635096497410278481

 

 چگونه می توانیم مانع ایجاد بیماری در کبد شویم سیروز کبدی نوع شدید کد چرب است که می تواند به بافت های کبد آسیب وارد کند برای پیشگیری از این بیماری راه حل های خوراکی موثری برایتان داریم بیماری چربی کبد تقریبا در اکثر هموطنانمان مشاهده می شود افرادی که زیاد می نشینند و تحرک کافی ندارند مانند افراد کارمند و پشت میزنشین ها بیشتر از دیگران در معرض این بیماری در کبدشان هستند برای مقابله با این عارضه بهتر است خوردو خوراک خود را کنترل کنید.

    بیماری کبد چرب به رسوب چربی‌ها در کبد گفته می‌شود و افراد چاق به ویژه کسانی که چاقی شکمی دارند و مبتلایان به دیابت و فشار خون بالا بیشتر در معرض این بیماری هستند.
بیماران کبد چرب در صورت درمان ناقص و تشخیص دیرهنگام تا ۲۰ درصد احتمال ابتلا به سیروز کبدی را دارند.
تجمع چربی در سلول‌های کبدی و التهاب در بیش از ۱۰درصد بافت کبد بستر بروز این بیماری را فراهم می‌کند و بهترین راه پیشگیری و درمان این بیماری اصلاح الگوی تغذیه و کاهش وزن است.
سیروز کبدی به دلیل التهاب شدید، ضایعه‌ای جدی و غیر قابل برگشت است زیرا درصورت مزمن شدن این بیماری، بافت کبد فرسوده و وزن و کارآیی آن پایین می‌آید.9fa93

    بیماران مبتلا به کبد چرب باید از مصرف قند، مرکبات، شربت، نوشابه، آب نبات، نمک و چربی‌ها از جمله کره، خامه، آبگوشت، مغز، زبان، جگر، سس مایونز وغذاهای سرخ کرده پرهیز کنند.
استفاده از رژیم غذایی کم چرب و کم کالری همراه با فیبر بالا برای پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب بسیار مفید است. بیماری کبد چرب در هر دو جنس و در تمامی سنین مشاهده می‌شود اما بیشترین شیوع آن در سن ۴۰ تا ۶۰ سالگی است.
کبد به وزن تقریبی ۱۵۰۰ گرم، بزرگ‌ترین غده‌ بدن است که در فرایند متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی، فعال کردن ویتامین‌ها و مواد معدنی، تبدیل آمونیاک به اوره در بدن، متابولیسم استروئیدها و پایش خون نقش مهمی دارد.

رژیم غذایی برای افرادی که دچار بیماری سیروز کبد هستند:

بدون شک مصرف الکل قطعاً روزی به سیروز کبدی منتهی خواهد شد. این بیماری که کبد در آن به تدریج نابود می شود، به مواد غذایی مصرفی نیز وابسته است. خمیرها، نان ها، پنیرها و … از جمله همین مواد محسوب می شوند.

%d8%a7%d9%84%da%a9%d9%84

    برای این که کبد خود را از آسیب های یک چنین بیماری خطرناکی حفظ کنید، در ادامه چند نوع ماده غذایی را به شما معرفی می کنیم که در صورت ابتلا به سیروز، باید در مصرف آن ها جانب احتیاط را نگه دارید.
خمیرهایی که سرشار از چربی و روغن هستند.
خمیرها، تلیت ها و کلاً تمام نان هایی که غنی از روغن و نمک هستند، در این دسته، طبقه بندی می شوند. وقتی چربی زیادی وارد بدن می شود، کبد وارد میدان می شود و در مواجهه با این زیاده روی، چربی ها را در سلول های خود ذخیره می کند. انبارسازی چربی در سلول های کبدی، به نابودی سلول های آسیب دیده کبد ختم خواهد شد.13721201_1145167752215963_747339442_n

