللهی با بیان اینکه در ایران شیوع دیابت در حدود 10 درصد گزارش شده است، ادامه داد: مصرف قند و شکر روزانه در ایران 66 گرم است، در حالیکه بر اساس سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصیه شده است. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجربه حدود 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال می شود. سرطان پانکراس، بیماریهای کلیوی، فشارخون بالا، بیماریهای قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، همچنین اضافه کرد:  افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربیهای اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر بیماریهای قلبی عروقی، برخی سرطانها از جمله سرطان پستان، سرطان پروستات و دیابت شده است.مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 1391نیز نشان داده‌است که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی 35 گرم بیشتر است.

بنابر گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی اظهار کرد: مصرف کم میوه و سبزی نیز عامل خطر مهم بیماری های غیر واگیر و مرگ ومیر ناشی از این بیماری هاست . میوه و سبزی بدلیل وجود انواع ویتامین، مواد معدنی و فیبر که مکانیسم اثر آنها شامل کاهش فشار خون بالا، کاهش استرس آنتی اکسیدانی، بهبود پروفایل لیپوپروتئین ها و افزایش حساسیت به انسولین است دارای اهمیت ویژه‌ای است.

منبع/ایسنا

5 1000
ارسال شده در 18 آبان 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی | 140 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • ۳۰۰ میلیون نفر در جهان به افسردگی مبتلا هستند
  • نمک چه تاثیری بر روی حافظه و ذهن دارد؟
  • پیشگیری از افزایش وزن با این ترفندهای رژیمی
  • جراحی کاهش وزن به کاهش بیماری قلبی کمک میکند
  • خاصیت های شگفت انگیز عسل و لیمو برای بدن
  • مطالبی در مورد شیوع خیانت زناشویی
  • عدم عرضه فاکتور 9! بررسی اجمالی از مشکلات بیماران هموفیلی
  • دلایل عمده چاقی که به آن توجهی نمی کنید!
  • محبوبترین ها

  • از سرطان پستان در ماه آگاهی چه میدانید
  • نکات مهم درباره تغذیه در دوران شیمی درمانی
  • برای قلب فنرهای قابل جذب ساخته شد
  • به این دلایل قرص جوشان مصرف کنید
  • آشنایی با مشکلات رایج مری
  • انسداد راههای تنفسی در افراد لاغر
  • کج خلقی با خوابیدن روی پهلوی چپ
  • همه چیز درباره پیوند کبد (بخش سوم)
  • رپورتاژ

  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • خدمات پیشرفته پوست و مو گروه زیبایی برنا
  • لثه ای روشن به رنگ سلامتی
  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • درمانی بدون درد در نهایت آرامش با یک دندانپزشک حرفه ای
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما