ارزش غذایی ماکارونی طی فرایندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی می‌کند دستخوش تغییرهای زیادی می‌شود. درواقع هرچه موادغذایی طبیعی‌تر مصرف شوند، نمایه گلایسمی‌شان کمتر است و هر چقدر عملیات فراوری در آنها بیشتر انجام شود، نمایه گلایسمی‌شان افزایش پیدا می‌‌کند.

نحوه پخت ماکارونی در افزایش نمایه گلایسمی‌ آن نقش موثری دارد به‌ این ترتیب که با دم کردن ماکارونی یا حتی برنج، نمایه گلایسمی موادغذایی به میزان قابل‌ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌‌کند زیرا با ‌این عملیات ضریب هضم غذا بیشتر می‌شود و به‌آسانی قندخون را افزایش می‌دهد. البته ماکارونی جوشیده، نمایه گلایسمی پایینی دارد اما با دم‌کردن ماکارونی و خوردن آن، قندخون 2 برابر بیش از مصرف ماکارونی آبکش‌شده بالا می‌رود.
از نظر تغذیه‌ای مصرف غذاهای دارای نمایه گلایسمی بالا به دلیل بالابردن قندخون در مدت زمانی کوتاه، مناسب نیست و امکان ابتلا و تشدید بیماری‌هایی مانند فشارخون، بیماری‌های قلبی، دیابت و حتی چاقی را افزایش می‌دهد، بنابراین بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های یادشده از غذاهای با نمایه گلایسمی پایین در برنامه غذایی استفاده کنید. به همین دلیل است که به افراد سالم توصیه می‌شود تا جایی که می‌توانند موادغذایی با‌ نمایه‌گلایسمی‌ بالا استفاده نکنند و به جای آن موادغذایی با نمایه‌گلایسمی‌ متوسط را جایگزین کنند. البته مصرف موادغذایی با نمایه گلایسمی ‌بالا در ورزشکاران حرفه ای که پس از تمرین مجبور هستند، ذخایر گلیکوژنشان را تامین کنند اشکالی ندارد.
اگر فرزندتان هم اضافه وزن دارد، بهتر است در حد تعادل این دسته از موادغذایی را در برنامه غذایی‌اش بگنجانید. مصرف ماکارونی دم‌کشیده به سالمندانی که در معرض ابتلا به مشکلات متابولیسمی هستند نیز توصیه نمی‌شود زیرا وقتی موادغذایی حاوی کربوهیدرات مانند برنج، ماکارونی و نان به‌مدت طولانی طبخ می‌شوند، سرعت آزادشدن قند (گلوکز) از ترکیب‌های نشاسته‌ای‌شان افزایش می‌یابد و به‌اصطلاح نمایه گلایسمی‌شان بالا می‌رود؛ ترکیب نشاسته‌ای در بدن به سرعت به قند ساده تبدیل می‌شود و درنتیجه پاسخ انسولین بدن هم افزایش می‌یابد و در نهایت باعث بروز مشکلات متابولیکی خواهد شد.
مصرف چنین غذاهایی به بیماران دیابتی نیز به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود چون مصرفشان به‌شدت قندخون را افزایش می‌‌دهد و آنها نمی‌‌توانند در زمان مشخص آن را به حد ثابت نگه‌دارند. در بیماران قلبی نیز افزایش قندخون باعث تولید کلسترول می‌شود که عامل مهمی در وخیم‌تر کردن حال‌ این بیماران است. به همین دلیل بیماران دیابتی و قلبی‌-عروقی بهتر است در کمترین مقدار ممکن موادغذایی با نمایه گلایسمی ‌بالا را مصرف کنند.

منبع: بولتن نیوز

ارسال شده در 18 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • کرپ کیت کت
  • آسیب شناسی در رفتگی آرنج elbow dislocation
  • بازیابی کودک درون با این کارها
  • برای مانیکور چه ابزارهایی لازم است؟
  • چه ماسک هایی برای چروک دور لب ها مفید هستند
  • درمان های خانگی برای خشن شدن پوست صورت و بدن
  • افت ناگهانی وزن در بیماران پارکینسون
  • راهکارهایی برای پیشگیری از مقایسه کردن خود با دیگران
  • تغذیه نامناسب و بی موقع و آسیب به حافظه
  • به این دلایل توالت ایرانی را انتخاب کنید
  • عوامل مردانه نازایی
  • مافین با طعم گردو
  • پیشگیری های لازم برای سرماخوردگی در بارداری
  • مقابله با شل شدگی پوست
  • محلولهای غذایی بیمارستانی دارای فرمول دارویی هستند
  • محبوبترین ها

  • قرص؛ خوردنی که خوراکی نیست!
  • عوارض جانبی قرص‌های ضدبارداری
  • بخاطر لاغر شدن خود سرانه متفورمين نخورید
  • در مورد ویتامین B15 چه می دانید
  • ساخت واكسن ضد پريشاني و حواس پرتي
  • نگراني از مصرف داروهاي ضدچاقي
  • کشف یک داروی موثر در درمان سرطان خون
  • داروی ایرانی “ام اس” انحصار جهانی آمریکاییها را شکست
  • آنچه که باید درباره واکسن زگیل تناسلی بدانید
  • داروهاي سرطان خون و طول عمر
  • ترفندهای جلب مشتری برای انواع مکمل های لاغری
  • درباره د اروی اُ آر اس (ORS) چه می دانید
  • واکسن آنفولانزا و عوارض جانبی آن
  • مصرف طولاني آمفتامين‌ها باعث كاهش وزن مي‌شود
  • آسپرين عمر بيماران سرطاني- قلبي را افزايش مي‌دهد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است