eyedrop
افراد زیادی هنگام بروز بیماری ها به صورت خودسرانه به مصرف دارو می پردازند.مصرف قطره های چشمی حاوی کورتون بدون تجویز پزشک و در مدت طولانی باعث بیماری آب سیاه و از دست دادن بینایی می شود.در این بیماری عصب بینایی تخریب شده و منجر به نابینایی می شود.

وی با اشاره به اینکه آب سیاه اغلب با بالا بودن فشار داخل چشم همراه است، افزود: علت ابتلا به آب سیاه می تواند ناشی از وراثت باشد و برخی از عوامل زمینه ای مانند ضربات وارده به چشم نیز می تواند باعث این بیماری شود.
دکتر امینی با تاکید بر اینکه بیماری آب سیاه به طور معمول تا مرحله آخر که فرد برای درمان مجبور به مراجعه به پزشک شود، با علامت خاصی همراه نیست گفت: به دلیل اینکه دید فرد از اطراف میدان دید دچار اختلال می شود و دید دور او با مشکلی مواجه نیست، این مساله باعث می شود که فرد از بیماری خود مطلع نشود.
وی با اعلام اینکه بیماری آب سیاه بیشتر افراد بالای 60 سال را درگیر می کند، افزود: افراد با نمره عینک بالا اعم از دوربین و نزدیک بین در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند و باید از سوی چشم پزشک معاینه شوند.
مسئول کارگروه گلوکوم کنگره سالیانه چشم پزشکی ایران با اشاره به موضوع توارث در این بیماری اظهار کرد: افرادی که با بیماران دچار گلوکوم قرابت خونی دارند، لازم است برای بررسی از نظر بیماری آب سیاه، به چشم پزشک مراجعه کنند.
امینی در ادامه به مصرف مداوم استروئیدها (کورتون ها) اشاره کرد و گفت: مصرف طولانی کورتون از طریق خوراکی، تزریقی، پوستی و استنشاقی و به خصوص قطره های چشمی که معمولا برای آلرژی و حساسیت چشمی تجویز می شود، ممکن است باعث بروز بیماری آب سیاه شود و این داروها باید با احتیاط و با تجویز پزشک مورد استفاده قرار گیرند.
وی ادامه داد: مصرف زیاد قطره های چشمی محتوی کورتون بدون تجویز پزشک، می تواند منجر به بروز آب سیاه و نابینایی غیر قابل برگشت شود.
امینی با اشاره به آمار آب سیاه در جهان که نشان می دهد تا سال 2014 بیش از 60 میلیون نفر به این بیماری مبتلا بوده اند، گفت: آمارها نشان می دهد که 8.5 میلیون نفر در سطح جهان به علت بیماری گلوکوم نابینا هستند.
وی از آب سیاه به عنوان نخستین علت شایع نابینایی غیرقابل برگشت و دومین علت نابینایی در دنیا نام برد و افزود: در ایران نیز حدود 850 هزار نفر مبتلا به این بیماری هستند که 650 هزار نفر آنها از بیماری خود آگاهی ندارند.
امینی گفت: طبق مطالعات انجام شده در ایران حدود 80 درصد بیماران مبتلا به آب سیاه از بیماری خود آگاهی نداشته و تنها در معاینه چشم پزشکی تشخیص داده شده اند.
وی با تاکید بر اینکه، هیچ محدوده سنی از این بیماری مصون نیست، ادامه داد: شیوع بیماری با افزایش سن بیشتر می شود بنابراین معاینات دوره ای چشم پزشکی به خصوص در سنین بالا اهمیت خاصی پیدا می کند.
امینی با عنوان این مطلب که بیماری آب سیاه درمان قطعی ندارد، افزود: تلاش چشم پزشکان بر جلوگیری از پیشرفت بیماری است و 10 درصد موارد به رغم درمان مناسب، بیماری به پیشرفت خود ادامه می دهد.
مسئول کارگروه گلوکوم در بیست و ششمین کنگره سالیانه چشم پزشکی ایران به برنامه این کنگره اشاره کرد و گفت: نشست های تخصصی با حضور سه میهمان خارجی از اساتید برجسته در حوزه تخصصی آب سیاه برگزار می شود که هر سه میهمان سخنران اصلی خواهند بود.
وی افزود: دکتر «تراورسو» از ایتالیا که رئیس انجمن گلوکوم اروپا است، به همراه دکتر «اقبال احمد» از چهره های به نام گلوکوم از کانادا و دکتر «آرشام شیبانی» از آمریکا سه میهمان کنگره برای سخنرانی هستند.
منبع: ایرنا