    نان های سفید که سرشار از مواد قندی هستند.
مواد غذایی غنی شده، مثلاً موادی که با آرد سفید درست می شوند، غالباً دارای مواد قندی بسیار بالایی هستند. هضم این گونه از مواد غذایی، با بالا رفتن قند خون و نیز ترشح مقادیر قابل توجه انسولین همراه است. در این هنگام کبد که با انبوه مواد قندی مواجه می شود، آن ها را در سلول های خود ذخیره می کند و از آنجا که این سلول ها قبلاً تحت تأثیر سیروز کبدی ضعیف شده اند، نمی توانند قند خون را در حال تعادل نگه دارند.
کبد، میزان قند و چربی خون را مدیریت می کند. وقتی یک ماده غذایی، بیش از اندازه چرب باشد، کبد این چربی اضافه را در سلول های خود ذخیره می کند یعنی در همان سلول هایی که قبلاً تحت تأثیر سیروز ضعیف شده اند
  شیرینی ها؛ قاتل سلول های کبدی: آن دسته از رژیم غذایی که سرشار از مواد قندی می باشند، بر سلول های کبدی تأثیرات منفی می گذارند. کبدی که دچار سیروز شده است، وقتی تحت تأثیر مواد قندی نیز قرار می گیرد، توان متعادل سازی قند خون را از دست می دهد و در نتیجه فرد در معرض ابتلا به دیابت قرار می گیرد. به اعتقاد پزشکان باید مصرف مواد قندی را به حداقل برسانیم، خصوصاً مواد قندی که سریع جذب می شوند. پس بهتر است که تا حد امکان از مواد قندی کامل و کلاً مواد قندی که به آهستگی جذب می شوند، استفاده کنیم.

1411375534m030

    پنیرهای چرب، کبد را انباشته از چربی و روغن می کند.
پنیرهای بسیار چرب و سفت برای کبد مضرند. بهتر است که به مصرف پنیرهای تازه روی بیاورید. عکس العمل کبد در مقابل پنیرهای چرب، درست مثل گوشت های چرب و شیرینی جات است. به این شکل که کبد این چربی مازاد را در سلول های خود ذخیره می کند و در نتیجه، سلول های کبدی که تحت تأثیر سیروز کبدی آسیب دیده اند، ضعیف تر از قبل می شوند.
مصرف گوشت های چرب را به یک بار در هفته برسانید.

meat-goosht-goosfand-va-boz

دور مواد زیر را خط قرمز بکشید:

مواد غذایی تغییر شکل یافته و فراوری شده، غذاهای صنعتی و فست فودها، غذاهای شور و پرنمک، غذاهایی که مواد نگهدارنده و مواد افزودنی دارند و کلاً تمام مواد غذایی که کبد را با مشکل روبه رو می کنند.
سعی کنید از غذاهای خانگی استفاده کنید و در کل غذاهایی که با گوشت های سفید و سبزیجات طبخ شده اند را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
گوشت های دودی شده که به سختی هضم می شوند.
کبدی که دچار سیروز شده است، وقتی تحت تأثیر مواد قندی نیز قرار می گیرد، توان متعادل سازی قند خون را از دست می دهد و در نتیجه فرد در معرض ابتلا به دیابت قرار می گیرد.پس  مصرف مواد قندی را به حداقل برسانیم.
گوشت های دودی شده دارای نمک بسیار بالایی هستند. اگر سیروز کبد در مرحله حاد و پیشرفته ای باشد، لازم است که نمک کلاً از رژیم غذایی بیمار حذف شود. در حقیقت، کبدی که به درستی کار نمی کند، امکان و توانایی دفع مواد سمی تجمع یافته در بدن را ندارد. این قضیه منجر به تجمع مایع در شکم می شود که مصرف نمک یا غذاهای شور، وقوع این پدیده را شدیدتر می کند.
نوشیدنی های گازدار و از جمله سودا، کبد را مسدود می کنند.

Beverage Group8 HiRez    نوشیدنی های گازدارِ بسیار شیرین را از رژیم غذایی خود حذف کنید چون به مرور موجب افزایش چربی در کبد خواهند شد. از خود درمانی اجتناب و حتماً با پزشک مشورت کنید تا داروی مناسب را تجویز و یا با داروهای گیاهی شما را درمان کند. دقت داشته باشید که بسیاری از داروهای شیمیایی موجود، ممکن است به کبد آسیب برسانند؛ پس حتی المقدور به سراغ درمان گیاهی بروید.
اگر مبتلا به سیروز هستید، نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز، برای کبد شما مفید خواهد بود.
الکل برای کبد سم محسوب می شود. تمام نوشیدنی های الکل دار، سیروز کبدی را حادتر و وخیم تر می کنند. در واقع الکل یک سم قوی محسوب می شود. تلاش فوق العاده ای که کبد برای تجزیه این ماده از خود نشان می دهد، واکنش هایی شیمیایی در پی دارد که به نابودی سریع سلول های کبدی ختم خواهد شد.