ارزش غذایی ماکارونی طی فرایندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی می‌کند دستخوش تغییرهای زیادی می‌شود. درواقع هرچه موادغذایی طبیعی‌تر مصرف شوند، نمایه گلایسمی‌شان کمتر است و هر چقدر عملیات فراوری در آنها بیشتر انجام شود، نمایه گلایسمی‌شان افزایش پیدا می‌‌کند.

نحوه پخت ماکارونی در افزایش نمایه گلایسمی‌ آن نقش موثری دارد به‌ این ترتیب که با دم کردن ماکارونی یا حتی برنج، نمایه گلایسمی موادغذایی به میزان قابل‌ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌‌کند زیرا با ‌این عملیات ضریب هضم غذا بیشتر می‌شود و به‌آسانی قندخون را افزایش می‌دهد. البته ماکارونی جوشیده، نمایه گلایسمی پایینی دارد اما با دم‌کردن ماکارونی و خوردن آن، قندخون 2 برابر بیش از مصرف ماکارونی آبکش‌شده بالا می‌رود.
از نظر تغذیه‌ای مصرف غذاهای دارای نمایه گلایسمی بالا به دلیل بالابردن قندخون در مدت زمانی کوتاه، مناسب نیست و امکان ابتلا و تشدید بیماری‌هایی مانند فشارخون، بیماری‌های قلبی، دیابت و حتی چاقی را افزایش می‌دهد، بنابراین بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های یادشده از غذاهای با نمایه گلایسمی پایین در برنامه غذایی استفاده کنید. به همین دلیل است که به افراد سالم توصیه می‌شود تا جایی که می‌توانند موادغذایی با‌ نمایه‌گلایسمی‌ بالا استفاده نکنند و به جای آن موادغذایی با نمایه‌گلایسمی‌ متوسط را جایگزین کنند. البته مصرف موادغذایی با نمایه گلایسمی ‌بالا در ورزشکاران حرفه ای که پس از تمرین مجبور هستند، ذخایر گلیکوژنشان را تامین کنند اشکالی ندارد.
اگر فرزندتان هم اضافه وزن دارد، بهتر است در حد تعادل این دسته از موادغذایی را در برنامه غذایی‌اش بگنجانید. مصرف ماکارونی دم‌کشیده به سالمندانی که در معرض ابتلا به مشکلات متابولیسمی هستند نیز توصیه نمی‌شود زیرا وقتی موادغذایی حاوی کربوهیدرات مانند برنج، ماکارونی و نان به‌مدت طولانی طبخ می‌شوند، سرعت آزادشدن قند (گلوکز) از ترکیب‌های نشاسته‌ای‌شان افزایش می‌یابد و به‌اصطلاح نمایه گلایسمی‌شان بالا می‌رود؛ ترکیب نشاسته‌ای در بدن به سرعت به قند ساده تبدیل می‌شود و درنتیجه پاسخ انسولین بدن هم افزایش می‌یابد و در نهایت باعث بروز مشکلات متابولیکی خواهد شد.
مصرف چنین غذاهایی به بیماران دیابتی نیز به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود چون مصرفشان به‌شدت قندخون را افزایش می‌‌دهد و آنها نمی‌‌توانند در زمان مشخص آن را به حد ثابت نگه‌دارند. در بیماران قلبی نیز افزایش قندخون باعث تولید کلسترول می‌شود که عامل مهمی در وخیم‌تر کردن حال‌ این بیماران است. به همین دلیل بیماران دیابتی و قلبی‌-عروقی بهتر است در کمترین مقدار ممکن موادغذایی با نمایه گلایسمی ‌بالا را مصرف کنند.

منبع: بولتن نیوز

ارسال شده در 18 آبان 1395 توسط آقای جوانبخت با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • چرا باید بعد از تمرین تغذیه داشته باشیم
  • چای پوست سیب آرامبخش طبیعی
  • پیامدهای آلوده بودن هوا برای بینایی
  • شباهت و به ارث بردن خصوصیات از پدر و مادر
  • آیا روش سنتی برای درمان بی خوابی است؟
  • برپا نگه داشتن ذهن تا آخر عمر
  • درمان غیر دارویی بزرگی خوش خیم پروستات
  • تقلب 60 درصدی در آبلیمو در سال گذشته
  • مشکلات و پیامدهای صرع روی خلقیات کودک
  • تغییر سبک زندگی پس از حمله قلبی
  • برطرف کردن ترکیدگی پوست
  • برای داشتن ناخن هایی سالم، از این خوارکی ها نگذرید
  • در خرید جنس و رنگ سایه ابتکار به خرج دهید
  • اهمیت آروغ زدن نوزاد
  • کودکان بیش فعال را نزنید
  • محبوبترین ها

  • شناخت ویژگیهای روحی و روانی کودک
  • این ویتامین ها برای کودکان ضروری هستند
  • راه حلی برای درمان بی اشتهایی کودکان
  • روش های غذا دادن به زیر دو ساله ها
  • خلاقیت در اوتیسمی ها
  • تنش های روانی در اطفال با آزار کلامی
  • سنین پایین و این ورزش های پرخطر
  • به دنیا آمدن نوزاد همراه با حفره خالی بینایی
  • موز سدی در برابر سرطان اطفال
  • علائم مهم گیلن باره را بشناسید
  • تهیه موبایل برای کودک
  • روغن ماهی و فواید آن برای جنین
  • رابطه چاقی اطفال با تلویزیون دیدن آنان
  • تاثیرات مفید شاد بودن در سنین کودکی
  • ناهنجاری و اختلالات قلبی و عروقی پس از تولد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است